SR > Nyheter

Saturday, 08 August, 22:27

SR - 30 jul 20 kl. 03:00

Kriminalvården: Fler kvinnor på anstalt har drogmissbrukEn allt större del av kvinnorna som sitter i fängelse har dömts för narkotikabrott – och allt fler av kvinnorna på anstalt har ett drogmissbruk, enligt Kriminalvården..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Kriminalvården

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kriminalvården, Fler, kvinnor, anstalthar , drogmissbruk
SVT - 12 aug 19 kl. 19:02

Kriminalvården: Fler borde kunna avtjäna straff med fotboja

Kriminalvården brottas med överfulla fängelser och anser att fler dömda brottslingar borde kunna avtjäna sitt straff med fotboja. Nu har man skrivit till regeringen där man ber dem att ändra nuvarande lagstiftning..

Sydsvenskan - 30 jul 20 kl. 04:56

Fler kvinnor på anstalt i drogmissbruk

Enligt Kriminalvården har allt fler kvinnor som sitter på anstalt problem med drogmissbruk, rapporterar Sveriges Radio Ekot. – Om man tittar på förra året så visar det sig att narkotikamissbruk var vanligast bland kvinnor på anstalt. 27 procent av kvinn.

Helsingborgs Dagblad - 30 jul 20 kl. 04:56

Fler kvinnor på anstalt i drogmissbruk

Enligt Kriminalvården har allt fler kvinnor som sitter på anstalt problem med drogmissbruk, rapporterar Sveriges Radio Ekot. – Om man tittar på förra året så visar det sig att narkotikamissbruk var vanligast bland kvinnor på anstalt. 27 procent av kvinn.

Skånskan - 11 okt 18 kl. 15:50

Kriminalvården fängslar förbigående

MALMÖ Under torsdagen och fredagen står en trailer från Kriminalvården mitt på Stortorget. Där kan nyfikna få reda på hur en cell ser ut och hur det är att jobba på häkte, anstalt eller den nationella transportenheten.
– Många som hör ”Kriminalvården” tänker på amerikanska filmer, där folk sitter inlåsta dagarna i ända.

Cornucopia - 28 apr 17 kl. 15:35

Kriminalvården går på knäna - får ej begärda anslag

Rättsväsendet är inte bara den populistiska ytan polisen, som politikerna åtminstone låtsas bry sig om. För att inte åklagare bara ska släppa gripna hela tiden och för att olagliga faktiskt ska kunna förvaras till utvisning, och faktiskt utvisas, behövs Kriminalvården. Myndigheten begärde fjuttiga 250 MSEK för att klara tidigare uppgifter, men fick inte detta.

Aftonbladet - 30 jul 20 kl. 04:57

Fler kvinnor på anstalt i drogmissbruk

▸ Enligt Kriminalvården har allt fler kvinnor som sitter på anstalt problem med drogmissbruk, rapporterar Sveriges Radio….

DN - 30 jul 20 kl. 05:14

Fler kvinnor på anstalt i drogmissbruk

Enligt Kriminalvården har allt fler kvinnor som sitter på anstalt problem med drogmissbruk, rapporterar Sveriges Radio Ekot..

GöteborgsPosten - 30 jul 20 kl. 04:58

Fler kvinnor på anstalt i drogmissbruk

Enligt Kriminalvården har allt fler kvinnor som sitter på anstalt problem med drogmissbruk, rapporterar.

SVT Debatt - 23 nov 13 kl. 15:00

Kriminalvården satsar seriöst på säkerheten

KRIMINALVÅRD Kritiken att det överlag skulle finnas en stor rädsla bland Kriminalvårdens personal är inget vi känner igen. Men säkerhetsarbete är en färskvara som det gäller att nöta på, öva och vara så förberedd på som möjligt. Efter händelsen på häktet i Huddinge övar vi mer, utbildar personal fortlöpande och dessutom har vi kartlagt riskfyllt arbete med flera åtgärder, skriver Per Westberg, säkerhetschef Kriminalvården, i en replik till Caroline Akguc Ego.

SVT Debatt - 22 nov 13 kl. 06:00

Kriminalvården är på väg mot nya tragedier

KRIMINALVÅRD Under min tid som häktesbesökare från Röda Korset har jag aldrig genomgått en säkerhetskontroll. Det var aldrig tal om att titta i mina fickor eller passera genom metallbågen vid ingången till häkteskorridoren. Sedan mordet på kriminalvårdaren Karen Gebreab hösten 2011 har rädslan över säkerhetsbristerna ökat bland de anställda inom myndigheten.

Fler nyheter från SR

SR - 2 timmar sedan

Riskgrupper tvingas ta av besparingar när ersättning dröjer

Den så kallade smittskyddsersättningen till riskgrupper dröjer för många ända till oktober. För att klara sig ekonomiskt under tiden har människor tvingats ta allt från lån till besparingar ur egen ficka..

SR - 2 timmar sedan

Våldsamma demonstrationer i Beirut

I Libanons huvudstad Beirut pågår just nu våldsamma demonstrationer där bland annat utrikesdepartementet har stormats..

SR - 4 timmar sedan

Få tvivlar på att Lukasjenko vinner valet

Trots att presidentvalet i Belarus, eller Vitryssland, hålls först i morgon söndag har redan en tredjedel av väljarna gjort sitt val i den förtidsröstning som pågått sedan i tisdags. Den har, enligt kritiker, kantats av oegentligheter. Få tvivlar på att president Aleksandr Lukasjenko återigen kommer att stå som valets segrare..

SR - 3 timmar sedan

Ohållbart med besöksförbud på äldreboenden

Besöksförbudet som råder på äldreboenden i dag är inte hållbart, varken ur juridiskt eller mänskligt perspektiv. Det menar Jan Melander, rättslig expert..

SR - 3 timmar sedan

Svenskar bidrar med miljoner till Beirut

Hjälpbehoven i det explosionsdrabbade Beirut är stora och inte minst i Sverige har det samlats in mycket pengar redan, säger Margareta Wahlström, ordförande för svenska Röda Korset..

SR - 6 timmar sedan

Ekots reporter i Beirut: Demonstranter från hela landet

I Libanons huvudstad Beirut har demonstranter försökt bryta sig igenom en barriär för att ta sig in i parlamentsbyggnaden. Ekots reporter Firas Jonblat, på plats i Beirut, beskriver hur ilskan mot de styrande växt..

SR - 8 timmar sedan

Ekots reporter i Beirut: Vreden bara växer

Vreden mot regeringen och myndigheterna växer i Libanon, säger Ekots reporter på plats i Beirut, där stora demonstrationer planeras i dag..

SR - 7 timmar sedan

Många vill adoptera katt under pandemin

Idag är det internationella kattdagen. Att adoptera en katt har blivit populärt i Sverige. Under coronapandemin vill många mysa med en misse hemma..

SR - 10 timmar sedan

Nya krav från USA att Tyskland stoppar omstritt gasledningsbygge

USA har gjort nya försök att hindra bygget av gasledningen NordStream 2 i genom Östersjön..

SR - 9 timmar sedan

Flera döda efter explosion i Mogadishu

I Somalias huvudstad Mogadishu har minst åtta personer dödats och 14 skadats, i en stor explosion vid en militärbas, uppger sjukvårdspersonal..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.