GöteborgsPosten > Nyheter

Monday, 10 August, 09:45

GöteborgsPosten - 29 jul 20 kl. 19:31

Matförgiftning i Jordanien – 800 till sjukhusEtt barn har dött och drygt 820 personer tvingades söka vård efter att ha blivit matförgiftade i Jordanien. De hade alla ätit vid samma kebabrestaurang utanför huvudstaden Amman, enligt hälsodepartementet..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
Jordanien, Amman

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Matförgiftningi , Jordanien, 800till , sjukhus
YLE - 05 maj 17 kl. 13:43

Ostron och rå rödbeta bovar - rekordmånga misstankar om matförgiftning i Helsingfors i fjol

Både antalet misstänkta fall av matförgiftning och antalet epidemier ökade i fjol i Helsingfors. Bland annat insjuknade 19 personer efter att ha ätit ostron på en restaurang. Ostronen förorsakade norovirus och enligt miljöcentralen i Helsingfors har det ofta hänt att ostron och andra blötdjur förorsakar norovirus.

YLE - 08 apr 15 kl. 20:30

Anmäl matförgiftning via nätet

Helsingfors stad erbjuder som första kommun i Finland möjligheten att meddela om misstänkt matförgiftning via nätet. Ofta är orsaken bakom matförgiftning felhantering av maten. Antalet matförgiftningar i Helsingfors ökade under 2014 och antalet insjuknade var 183, vilket är 70 mer än år 2013.

BT - 14 jan 13 kl. 19:20

Buffén boven bakom matförgiftning

Håll dig undan från bufféerna om du vill undvika magsjuka och matförgiftning. Felaktig nedkylning, dålig kylförvaring eller otillräcklig upphettning av maten kan orsaka ett tråkigt avslut på en trevlig måltid. Minst tre personer drabbades nyligen av svåra allergiska besvär sedan de ätit tonfisk från en matbutiks salladsbuffé i Danderyd utanför Stockholm.

YLE - 07 apr 17 kl. 09:41

Ingen matförgiftning i Ekenäs

Det finns ingenting som tyder på matförgiftning då flera personer drabbades av magproblem efter en tillställning i Ekenäs för knappt två veckor sedan. Det uppger Sydspetsens miljöhälsa. Över tio av de knappt hundra personerna som deltog i tillställningen insjuknade Myndigheterna tog prover av maten som serverades och av patienterna som insjuknade.

Barometern - 22 aug 14 kl. 13:38

Hundra anmälningar om matförgiftning

Nu har uppemot 100 personer anmält att de tror sig blivit matförgiftade under Ironman. Livsmedelsinspektören har aldrig varit med om något liknande. I dag, fredag, hade uppemot 100 personer fyllt i anmälningsformuläret "Matförgiftning" på kommunens hemsida.

BT - 20 jul 17 kl. 14:48

Claesson i semi trots matförgiftning

Trots matförgiftning och dålig uppladdning tog sig Lovisa Claesson till semifinal i U23-VM. – Det var inte optimalt med en natt på sjukhus, säger ÖSS-roddaren..

Sydsvenskan - 03 jul 19 kl. 15:03

Matförgiftning fördärvade Marcos 90-årsfest

Inte nog med att hon riskerar ett långt fängelsestraff för korruption, nu har Imelda Marcos 90-årsfirande slutat i moll. 261 personer fick föras till sjukhus med akut matförgiftning när hustrun till Filippinernas tidigare diktator ställde till med fest,.

Helsingborgs Dagblad - 03 jul 19 kl. 15:03

Matförgiftning fördärvade Marcos 90-årsfest

Inte nog med att hon riskerar ett långt fängelsestraff för korruption, nu har Imelda Marcos 90-årsfirande slutat i moll. 261 personer fick föras till sjukhus med akut matförgiftning när hustrun till Filippinernas tidigare diktator ställde till med fest,.

GöteborgsPosten - 03 jul 19 kl. 15:04

Matförgiftning fördärvade Marcos 90-årsfest

Inte nog med att hon riskerar ett långt fängelsestraff för korruption, nu har Imelda Marcos 90-årsfirande slutat i moll. 261 personer fick föras till sjukhus med akut matförgiftning när hustrun till Filippinernas tidigare diktator ställde till med fest, enligt nyhetsbyrån Reuters..

YLE - 30 apr 13 kl. 10:54

Grönsaker kan vara källa till matförgiftning

Matförgiftningar som sprids via grönsaker har ökat. I två av de stora epidemierna som förekom 2012 var det sallad som hade förmedlad smittan. Antalet människor som insjuknat i matförgiftning var år 2012 sammanlagt 459 vilket är betydligt fler än året innan, rapporterar Helsingfors miljöcentral.

Helsingborgs Dagblad - 18 nov 12 kl. 14:19

Matförgiftning stoppade Vingåker

Mötet i volleybollens elitserie mellan Örkelljunga och Vingåker ställdes in på söndagen. Anledningen: Åtta spelare i Vingåker var sjuka. "Vingåker har drabbats av matförgiftning.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.