SR > Nyheter

Tuesday, 11 August, 08:21

SR - 30 jul 20 kl. 05:42

Fler söker och får rotavdrag under pandeminUtbetalningarna av rotavdrag har ökat med 350 miljoner kronor under våren och kan vara en följd av den pågående coronapandemin. Samtidigt tvingas hantverkare att flytta sina semestrar och tacka nej till jobb..
Läs mer på SR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fler, sökeroch får , rotavdragunder , pandemin
BT - 05 sep 14 kl. 08:18

Fler söker hjälp för missbruk

Fler unga söker hjälp hos missbruksenheten Cedern. 2013 sökte 20 procent fler till enheten jämfört med 2012. Nu anställs en person tillfälligt för att jobba mer med uppsökande verksamhet.

YLE - 14 aug 17 kl. 06:44

Fler söker hjälp vid skyddshem när vardagen börjar – ändå saknas resurser

Fler söker hjälp vid skyddshem när vardagen återvänder. Ändå råder det brist på resurser vid skyddshemmen. Det här kan bli en utmaning i höst.

Kristianstadsbladet - 03 nov 14 kl. 13:00

Fler söker sig till hemvärnet

Sommarens skogsbrand och rådande oro i vår nära omvärld bidrar till att allt fler vill göra en insats för Sverige. - Försvaret har tappat i förmåga, så jag vill gärna vara med och bidra, säger Thomas Nilsson som valt att gå med i hemvärnet.
Han arbetar till vardags på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i skånska Revinge.

BT - 03 nov 14 kl. 13:00

Fler söker sig till hemvärnet

Sommarens skogsbrand och rådande oro i vår nära omvärld bidrar till att allt fler vill göra en insats för Sverige. - Försvaret har tappat i förmåga, så jag vill gärna vara med och bidra, säger Thomas Nilsson som valt att gå med i hemvärnet.Han arbetar till vardags på Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) i skånska Revinge.

YLE - 03 dec 15 kl. 07:50

Allt fler söker hjälp i parterapi

När den andra inte pratar, när det är svårt att få kontakt eller när konflikterna avlöser varandra är det dags att söka hjälp. Och det gör allt fler par idag. Tröskeln att söka hjälp i parterapi har blivit lägre under de senaste åren.

BT - 22 nov 14 kl. 12:28

Allt fler söker hjälp för psykisk ohälsa

Allt fler söker professionell hjälp för att hantera vardagsproblem som relationskriser och struliga tonåringar.
Efterfrågan på samtalsstöd för lindriga depressioner och ångest ökar också. – Det har blivit en markant förändring de senaste åren, framförallt sedan utbrändhet kom som diagnos vid millennieskiftet, säger Anders Wahlberg, ordförande i Sveriges psykologförbund.

News55 - 04 jul 18 kl. 18:20

Äldreministern: “Det är skamligt att inte fler söker bostadstillägg”

I dagens debatt om pensionsfrågan i Äldreforums tält i Almedalen var samtliga representanter enade om att pensionssystemet måste ses över och att mer pengar måste betalas in. – Äldrepolitik är så mycket men gällande pensionerna är det en reflektion av hur arbetslivet ser ut. Vi vill inte ha människor som jobbat ett helt liv och inte har råd med hyra och mat.

Sydöstran - 22 apr 19 kl. 12:00

Fler besöker biblioteken

Allt fler besöker biblioteken. Till centralbiblioteket i Olofström kom över elva tusen fler under förra året jämfört med under 2017.

DI - 20 jun 12 kl. 11:57

KI: Högre arbetslöshet när fler söker jobb

Svag efterfrågan på arbetskraft samtidigt som allt fler söker sig till arbetsmarknaden gör att arbetslösheten stiger svagt i år och nästa år, högst är arbetslöshetsnivån bland ungdomar..

NT - 01 jul 12 kl. 19:43

Fler söker hjälp för stress

Stressen bland invånarna har ökat med över 30 procent de senaste tre åren. 24nt inleder en serie om problemen och hur man ska handskas med dem. Lena Hermansson har jobbat med stressrelaterade frågor i över 25 år, och hon märker allt fler söker hjälp för stress..

P3 - 06 dec 16 kl. 05:00

Allt fler söker hjälp för att klara julen

Man förväntar sig att ännu fler söker hjälp i år..

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Ny trend i Kina: Streamad shopping

På världens största e-handelsmarknad, Kina, har coronapandemin gjort att den digitala ekonomin accelererat. Och en trend som fullkomligt exploderat är den direktsända näthandeln..

SR - 1 timme sedan

Nya gatuprotester i Belarus – demonstrant död

Nya oroligheter bröt ut i Belarus huvudstad Minsk igår kväll då människor gick ut och protesterade mot söndagens valresultat där sittande president Alexander Lukasjenko utropats som segrare. En person ska ha avlidit under protesterna..

SR - 45 minuter sedan

Ny rapport: Pandemin förändrar världsekonomin

25 procent av världshandeln kommer förändras på grund av covid-19. Det spår den amerikanska konsultfirman McKinsey Global Institute..

SR - 2 timmar sedan

Het sommar på bostadsmarknaden

Det har varit en het sommar på bostadsmarknaden med ovanligt många försäljningar..

SR - 2 timmar sedan

Barn sällan delaktiga i skolans trygghetsarbete

Mobbning stoppas bäst när barn får inflytande, menar organisationen Friends. Men en ny rapport visar att så sällan är fallet..

SR - 2 timmar sedan

Fler blir långtidsarbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att öka men i en lite långsammare takt än tidigare under coronapandemin. Men däremot ökar långtidsarbetslösheten snabbare nu..

SR - 2 timmar sedan

Demonstranter vill att alla toppolitiker avgår

Efter att regeringen i Libanon avgick på måndagskvällen fortsätter nu protesterna med kravet att resten av landets toppolitiker ska lämna sina poster..

SR - 4 timmar sedan

VMA i Umeå, Västerbotten

Viktigt meddelande till allmänheten i Östra Ersboda i Umeå kommun, Västerbottens län. Det brinner i ett fritids vid Östra Ersbodaskolan och det bildas kraftig svartrök. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation.

SR - 5 timmar sedan

Spänt på nytt mellan Grekland och Turkiet

Grekland meddelade på måndagen att landets flotta står redo att sättas in om Turkiet på nytt börjar undersöka naturtillgångar i östra Medelhavet..

SR - 7 timmar sedan

Trump fördes ut från presskonferens efter skott utanför

Utanför Vita huset i Washington sköts en person av polis kring midnatt svensk tid. Samtidigt tvingades presidenten avbryta en presskonferens inne i Vita huset..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.