SVT > Utrikes

Saturday, 08 August, 22:19

SVT - 30 jul 20 kl. 08:18

Stora utmaningar för yazidiska barn: ”De vill inte komma hem – är så hjärntvättade”Amnesty International släpper en rapport som visar på de omfattande utmaningar som väntar de 2000 yazidiska barn när de ska återförenas med sina familjer. Rapporten avslöjar stora trauman efter att barnen fördes bort av terrorgruppen IS..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
International, IS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stora utmaningarför , yazidiska, barnDe vill inte , komma, hem är så hjärntvättade
SVT - 10 mar 19 kl. 19:57

Yazidiska barn åter i frihet efter år i terrorsektens våld

De yazidiska pojkarna Wahib och Kariman var bara fem år när de rövades bort från sina familjer för att bli krigare i kalifatet. SVT:s Mellanösternteam träffar dem två dagar efter flykten från terrorsekten. – Om man inte gjorde som de sa så slog de oss, berättar Kariman.

SVT - 30 jul 20 kl. 07:12

Amnesty: Yazidiska barnen står inför stora utmaningar

Mellan 2014 och 2017 begick IS krigsbrott, brott mot mänskligheten och vad FN beskriver som folkmord mot det yazidiska folket i Irak. Nu har Amnesty International publicerat en rapport som visar på de utmaningar som närmare 2 000 yazidiska barn har när de återförenats med sina familjer – efter IS-fångenskap..

ÖstersundsPosten - 04 aug 15 kl. 14:21

Hunden Alwin hjälper barn att läsa

Åsa Ramsell berättar att läshundar är ett relativt nytt sätt att hjälpa barn komma i gång med läsningen. Terapihundar som stöd för personer med funktionsnedsättning och äldre är relativt väletablerat. Men att använda hundar som pedagogiskt stöd vid läsning är däremot ett grepp som inte använts lika länge.

SR - 16 sep 15 kl. 05:00

Stor ökning av ensamkommande barn till Sverige

Enligt Migrationsverkets senaste prognos beräknas 12 000 ensamkommande barn komma till Sverige för att söka asyl i år, vilket är 5 000 fler än året innan. Det här ställer stora krav på landets kommuner att hitta boende till alla ensamma ungdomar, som ofta fått utstå mycket längs flykten..

Sydöstran - 18 feb 17 kl. 10:31

Alla barn kan få vattkoppvaccin

Bör vaccin mot vattkoppor ingå i barnvaccinationsprogrammet eller inte? I höst ska Folkhälsomyndigheten utreda saken. I framtiden kan alla barn komma att bli vaccinerade mot vattkoppor, uppger Sveriges Television.

BT - 23 apr 20 kl. 04:00

Uppskatta tiden hemma med era barn

Svar till Undrande föräldrar och insändaren "När år våra barn komma tillbaka till förskolan?", BT 18/4..

BT - 18 apr 20 kl. 04:00

När får våra barn komma tillbaka till förskolan?

Barnen älskar att gå till förskolan och detta är en rättighet som nu har fråntagits dem, skriver Undrande föräldrar..

Sydöstran - 25 maj 20 kl. 15:16

Varför fick barn komma till äldreboende?

Till ansvariga för vård- och omsorgsboendet Olsgården i Ronneby. I fredagens Sydöstran möts jag av ett reportage som chockar mig. Olsgården tar emot besök av förskolebarn.

SR - 05 maj 19 kl. 16:54

Yazidiska kvinnor tvingas lämna bort sina barn

För många de tusentals yazidiska före detta sexslavar som frigivits efter IS fall i Baghouz innebär livet i frihet nya smärtor. Flera av kvinnorna har fött barn under fångenskapen, barn som inte accepteras av det yazidiska samhället och som kvinnorna tvingas lämna ifrån sig..

Sydsvenskan - 28 apr 19 kl. 16:33

Barn till terrorister utesluts från samfund

Barn som fötts av yazidiska kvinnor som våldtagits av IS-anhängare kommer inte att accepteras i den yazidiska gemenskapen, enligt ett beslut av minoritetens andliga råd. Den yazidiska minoriteten uppgick en gång till runt en halv miljon personer i den b.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.