SR > Vetenskap

Thursday, 13 August, 07:21

SR - 30 jul 20 kl. 07:00

Ett B-vitamin verkar hjälpa mot svår ögonsjukdomNikotinamid, en form av vitamin B3, har i en klinisk studie visat lovande resultat för att kunna hjälpa personer med ögonsjukdomen glaukom..
Läs mer på SR
Läs mer om:
B3

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ett B-vitamin, verkar, hjälpamot , svår, ögonsjukdom
SVT - 23 nov 14 kl. 16:46

Mota höstdepp med extra D-vitamin

Höstmörkret lägger sig över oss, och november har dessutom varit ännu solfattigare än normalt på många håll. Men extra D-vitamin kan hjälpa till att mota undan vinterdepressionen, säger en forskare..

SR - 20 sep 19 kl. 06:00

Särskilda nervceller kan hjälpa till att sortera bort sådant vi ska glömma

Forskare har upptäckt en grupp nervceller i hjärnan hos möss som verkar hjälpa till att sortera bort "onödiga minnen" under sömnen. Studien har publicerats i tidskriften Science..

Dagensanalys.se - 03 nov 16 kl. 13:41

LinkedIn ska hjälpa oss räkna ut lönen vi förtjänar

Den digitala yrkesnätverket LinkedIn ska nu bli bättre på att informera sina användare om en av arbetslivets viktigaste delar – lönen. Den efterfrågade funktionen ska inte bara visa medellönen inom ens yrke, utan har även koll på hur de med samma jobb tjänar i en vald ort. Verktyget heter LinkedIn Salary och är tänkt att hjälpa användarna tar reda på mer om just lönen i ens yrke.

YLE - 19 aug 14 kl. 15:24

Vill hjälpa människor att må bättre

- Mina samlade erfarenheter har gjort mig till en person som bara måste få jobba med människor. Jag skulle aldrig kunna sitta på ett kontor, säger Viveca Nylund, reflexolog och Aura-Somaterapeut. - Jag vill hjälpa människor att må bättre, och det kan man göra på många sätt, men jag har valt den här vägen, säger Viveca, som berättar om sina livsval i Samtal om livet.

Supermiljöbloggen - 16 maj 14 kl. 10:30

”Superkoraller” och satellitbilder kan hjälpa skydda framtidens korallrev

Att Stora Barriärrevet ligger illa till är känt. Sedan 1980 har revet minskat med ungefär hälften i storlek och hotas av både dålig vattenkvalitet, miljöförstöring och klimatförändringar. Nu ska satellitbilder från NASA användas för att hjälpa till att skydda revet.

Skånskan - 09 jan 19 kl. 01:00

Is­bry­ta­re kan hjälpa till med kli­mat­forsk­ning

Is­bry­ta­ren Oden ska kan­ske åter­vända till An­tark­tis för att hjälpa en ame­ri­kansk forsk­nings­sta­tion med att hålla en far­led öp­pen – men ock­så med forsk­ning.
För några år se­dan var Oden i de an­tark­tiska far­vat­tnen på ett liknande upp­drag. Men se­dan be­hövdes den största svenska is­bry­ta­ren för att hålla Bottenviken öp­pen för trans­porter på vat­tnet, och Oden kallades hem.

Kristianstadsbladet - 09 jun 12 kl. 09:00

"Man växer som människa genom att hjälpa andra"

Foto: Bosse Nilsson
Sedan sin student har Anna Lundberg hunnit med au pairjobb i Schweiz, och volontärarbete på Sri Lanka. När vi träffas kommer hon från jobbet som timanställd på Hörnhem i Viby. Dessutom pluggar hon på distans och volontärarbetar med ensamkommande flyktingpojkar.

UT - 29 apr 14 kl. 07:13

En rikedom att få hjälpa andra

I kväll är det internationella kvällen på Bogesundsskolan. Inför detta fick elever på Bogesundsskolan en uppdatering om hur barnen i Voi har det samt en påminnelse om hur viktigt det kan vara att hjälpa andra. När 3B och 3C kom in i musiksalen på Bogesundsskolan möttes de av Suss Franzén.

Sydsvenskan - 10 okt 14 kl. 17:17

Diakonin är absolut prioriterad – men kyrkan kan inte hjälpa alla

Med anledning av Peter Juhlins insändare (Åsikter 7/10) vill jag framhålla att såväl kyrkan som kommunen vill stötta och hjälpa till och försöker hitta vägar att göra det på bästa sätt. Vi är dock bundna av lagar och förordningar som på ett olyckligt sätt påverkar frågan om ett natthärbärge. Kommunen håller till exempel på med en inventering av omfattningen av hjälpbehovet och erbjuder även en biljett hem.

YLE - 26 mar 17 kl. 13:00

Kan droger hjälpa dig att studera bättre?

De flesta studerande har väl någon gång använt sig av mer eller mindre ohälsosamma metoder för att pränta in studiematerialet i hjärnan. Men för en del räcker inte längre den klassiska allnightern eller de obskyra mängderna kaffe – istället drogar de sig för att prestera bättre. Den perfekta studenten ska klara av att hålla uppe goda betyg samtidigt som den ska ha ett sprudlande socialt liv och dessutom hålla koll på sin ekonomi.

Fler nyheter från SR

SR - 45 minuter sedan

Gräshoppans egen doftsignal ger hopp om lösning

Ett specifikt doftämne, ett så kallat feromon, som lockar till sig en av de svärmande arter av gräshoppor som plågar många länder i Afrika och Asien har upptäckts..

SR - 1 timme sedan

Vetenskapliga brister i FHM-rapport om covid-19 i skolorna

I juli publicerade folkhälsomyndigheten en rapport tillsammans med sin finska motsvarighet där man drar slutsatsen att öppna skolor inte påverkat sjukligheten i covid-19 hos barn. Men nu får rapporten kritik..

SR - 21 timmar sedan

Mänskliga gener döps om på grund av datorkrångel

Genforskare har tröttnat på att Microsoft Excel tolkar gener som datum. Nu får generna nya namn för att lösa problemet..

SR - 21 timmar sedan

Tegelstenar skulle kunna bli framtidens batterier

Att lagra el i tegelstenar skulle kanske kunna bli ett sätt att jämna ut solcellers oregelbundna elproduktion i framtiden..

SR - Igår: 06:00

Försök återupptäcker gamla spannmålsslag

Kan gamla spannmålssorter ha en plats i framtidens moderna jordbruk? På Lövsta fältforskningsstation utanför Uppsala jämförs nu fyra äldre sorter med tre moderna..

SR - Igår: 06:00

Smidigare teknik i spåren av corona?

När coronaviruset gjort att jobbmöten och fikapauser allt oftare hålls på distans kan man fundera på om det finns sätt att förbättra tekniken. Kan de digitala sätten att umgås bli ännu smidigare än idag?.

SR - Igår: 08:01

Luftföroreningar verkar även påverka bin

Luftföroreningar kan påverka även bin, detta enligt en artikel som publiceras i tidskriften PNAS..

SR - I förrgår: 06:00

I natt har du chansen att se meteorregnet Perseiderna

Den här veckan, med start i natt, har du som bäst chans ett se det årliga meteorregnet Perseiderna..

SR - I förrgår: 06:00

Dvärgplaneten Ceres kan ha en ocean under utan

Forskare kan ha upptäckt en ny så kallad oceanvärld i vårt solsystem - en planet där det finns vatten under ytan..

SR - I förrgår: 06:00

Kartläggning avslöjar mer torvmark i smältande permafrost

I tusentals år har torvmarker tagit upp kol och kväve ur atmosfären, och därmed minskat växthuseffekten. Men kunskapen om torvmarkernas nuvarande påverkan på klimatet är mer osäker. Nu har ett internationellt forskarlag försökt reda ut det här i en ny kartläggning..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.