Expressen > Nyheter

Monday, 10 August, 07:16

Expressen - 30 jul 20 kl. 07:07

Äldre stoppas från att flytta in på boendePersoner som har fått grönt ljus att flytta in på äldreboende väljer att i stället avstå på grund av coronaviruset, oftast med uppbackning från anhöriga. Det rapporterar flera kommuner till Inspektionen för vård och omsorg (Ivo)..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Inspektionen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Äldre, stoppasfrån att , flyttain på , boende
Barometern - 30 jul 14 kl. 07:11

Äldre tvingas flytta under värmeböljan

Värmen slår hårt mot kommunens äldreboenden. Värst är det på Mogårdens demensavdelningar där man nu får flytta på de boende för att klara nätterna. – Jag har arbetat i den här verksamheten i 13 år, men så här illa har det aldrig varit tidigare, säger Annica Bennesved, tillförordnad kommunchef och områdeschef inom äldreomsorgen.

SmålandsPosten - 15 nov 16 kl. 16:53

Äldre tvingas flytta när boende stänger

Sex personer kan tvingas flytta när ett av Kvarngårdens särskilda boende i Ingelstad väntas stänga till våren..

Västerbottens Folkblad - 13 jun 18 kl. 19:00

[PLUS] Äldre på LSS-boende fick ta smällen för ekonomisk kris i Vindeln

Ingen lyssnade på personalens protester mot att flytta den äldre kvinnan från gruppboendet i....

YLE - 21 sep 13 kl. 10:56

Äldre tvingas flytta från glesbygden

Många äldre människor tvingas i framtiden flytta från glesbygderna. Orsaken är att de inte längre kan få vård i sina hem. Målet att allt fler äldre ska kunna bo hemma förutsätter omfattande ombyggnader i bostäderna eller att de äldre flyttar närmare servicen i tätorterna.

YA - 13 maj 19 kl. 22:00

Byalaget protesterar mot befarad nedläggning – oro för svåra följder för de äldre tvingas flytta

Blentarps byalag engagerar sig nu för det nedläggningshotade äldreboendet Blentarpsgården. – Det är ett modernt boende i en trivsam miljö, säger Marie Bchara, ordförande i byalaget..

Helsingborgs Dagblad - 28 feb 14 kl. 18:17

Sämre för äldre på kritiserat boende

De boende på äldreboendet Koppargården i Hässelby-Vällingby tycker att de fått det sämre, skriver Vårdförbundets tidning Vårdfokus på nätet. Under hösten 2011 kom rapporter om vanvård inom äldreomsorgen, där bland annat privatägda Caremas boende Koppargården i Stockholm ingick. Kommunen tog 2012 över driften av Koppargården.

BT - 28 feb 14 kl. 18:16

Sämre för äldre på kritiserat boende

De boende på äldreboendet Koppargården i Hässelby-Vällingby tycker att de fått det sämre, skriver Vårdförbundets tidning Vårdfokus på nätet. Under hösten 2011 kom rapporter om vanvård inom äldreomsorgen, där bland annat privatägda Caremas boende Koppargården i Stockholm ingick. Kommunen tog 2012 över driften av Koppargården.

Trelleborgs Allehanda - 21 okt 13 kl. 06:30

Kraftigt ökad kostnad för mat till äldre i eget boende

Foto: TT
När maten fabrikstillverkades i Sala kostade en portion 42 kronor. När maten i stället lagas på Gröningen i Anderslöv kostar den 100 kronor per portion. Nu kan avgiften för maten till dem i eget boende komma att chockhöjas.

SvD - 28 feb 14 kl. 18:15

Sämre för äldre på kritiserat boende

De boende på äldreboendet Koppargården i Hässelby-Vällingby tycker att de fått det sämre, skriver Vårdförbundets tidning Vårdfokus på nätet. Under hösten 2011 kom rapporter om vanvård inom äldreomsorgen, där bland annat privatägda Caremas boende Koppargården i Stockholm ingick..

SvD - 05 okt 15 kl. 11:02

Nya åtgärder ska få äldre att flytta

Höj bostadstillägget för äldre, erbjud rotavdrag för flytthjälp och bygg hissar i gamla hus. En statlig utredning föreslår åtgärder som ska förbättra äldre personers bostadssituation, och få fart på flyttkedjorna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.