SVT > Utrikes

Tuesday, 11 August, 05:51

SVT - 30 jul 20 kl. 07:12

Amnesty: Yazidiska barnen står inför stora utmaningarMellan 2014 och 2017 begick IS krigsbrott, brott mot mänskligheten och vad FN beskriver som folkmord mot det yazidiska folket i Irak. Nu har Amnesty International publicerat en rapport som visar på de utmaningar som närmare 2 000 yazidiska barn har när de återförenats med sina familjer – efter IS-fångenskap..
Läs mer på SVT
Läs mer om:
IS, FN, Irak, Amnesty International

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Amnesty, Yazidiska, barnen, stårinför stora , utmaningar
Nyhetskanalen - 20 jul 11 kl. 17:27

Barnen utsatta för krigsbrott

Somaliska barn utsätts för grova krigsbrott, enligt en ny rapport från Amnesty International. Barnen rekryteras systematiskt som soldater i det blodiga inbördeskriget. Amnesty beskriver situationen som en "katastrof för mänskliga rättigheter"..

SVT - 30 jul 20 kl. 08:18

Stora utmaningar för yazidiska barn: ”De vill inte komma hem – är så hjärntvättade”

Amnesty International släpper en rapport som visar på de omfattande utmaningar som väntar de 2000 yazidiska barn när de ska återförenas med sina familjer. Rapporten avslöjar stora trauman efter att barnen fördes bort av terrorgruppen IS..

Kristianstadsbladet - 10 mar 14 kl. 10:25

Även barnen mördas i Centralafrika


Inte heller barnen fredas när milisen anti-balaka i Centralafrikanska republiken drar fram och plundrar, lemlästar och mördar. Liken efter både vuxna och barn låg fortfarande kvar på gatorna när ett team från Amnesty nyligen reste runt i landet, där FN och andra har varnat för att ett folkmord kan vara under uppsegling.Enligt Unicef har över 130 barn dödats och lemlästats på ett par månader.

BT - 10 mar 14 kl. 10:25

Även barnen mördas i Centralafrika

Inte heller barnen fredas när milisen anti-balaka i Centralafrikanska republiken drar fram och plundrar, lemlästar och mördar. Liken efter både vuxna och barn låg fortfarande kvar på gatorna när ett team från Amnesty nyligen reste runt i landet, där FN och andra har varnat för att ett folkmord kan vara under uppsegling. Enligt Unicef har över 130 barn dödats och lemlästats på ett par månader.

Expressen - 20 feb 20 kl. 20:00

Barnen flyr för sina liv – i foppatofflor i frosten

SYRIEN. Hundratusentals civila flyr från bombinfernot i syriska Idlib.Föräldrar försöker förmå sina barn att orka några meter till.

Expressen - 15 aug 14 kl. 21:45

IS uppges ha mördat 80 yazidiska män

CNN har fått uppgifter från regionala ledare om att IS mördat 80 yazidiska män. IS ska även ha kidnappat 100 yazidiska kvinnor, rapporterar tv-kanalen..

SR - 17 dec 14 kl. 05:50

Yazidiska flickor räddade från IS brutalitet

Mer än 400 yazidiska kvinnor, barn och män har lyckats fly eller köpts loss från fångenskap hos extremisterna i IS, enligt aktivister. Sedan IS attackerade yazidiska byar i norra Irak i somras saknas flera tusen personer..

DN - 28 apr 19 kl. 17:55

Barn till terrorister utesluts ur yazidiska gemenskapen

Barn som fötts av yazidiska kvinnor som våldtagits av IS-anhängare kommer inte att accepteras i den yazidiska gemenskapen, enligt ett beslut av minoritetens andliga råd..

SR - 05 maj 19 kl. 16:54

Yazidiska kvinnor tvingas lämna bort sina barn

För många de tusentals yazidiska före detta sexslavar som frigivits efter IS fall i Baghouz innebär livet i frihet nya smärtor. Flera av kvinnorna har fött barn under fångenskapen, barn som inte accepteras av det yazidiska samhället och som kvinnorna tvingas lämna ifrån sig..

YLE - 12 aug 15 kl. 13:21

Amnesty fattade kontroversiellt beslut om att avkriminalisera prostitution

Amnesty International har beslutat att arbeta för en avkriminalisering av prostitution. Amnesty motiverar sitt beslut med att det kan stärka situationen för sexarbetarna som är en marginaliserad och utsatt grupp. En majoritet av de 400 delegaterna från 70 länder som deltog i Amnesty Internationals (ICM) rådsmöte i Dublin stödde beslutet.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.