SR > Nyheter

Thursday, 06 August, 21:15

SR - 30 jul 20 kl. 07:40

Äldre avstår från att flytta till äldreboendenPersoner som har fått grönt ljus att flytta in på äldreboende väljer att i stället avstå på grund av coronaviruset, oftast med uppbackning från anhöriga..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, avstårfrån att , flyttatill , äldreboenden
Aftonbladet - 07 jul 16 kl. 04:00

Äldre nekas plats på äldreboenden

Kommunal: Personalen slår larm – både de äldre och deras anhöriga drabbas.

SmålandsPosten - 14 okt 19 kl. 20:04

Äldre kan tvingas flytta efter ny boendeutredning

Nya socialchefen har fått i uppdrag att se över kommunens serviceboenden för äldre. Det blandade beståndet, där särskilda boenden blandas med vanliga lägenheter, vill man få bort. Det kan innebära att hyresgäster i de ordinära lägenheterna tvingas flytta.

Helsingborgs Dagblad - 13 sep 13 kl. 20:54

Äldre måste flytta från Norra Vram

15 gamla måste flytta från Norra Vrams vårdboende. Anhöriga är upprörda..

Jmini.se - 18 aug 16 kl. 11:20

Bostadsbristen drabbar äldre – Kan inte flytta från sina hus

De få lägenheter som finns att tillgå är ofta nybyggda med en hög hyra eller höga inköpspriser. Det är ofta billigare för de äldre att bo kvar i sina hus och den ekonomiska skillnaden tvingar många att bo kvar trotts att många vill sälja och byta.....

Trelleborgs Allehanda - 20 okt 19 kl. 05:00

Boende läggs ner – de äldre måste flytta

De 13 hyresgästerna på Hermelinen i Anderslöv måste flytta. Socialnämnden har beslutat att lägga ner boendet och i stället erbjuda plats på nya Hälsohuset i Trelleborg..

Expressen - 20 okt 19 kl. 11:22

Äldre tvingas att flytta efter kommunens beslut

Samtliga hyresgäster på Hermelinen i Anderslöv tvingas flytta. Äldreboendet ska läggas ner – och nu väcks kritik.– Här har man inte riktigt tagit sig tid att prata med de berörda, säger Anna Nordstrandh (S) till Trelleborgs Allehanda..

Expressen - 30 jul 20 kl. 07:55

MORGONENS NYHETER: Överfallsvåldtäkt vid badhus • Brasilien häver inreseförbud – trots rekordsmitta • Anhöriga stoppar inflyttningar på äldreboenden

En överfallsvåldtäkt ska ha skett vid ett badhus i norra Stockholm, enligt Aftonbladet. En kvinna ska vara förd till sjukhus.■■■Brasilien har under det senaste dygnet noterat dubbla dystra covid-rekord.

YLE - 15 maj 14 kl. 11:02

Äldre börjar odla egna grönsaker i Karleby

De äldre på Karleby stads äldreboenden får snart börja odla egna grönsaker. Boendet Tervakartano får i dag sina första odlingslådor från Kokkotyö-stiftelsen. Vid Furuåsen finns redan odlingslådor.

BT - 10 nov 14 kl. 14:47

Kommer fler äldre att nekas plats?

Vi behöver göra det enklare att flytta in på äldreboende och det bekymrar att det rödgröna styret i Borås vill minska antalet platser. Nu finns dessutom ett förslag om att internt höja priserna för platserna på äldreboendena. Vad innebär det, undrar Kerstin Hermansson.

Expressen - 21 mar 14 kl. 06:00

Expressen Ledare: Svek mot de äldre

Antalet äldre som bor i äldreboenden minskade i fjol, enligt Socialstyrelsen. Kanske låter inte en minskning om 1 500 personer till knappt 89 000 personer så drastisk. Men då ska man veta att platserna på äldreboenden i Sveriges kommuner har minskat under lång tid, samtidigt som befolkningen åldras.

Fler nyheter från SR

SR - 10 minuter sedan

Sveriges skickar miljoner till Libanon

Sverige skickar 4,8 miljoner kronor i stöd till libanesiska Röda Korset för att underlätta arbetet efter explosionen i Beirut..

SR - 30 minuter sedan

Många migranter befaras döda i Atlanten

Omkring 40 migranter befaras ha drunknat utanför den västafrikanska kusten på väg till Europa. Det rapporterar FN:s flyktingorgan UNHCR..

SR - 1 timme sedan

Miljonstöd till medierna

Idag beslutade regeringen om den slutgiltiga utformningen av krisstödet på en halv miljard kronor till nyhetsmedierna, som drabbats hårt av annonsbortfall under coronakrisen..

SR - 1 timme sedan

Gisslandrama på bank i Frankrike

Ett gisslandrama pågår i en bank franska Le Havre enligt lokala polisen. Totalt togs människor - både banktjänstemän och kunder - gisslan av en ensam, beväpnad man. Två har lyckats ta sig ut.

SR - 1 timme sedan

New York går i strid mot USA:s vapenlobby

Den amerikanska delstaten New Yorks justitieminister vill upplösa den stora och mäktiga vapen-lobby-organisationen NRA..

SR - 2 timmar sedan

Jämlikheten minskar: ”Dåligt för samhället”

Jämlikheten har minskat, inte ökat, på senare år. Det är dåligt för hela samhället, även den ekonomiska tillväxten. Så sammanfattar Per Molander den Jämlikhetskommission han lett.

SR - 2 timmar sedan

Tiktok öppnar nytt datacenter på Irland

Turerna runt den omdiskuterade kinesiska videoappen Tiktok fortsätter. Idag bekräftade bolaget att man planerar att öppna ett nytt datacenter på Irland..

SR - 1 timme sedan

Svenskar hittats skadade i Beirut

Ett fåtal svenskar har hittats skadade efter den katastrofala explosionen i Beirut. Inga uppgifter finns ännu om omkomna svenskar. Det säger Utrikesdepartementet till Ekot.

SR - 4 timmar sedan

Macron lovar fortsatt stöd till Libanon

Den franska presidenten Emmanuel Macron gjorde idag ett besök, efter tisdagens explosion. Han lovade fortsatt stöd från Frankrike till Libanon men sa också att det kommer krävas reformer om Libanon inte ska fortsätta att sjunka djupare ner i kris..

SR - 4 timmar sedan

Norge ändrar nu reglerna för resor

Norge ändrar nu reglerna för resor till och från Sverige. Flera nya regioner blir godkända, men samtidigt går två regioner, Skåne och Kronoberg, från grönt till rött..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.