GöteborgsPosten > Nyheter

Friday, 14 August, 07:09

GöteborgsPosten - 29 jul 20 kl. 17:25

HFD prövar inte hemtjänst för semesterboendeHögsta förvaltningsdomstolen kommer inte att ta upp fallet om Halmstads kommuns rätt att avslå en ansökan om hemtjänst vid vistelse i en semesterbostad i en annan kommun. Därmed ligger kammarättens beslut fast..
Läs mer på GöteborgsPosten
Läs mer om:
HFD, Halmstads

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: HFD, prövarinte , hemtjänstför , semesterboende
Helsingborgs Dagblad - 29 jul 20 kl. 17:24

HFD prövar inte hemtjänst för semesterboende

Högsta förvaltningsdomstolen kommer inte att ta upp fallet om Halmstads kommuns rätt att avslå en ansökan om hemtjänst vid vistelse i en semesterbostad i en annan kommun. Därmed ligger kammarättens beslut fast. Det var under våren som en kvinna sökte he.

Aftonbladet - 29 jul 20 kl. 17:24

HFD prövar inte hemtjänst för semesterboende

▸ Högsta förvaltningsdomstolen kommer inte att ta upp fallet om Halmstads kommuns rätt att avslå en ansökan om hemtjänst….

YLE - 06 jul 16 kl. 08:00

Raseborg skrev blixtbesvär till HFD

Det var snabba ryck när Raseborgs stad skrev ihop sitt besvär till Högsta förvaltningsdomstolen i fallet Eila Nieminen-Räntilä. Stadens koncernjurist lyckades få iväg en lång besvärsskift till HFD samma dag som stadsstyrelsen fattade beslutet. Staden beslutade i juni staden inte för saken till HFD.

YLE - 07 jul 16 kl. 10:21

Raseborg skrev två versioner av HFD-besväret

Vändningarna i fallet med Raseborgs stads tidigare utvecklingsplanerare fortsätter. Det senaste är att staden har skickat två versioner av samma besvär till Högsta förvaltningsdomstolen HFD. I måndags (4.

YLE - 13 mar 17 kl. 13:12

HFD: Raseborgs stad hade rätt att säga upp Hakkarainen

Raseborgs stad gjorde rätt då staden sade upp utvecklingsdirektör Jyrki Hakkarainen från sin tjänst i december 2012. Även Högsta förvaltningsdomstolen har förkastat Hakkarainens besvär. Högsta förvaltningsdomstolen har i dag (13.

YLE - 30 apr 13 kl. 05:30

Långdansen kring Eila Nieminen-Räntiläs tjänst fortsätter

Högsta förvaltningsdomstolen anser att Raseborgs stad skall upphäva det beslut som togs då Eila Nieminen-Räntiläs arbetsuppgifter förändrades. Utvecklingsplaneringstjänsten omvandlades till att hon främst skulle arbeta för landskapsbyrån och enbart till 40 % med kommunens utveckling.
Nieminen-Räntilä överklagade beslutet.

YLE - 10 aug 17 kl. 15:01

HFD avgör om kommunalvalet i Hangö tas om

Frågan om Hangös tidigare ledande läkare Outi McDonald (KD) borde ha fått ställa upp i vårens kommunalval avgörs av Högsta förvaltningsdomstolen. McDonalds partikamrat Juha Kaunismaa kräver i ett besvär till HFD att kommunalvalet i Hangö tas om. Kaunismaa krävde samma sak i ett besvär till Helsingfors förvaltningsdomstol i våras.

SVT - 13 jun 14 kl. 11:56

Nicklas vann mot Radiotjänst

I dag slog Högsta förvaltningsrätten (HFD) fast att man inte längre är skyldig att betala tv-avgift för sin dator, telefon eller surfplatta. – Det var ett glädjande beslut, säger Nicklas Nygren, som drivit målet..

YLE - 10 mar 17 kl. 17:46

McDonald fick inte ställa upp i valet: Jag är och är inte ledande läkare i Hangö

Hangös ledande läkare Outi McDonald får inte ställa upp i kommunvalet eftersom hon har sin tjänst kvar trots att hon är uppsagd. Men samtidigt säger staden att hon inte är i tjänst. McDonald var en av två oklara fall då Hangös centralvalnämnd gick igenom vilka kandidater som får ställa upp i kommunalvalet och vilka inte.

YLE - 16 feb 17 kl. 12:08

Hangö om McDonald: Förvaltningsdomstolen skötte inte sitt jobb

Hangö stad anser att förvaltningsdomstolen inte skötte sin uppgift när domstolen beslutade att uppsägningen av Outi McDonald var olaglig. Staden hoppas nu att Högsta förvaltningsdomstolen inte stirrar sig blind på detaljer utan ser helheten. Yle Västnyland har läst Hangö stads besvär till Högsta förvaltningsdomstolen (HFD) i fallet som gäller den tidigare ledande läkaren McDonald.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.