PrivataAffärer > Ekonomi

Tuesday, 04 August, 19:12

PrivataAffärer - 30 jul 20 kl. 04:00

Amundi: Amerikanska aktier i förarsätet efter pandeminI en artikel på sin hemsida redogör Amundi för varför amerikanska aktier är positionerade för att fortsätta överprestera exempelvis europeiska dito, och poängterar att USA:s aktiemarknad och ekonomi inte är samma sak. ”I likhet med perioden efter finanskrisen tror vi att landskapet på medellång till lång sikt återigen gynnar företag av typen large-cap och strukturell tillväxt, stabilitet och defensivitet. Dessa karaktärsdrag definierar en mycket större andel av USA:s marknad relativt resten av världen, vilket ur vår synvinkel resulterar i mer optimistiska utsikter”, skriver aktiestrategerna Craig Sterling och Marco Pirondini. Bland övriga skäl till att Amundi föredrar aktier i USA före andra marknader nämns högre avkastning på kapital, bättre lönsamhet, sta
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Amundi, USA, Craig Sterling, Marco Pirondini

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: AmundiAmerikanska , aktieri , förarsätetefter , pandemin
Affärsvärlden - 01 mar 17 kl. 11:09

Duroc och IES lyfter på aktieråd

Europabörserna steg relativt kraftigt på onsdagen, med banker i förarsätet efter Fed-indikationer på räntehöjningar. Från Kina hjälpte ett starkt industri-PMI till, medan eventuella effekter av Trumps linjetal under natten inte var särskilt dominerande i nyhetsflödena..

DI - 25 jun 18 kl. 14:05

Teknisk analys: Tre aktier du ska sälja omgående

Börsen står och väger – men just nu verkar pessimisterna sitta i förarsätet.  Investtech har identifierat tre svaga kort på börsen – som du bör sälja direkt..

PrivataAffärer - 03 aug 18 kl. 11:00

Nordea: Så ska du placera just nu

Nordeas placeringsstrategi i korthet: Behåll neutral i aktier. Behåll övervikt i USA och Kina, undervikt i Europa. Behåll övervikt i tillväxtmarknadsobligationer.

Sydsvenskan - 11 mar 15 kl. 15:50

SKF i topp på börsen

Stockholmsbörsen stiger i dag, med verkstadskoncernen SKF i förarsätet. Även på de ledande Europabörserna stiger kurserna.Klockan 15.

Helsingborgs Dagblad - 11 mar 15 kl. 15:50

SKF i topp på börsen

Stockholmsbörsen stiger i dag, med verkstadskoncernen SKF i förarsätet. Även på de ledande Europabörserna stiger kurserna.Klockan 15.

Affärsvärlden - 22 jan 16 kl. 16:36

Wall Street inleder starkt

New York-börserna har inlett veckans sista handelsdag med breda uppgångar, men med energirelaterade aktier i förarsätet. USA tar rygg på Europa och Asien som avancerat på bred front under hela dagen. Stöd kommer bland annat från råoljepriserna, som har rekylerat upp väsentligt på fredagen..

DI - 03 jul 17 kl. 12:55

Stockholmsbörsen: Råvaror och H&M vinnare

Stockholmsbörsen har inlett den nya veckan med uppgång och H&M i förarsätet. Vid 12.30-tiden var storbolagsindexet OMXS30 upp 0,9 procent till nivån 1,616 med aktier för 4,4 miljarder kronor omsatta på Stockholmsbörsen.

PrivataAffärer - 01 mar 19 kl. 10:22

Chefsstrategen: För tidigt blåsa faran över på börsen

I Nordeas marknadssyn för mars konstateras att globala aktier adderade ytterligare runt 6 procentenheter under februari, en stark uppföljning av omsvängningen på marknaden i början av året. Samtidigt var takten i de mer riskfyllda räntesegmenten, som high yield och tillväxtmarknadsobligationer, mer dämpad men ändå klart positiv. – Girigheten sitter för tillfället i förarsätet men den stora frågan är naturligtvis om rallyt är hållbart efter den stora rörelsen hittills i år.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.