Realtid > Ekonomi

Monday, 10 August, 23:45

Realtid - 30 jul 20 kl. 07:33

Avanza: Teknik på köptoppen”Spararna köper aktiefonder för fjärde månaden i rad, men har fortfarande större summor än vanligt kvar vid sidlinjen i kontanter”, säger Johanna Kull, sparekonom Avanza..
Läs mer på Realtid
Läs mer om:
Johanna Kull, Avanza

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Avanza, Teknik, köptoppen
PrivataAffärer - 29 apr 20 kl. 10:28

Teknik och läkemedel lockade i aprilrekylen

Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, beskriver aprils börsrekyl som en följd av stora stimulanspaket från världens centralbanker i kombination med signaler om att ekonomier så smått börjar öppna upp. – En hel del techbolag har stått pall i raset och dessutom gasat med i rekylen, och det reflekteras i spararnas fondval, säger hon. – I turbulensen har en tydlig strategi varit att satsa på techbolag, och den tendensen ser vi också i fondvalen.

Dagens PS - 29 nov 17 kl. 11:14

Avanza: Teknikfonder lockar sparare

Plötsligt har intresset för företagsobligationer svalnat.
Det är snabba kast i fondvärlden. Från att ha gått bäst hittills i år tar spararna nu sin hand från och säljer av företagsobligationer.

PrivataAffärer - 28 jun 18 kl. 09:15

Teknikfonder heta i juni

– En sidledes börs, eskalerande handelskonflikt och stundande semestrar får inte privatspararna att dra ned på fondköpen. Att det finns en oro kring handelskonflikten är tydligt och intresset för exportberoende tillväxtekonomier har svalnat betydligt, säger Johanna Kull, sparekonom Avanza. I köptoppen hittar vi teknikfonder som haft en stark utveckling hittills i år.

PrivataAffärer - 28 maj 20 kl. 09:58

Techfonderna på modet igen

Tillväxtmarknader har blivit intressanta igen, konstaterar Frida Bratt, sparekonom på Nordnet, där spararna fortsatte i maj att köpa aktiefonder och sälja räntefonder. – Samtidigt hämtar sparare hem vinsten i Ryssland efter den snabba rekylen där, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. – Börsen har rusat snabbt, och det har fått spararna att börja hämta hem lite vinster.

PrivataAffärer - 30 apr 20 kl. 11:07

Banker privatspararnas favoriter i aprilrekylen

I coronaturbulensens inledning sålde många av privatspararna sina innehav i främst storbankerna, men nu går riktningen åt andra hållet. – Bottenfisket i bankerna var tydligt i april, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Swedbank var den mest nettoköpta aktien under 2019, och fick då ”stryka på foten” när investerarna fick kalla fötter.

PrivataAffärer - 29 maj 20 kl. 09:52

Spararna fiskade i kurskollapser i maj

Börsen har rusat sedan den senast bottnade den 23 mars. Men den reala samhällsekonomin har gått åt diametralt motsatt håll. Det har lett till ett inte helt tippat beteende bland spararna.

PrivataAffärer - 31 jan 20 kl. 10:59

Storbankerna bland månadens mest köpta aktier

Bland de mest sålda aktierna fanns hos Avanza Kungsleden, Nokia och Sobi, medan Nordnetkunderna främst sålde Fingerprint, Funcom och Dometic. – Under månaden bottenfiskade spararna i Kindred och hoppade på det rusande Storytel-tåget, säger Frida Bratt, sparekonom på Nordnet. Virusoro präglar börserna Virusoron slog till mot världens börser i januari, vilket gör att börsen just nu i princip är oförändrad jämfört med årsskiftet.

PrivataAffärer - 28 feb 20 kl. 11:00

Februari: Privatspararna köper defensiva aktier

”Sitt still i båten” var inte ett ledord för varken Nordnets eller Avanzas kunder under februari månad. I stället präglades handeln av mycket stor aktivitet hos båda nätmäklarna, dels under rapportperioden, dels i samband med att coronafrossan skakade börsen från och med den 24 februari. – Spararna prioriterade att köpa in sig i defensiva aktier under månaden.

PrivataAffärer - 28 nov 19 kl. 10:11

Sverige- och globalfonder lockade spararna i november

– Globalfonder är svenskarnas nya allemansfonder och har närmast parkerat sig på köptoppen de senaste åren. I november går var tredje fondkrona till just globalfonder och här utmärker sig billiga indexfonder. Åtta av de tio mest köpta globalfonderna har en total avgift på under 0,5 procent.

PrivataAffärer - 27 dec 19 kl. 11:37

Sverige- och investmentbolagsfonder lockade spararna i december

Den starka börsen under 2019 har gjort att spararna nettoköpt fonder under alla månader förutom turbulenta augusti. Under december var det bland annat Sverigefonder som lockade spararna enligt statistik från de två dominerande nätmäklarna. – Sverigefonder var ute i sparkylan i stort sett hela första halvåret, men senaste månaderna har spararna hittat tillbaka till fonderna och i december går fyra av tio fondkronor till just Sverigefonder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.