SR > Nyheter

Sunday, 09 August, 18:53

SR - 30 jul 20 kl. 09:00

Antagningen klar till utbildningarna: "Går mot ett rekordår"I dag kommer det andra antagningsbeskedet till höstens högskoleutbildningar och det är nästan 270 000 som får beskedet att de antagits, det visar statistik från Universitets- och högskolerådet..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Universitets

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Antagningen, klartill , utbildningarna, Gårmot ett , rekordår
SmålandsPosten - 12 jul 13 kl. 06:24

Antagningen klar - både besvikelse och glädje

I dag kommer antagningsbeskedet för alla som har sökt till högskolor och universitet.
På Linnéuniversitetet förstärker man bemanningen med 30 personer för att kunna hjälpa alla antagna med frågor och funderingar. Hela Linnéuniversitet ligger öde, förutom antagningsenheten och kommunikationsavdelningen.

SVT - 01 aug 19 kl. 18:18

Antagningen klar – här är de mest populära universitetsutbildningarna

I dag är antagningen för det sista urvalet för höstterminen 2019 klart..

Ekonomistas - 20 okt 16 kl. 11:08

Antagningen till IB

Antagningen till svenska universitet och högskolor är som bekant centraliserad vilket har sina fördelar. Det har också sina problem och ett sådant är att man centralt måste avgöra hur meriter från olika gymnasieutbildningar ska jämföras. I dagarna har det uppmärksammats att Universitets- och högskolerådet vill justera upp betygsgränsen för studenter från IB-programmet (Internationell Baccalaureate).

YLE - 24 apr 19 kl. 05:04

Reform av antagningen till högskolor år 2020 – "Det kan vara stressigt att tänka på framtiden redan i högstadiet"

Från och med nästa år förändras antagningen till högskolor och universitet. Det innebär till exempel att studentexamensbetyget kommer att väga tungt. Utbildningarna får också själva välja vilka ämnen man ger poäng för..

Hela Gotland - 28 jun 13 kl. 15:45

Antagningen till gymnasieskolan är klar

Nu är antagningen till gymnasieskolorna klar. Här kan du se statistiken för skolorna..

GöteborgsPosten - 09 apr 15 kl. 13:40

Preliminära antagningen till gymnasiet klar

Den preliminära antagningen till regionens gymnasieskola är klar. Här är de hetaste programmen och skolorna..

Sydsvenskan - 12 jul 18 kl. 14:41

Första antagningen till Universitetet klar – hårdast konkurrens till läkarprogrammet

Första antagningen till Universitetet klar – här är programmen med högst poäng..

Nyan - 16 jul 17 kl. 21:07

Antagningen till svensk högskoleutbildning klar

Hur många ålänningar som nu drabbas av den nya betygsvärderingen är ännu oklart. – Hos oss är det en handfull som kom till maxpoäng. Då kan man ju dra sina egna slutsater när vi har drygt 150 elever, säger Marcus Koskinen-Hagman, rektor på Ålands lyceum.

BT - 07 jul 11 kl. 12:10

Nu är gymnasieantagningen klar

Nu är antagningen till gymnasiet klar. Här kan du se vem som kom in på vilket program. I fredags gick antagningsbeskeden ut till alla blivande gymnasister i Sjuhärad.

Hela Gotland - 28 jun 16 kl. 16:00

Hela listan – Gymnasieantagningen är nu klar

Nu är antagningen till gymnasieskolorna på Gotland klar, vi har hela listan!.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Riksväg 26 Vansbro avstängd

En trafikolycka inträffade strax före klockan tolv på söndagen på väg 26 norr om Vansbro. Föraren av lastbilen fick föras till sjukhus med oklara skador Vägen beräknas vara avstängd fram till 20-tiden.

SR - 45 minuter sedan

Hävdar omfattande fusk i presidentvalet

I Belarus kommer uppgifter om fusk i samband med dagens presidentval. Organisationen Ärliga människor, ett medborgarinitiativ för att övervaka valet, hävdar att fusket är omfattande..

SR - 2 timmar sedan

Lärarkritik mot förslag om premier till studenter

Lärarnas riksförbund kritiserar förslaget om premier till flitiga gymnasie- och högskolestudenter. – Det ökar bara pressen på elever och lärare, säger Åsa Fahlén, ordförande Lärarnas Riksförbund..

SR - 3 timmar sedan

Skenande kostnader för utvisningar av kriminella

Kriminalvårdens kostnader för att utvisa personer ur landet har ökat kraftigt under coronapandemin. En av flera förklaringar är att det mesta av reguljärflyget legat nere..

SR - 4 timmar sedan

Minst 30 döda i oväder i Sydkorea

I Sydkorea har minst 30 personer dött och tolv saknas efter kraftiga regn som lett till jordskred, enligt landets myndigheter, som varnar för ytterligare skyfall..

SR - 4 timmar sedan

Tre döda i oväder på grekiska ön Evia

Tre personer, däribland ett litet barn, har dött sedan kraftiga regn orsakat översvämningar på Greklands näst största ö, Evia..

SR - 5 timmar sedan

HELG Flera förslag för att rädda torsken

Läget för torsken i svenska vatten är allvarligt, och nu föreslår Havs- och vattenmyndigheten åtgärder för att förbättra situationen. Det handlar bland annat om skonsammare fiske, att sätta ut norsk torsk på västkusten och att minska sälbeståndet..

SR - 6 timmar sedan

Amerikanskt ministerbesök i Taiwan – en nagel i ögat på Kina

I Taiwan påbörjar USA:s hälsominister idag ett uppmärksammat besök, som mötts av protester från Peking. Det hela beskrivs som USA:s högsta officiella besök till den självstyrande ön på över 40 år och kommer i tid då relationerna mellan USA och Kina nått bottennivåer..

SR - 6 timmar sedan

Spänt läge när belarusierna går till val

Sedan några timmar är vallokalerna i Belarus, eller Vitryssland, öppna för dagens presidentval. I huvudstaden Minsk är läget spänt inför kvällen då stora demonstrationer väntar, om sittande president Aleksandr Lukasjenko återigen utropas till segrare..

SR - 6 timmar sedan

Sol och värme innebär högtryck för Sjö- och flygräddningen

Stora delar av landet upplever de varmaste sommardagarna på länge, och många passar på att ge sig ut på båtar och till badplatser. Det märks på Sjö- och flygräddningscentralen där det är tätt mellan samtalen..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.