SR > Nyheter

Tuesday, 04 August, 04:21

SR - 30 jul 20 kl. 06:03

Fyra självständighetsaktivister gripna i HongkongI Hongkong har fyra självständighetsaktivister gripits under stadens nya kontroversiella säkerhetslag, misstänkta för separatism. Gripandena är de första av offentliga personer sedan lagen infördes för en månad sedan..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Hongkong

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fyra, självständighetsaktivister, gripnai , Hongkong
Expressen - 30 jul 20 kl. 09:02

Fyra unga gripna i Hongkong efter inlägg

Fyra självständighetsaktivister har gripits i Hongkong misstänkta för att ha brutit mot stadens nya säkerhetslag rapporterar Ekot. De gripna är tre män och en kvinna, mellan 16 och 21 år gamla.Aktivisterna misstänks för separatism efter inlägg i sociala medier.

Nerikes Allehanda - 23 jan 16 kl. 05:15

Två nya svenska samvetsfångar

Det har fram till nu bara funnits en svensk medborgare som är samvetsfånge, journalisten Dawit Isaak som sitter inspärrad i Eritrea. Nu får vi lägga till ytterligare två namn på listan. Förläggaren Gui Minhai och människorättskämpen Peter Dahlin.

BT - 17 jun 14 kl. 17:10

Polis misstänks ha avrättat fångar

Sunnirebeller som intagit den irakiska staden Baquba, sex mil norr om Bagdad, har slagits tillbaka av säkerhetsstyrkor. I samband med attacken dödades 44 fångar som misstänks ha skjutits ihjäl av irakisk polis. Fronten böljar fram och tillbaka i det krigsdrabbade Irak - och rebellerna kommer allt närmare huvudstaden Bagdad.

Fler nyheter från SR

SR - 15 minuter sedan

Kulturministern: Vi kommer göra fler lättnader

Svensk kultur och idrott har drabbats hårt av de begränsningar som ordningslagens tak för folksamlingar har inneburit. Men de starkt publikberoende branscherna kan komma att se vissa lättnader snart, menar kulturminister Amanda Lind (MP)..

SR - 1 timme sedan

Nollbud kan bli aktuellt i avtalsförhandlingarna

Pandemin stoppade avtalsrörelsen i våras och fack och arbetsgivare förlängde avtalen till i höst. Mattias Dahl, vice vd för Svenskt näringsliv utesluter inte ett bud på på löneökningar på noll procent..

SR - 4 timmar sedan

Spaniens tidigare kung lämnar landet

Spaniens tidigare kung, Juan Carlos, meddelade idag att han lämnar Spanien. Han gör det efter omfattande negativ rapportering om honom den senaste tiden..

SR - 6 timmar sedan

E45 norr om Orsa avstängd

Två bilar har krockat norr om Orsa vid Höghed Räddningsarbete pågår, flera ambulanser och helikopter finns på platsen. Vägen kan komma att vara avstängd fram till kl 22:30, eventuellt längre..

SR - 6 timmar sedan

Kulturministern efter kritiken: "Jag kommer inte avgå"

Kultur- och idrottsminister Amanda Lind (MP) svarar nu på den allt hårdare kritik som riktats mot henne från kultur- och idrottssfären för att coronarestriktionerna drabbar just dessa områden så hårt..

SR - 7 timmar sedan

Kan bli förlängd ansökningstid för omställningsstöd

Regeringen öppnar för att förlänga ansökningstiden till det så kallade omställningsstödet, säger finansminister Magdalena Andersson (S) till Studio Ett. – Absolut, det har ju varit regeringens attityd hela tiden att vi lyssnar på olika inspel som vi får och så ska vi analysera det och återkomma, så det är en fråga som jag tar med mig..

SR - 8 timmar sedan

Hurtigrutens vd: "Vi har brustit i rutinerna"

Efter coronasmitta på ett av Hurtigrutens fartyg, där 36 besättningsmedlemmar och ett antal gäster testat positivt för covid-19, säger rederiets vd Daniel Skjeldam att de brustit i rutinerna. – Hade vi följt rutiner, hade vi troligtvis inte fått smittan ombord, säger han..

SR - 9 timmar sedan

Vattenbrist oroar i Venezuela - svårt att skydda sig mot smitta

I Venezuela växer oron över coronaviruset på grund av allvarlig vattenbrist i huvudstaden Caracas och flera andra städer..

SR - 9 timmar sedan

Minnesstund för folkmordet på yazidier

Det är nu sex år sedan terrorsekten IS inledde det som FN betecknar som ett folkmord på yazidier i norra Irak. I Borlänge, en av de städer i Sverige där det bor flest yazidier, hölls i dag en minnesstund för att hedra de tusentals människor som förlorat sina liv..

SR - 10 timmar sedan

Misstankar att Iran mörkat antalet coronafall

Det riktas nya misstankar mot att Iran medvetet mörkat hur många personer som har dött och smittats av coronaviruset. Enligt en granskning av brittiska BBC kan dödstalen vara tre gånger så höga som de officiella..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.