Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 05 August, 09:22

Aftonbladet - 30 jul 20 kl. 05:39

Så drabbas klimatmålen av tuffa corona-åtgärder▸ Under coronapandemin har mycket hamnat i skymundan. Klimatfrågan är en av dem, även om vi ser att utsläppen minskat de. .
Läs mer på Aftonbladet

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: , drabbas, klimatmålenav , tuffa, corona-åtgärder
Cornucopia - 22 feb 20 kl. 14:47

Coronaviruset ger ledtrådar om hur en värld som uppnår klimatmålen kan se ut

Coronavirusutbrottet och lamslagningen av produktion och transporter i Kina har lett till 25% reduktion av CO2-utsläpp i Kina. Effekterna av utslagningen av Kina har ännu inte nått Västvärlden, men ger en ledtråd om hur en värld där klimatmålen ska nås kan se ut - ingen produktion av varor, inga resor, ingen ekonomisk tillväxt och inga jobb att gå till.

För att uppnå klimatmålen måste som bekant den ekonomiska tillväxten upphöra och välståndet i världen måste ner.

Supermiljöbloggen - 22 feb 16 kl. 08:31

Forskare: ”Vi kan äta mycket kött och ändå nå klimatmålen”

Vi behöver äta mindre nötkött, ost och mjölkprodukter samt förbättra jordbrukstekniken för att nå klimatmålen. Generellt minskad köttkonsumtion och närproducerad mat är dock ingen nödvändighet. Det skriver forskarna David Bryngelsson och Stefan Wirsenius från Chalmers.

Dagens PS - 20 jun 19 kl. 08:30

Nordea: Inte en chans att klara klimatmålen

Banken avfärdar i rapport att det går att infria klimatmålen med endast kraftigt minskad konsumtion. Får mothugg av expert. Dagens Industri (obs, inloggning krävs) refererar bankens rapport där Nordea slår fast att klimatmålen inte ens kan nås även om alla svenskar slutar flyga, åka bil och upphör med att äta kött.

Supermiljöbloggen - 24 okt 18 kl. 11:07

”Världens bästa klimatstad” når inte klimatmålen

Av 132 tävlande städer fick Uppsala i år ta emot WWF:s utmärkelse Årets globala klimatstad. Men kommunen når inte Sveriges klimatmål. I WWF:s motivering står det att ”Uppsala har ambitiösa, innovativa och vetenskapligt satta mål bland annat för förnybar energi och hållbar mobilitet.

Supermiljöbloggen - 29 nov 16 kl. 17:24

Energieffektivisering och förnybart viktigast för att nå klimatmålen

Satsning på energieffektivisering och förnybar energi är de viktigaste åtgärderna för att inte gå över tvågradersgränsen, enligt en klimatrapport från International Energy Agency (IEA). Rapporten bygger på ett scenario där klimatmålen nås med befintlig teknik och utan att BNP påverkas. Kostnaderna för förnybar energi sjunker.

Expressen - 07 dec 18 kl. 01:49

FN: Behövs mer kärnkraft för att klara klimatmålen

För att klara klimatmålen krävs det mer kärnkraft i världen. Internationella energirådet, IEA, menar att det byggs för få kärnkraftsreaktorer runtom i världen, rapporterar SVT.– Varken kärnkraften eller förnyelsebara energikällor byggs ut i den takt som behövs för att vi ska få bort de fossila utsläppen och klara klimatmålen, säger Laura Cozzi, chef för energianalyser.

Supermiljöbloggen - 08 jan 14 kl. 15:07

EU behöver göra dubbelt så mycket för att klara klimatmålen

EU:s nuvarande utsläppsminskningar räcker inte på långa vägar för att klara klimatmålen. EU skulle behöva göra dubbelt så mycket för att EU:s åtgärder ska ligga i linje med målet om max två graders global uppvärmning, det slår  EU-kommissionen fast i en ny rapport skriver euractive.com.

BT - 24 okt 14 kl. 06:35

EU-ledarna eniga om nya klimatmålen

Trots vitt skilda viljor har EU-ledarna enats om nya klimat- och energimål för unionen. Men eftergifter har gjorts för bland annat Polen, för att alls få med dem på avtalet. – Man skulle alltid vilja ha mer, men vill man ha till ett avtal då gäller det att förhandla och ge och ta, säger statsminister Stefan Löfven på en nattlig presskonferens i Bryssel.

GöteborgsPosten - 12 dec 15 kl. 05:00

Trafikverket på kollisionskurs med klimatmålen

Trafikverket räknar med en kraftig ökning av trafiken för både personbilar och lastbilar i sin nya infrastrukturplan, detta trots att Sveriges klimatmål kräver raka motsatsen. Det finns anledning för regeringen att snarast ge Trafikverket tydliga direktiv att i sin planering utgå från att klimatmålen ska nås, skriver en lång rad professorer och forskare..

SR - 30 jan 16 kl. 05:00

Lagring av koldioxid för att nå klimatmålen

Efter klimatmötet i Paris sätts mycket tilltro till så kallad koldioxidlagring, CCS. Men det krävs en snabb utbyggnad av tekniken om klimatmålen ska kunna nås..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.