Världen Idag > Nyheter

Tuesday, 04 August, 04:40

Världen Idag - 30 jul 20 kl. 00:00

Ideologi ännu tydligare på reducerat PrideNästan alla offentliga arrangemang denna vår och sommar ställs in. Stockholm Pride genomförs dock denna vecka, även om vissa delar hålls på annat sätt. Det ger tillfälle att reflektera över de värderingar som förmedlas i detta av etablissemanget så omhuldade evenemang, och huruvida detta är något som samhället utanför den ultraradikala rörelsen verkligen bör bejaka. Även om årets Pridevecka är decimerad, så hålls ändå ett anmärkningsvärt stort antal programinslag, med väl känd profilering. Istället för fysiska träffar hålls webbsända seminarier om hur sadism, maktspel och våld kan inkluderas i ungas sexualitet och skolundervisningen, hur man genomför rollspel där en part spelar hund och en annan ledare, eller konkreta sexualinstruktioner av sådant sla
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Pride, Pridevecka

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ideologi, ännu, tydligare, reducerat, Pride
Alliansfritt Sverige - 31 jan 14 kl. 09:12

Lösningen på Centerkrisen är att bli ÄNNU tydligare

Idag startar centerpartiets kommundagar och det är ett stukat parti som träffas i Malmö. Stämningen kan [LÄR] knappast vara på topp när de möts av rubriker som Rekordlågt stöd för C. Hur ska då Centern lösa krisen?

Resume - 12 dec 13 kl. 15:28

”Hade kunnat vara ännu tydligare”


Expressens har anmälts och hotas av stämning efter uthängningen av näthatare på Friatider, Avpixlat och Realisten. Expressens Thomas Mattsson ser det som ett sätt att försöka tysta medierna. Han ångrar sig bara på en punkt kring publiceringen.

SVT - 23 nov 19 kl. 15:35

Förbundsdirektören efter turbulensen: ”Vi skulle varit ännu tydligare”

SVT Sport kunde tidigare idag bekräfta att Rikard Grip fick sparken från sin roll som landslagschef i somras. Förbundets version var att Grip lämnade frivilligt och i Vinterstudion i dag fick förbundsdirektören Ola Strömberg svara på kritiken kring den turbulenta tiden i längdlandslaget. – Vi skulle ha varit ännu tydligare och handlett tränarna så att de hade tagit annorlunda beslut.

Skånskan - 09 nov 15 kl. 17:20

Backaprägeln ännu tydligare i BK Flagg

MALMÖ Han är en av de mesta A-lagsspelarna genom tiderna i Kirseberg IF och spelade i de klassiska kvalmatcherna mot Karlstad BK. Nu är Ulf Körseus tillbaka på Backarna som ny tränare i BK Flagg.Den arga rivaliteten mellan Flagg och Kirseberg IF är dock numera mest ett minne.

Alliansfritt Sverige - 01 feb 14 kl. 16:50

Centerpartiet ska bli tydligare

Michael Arthursson, partisekreterare för Centerpartiet, sa idag under Centerpartiets kommundagar att partiet varit "för fladdrigt" och efterlyste en mer konsekvent och tydlig politik. Mitt budskap i dag var att vi har en tydlig politik och en tydlig uppgift. Både från C och Alliansen ser vi en stor risk i att många inte verkar tro att det blir så stora förändringar om det blir ett maktskifte.

Supermiljöbloggen - 21 sep 19 kl. 14:15

Ledare: Ännu en otillräcklig budget as usual

Som två olika spår i samhället färdas miljöfrågorna på en liten grusväg bredvid den åttafiliga motorvägen som är business as usual. Trots vackra löften om hållbarhet visar den ekonomiska politiken hur prioriteringarna egentligen ser ut, skriver SMB-redaktören Beatrice Rindevall. "Det övergripande målet för miljöpolitiken är att till nästa generation lämna över ett samhälle där de stora miljöproblemen är lösta utan att orsaka ökade miljö- och hälsoproblem utanför Sveriges gränser", skriver regeringen.

Sydsvenskan - 09 okt 15 kl. 07:00

Uppkopplade ting ännu mest en dröm

Begreppet ”internet of things” översätts ibland med ”sakernas internet” eller kanske ännu tydligare ”uppkopplade föremål”.Under snart ett årtionde har den där formuleringen varit en central del av framtidsdrömmen om internet.Ni har förstås hört det mest klassiska exemplet: i framtiden har vi uppkopplade kylskåp, som känner av när det saknas mjölk, och därför skriver upp det på din digitala inköpslista.

Helsingborgs Dagblad - 09 okt 15 kl. 07:00

Uppkopplade ting ännu mest en dröm

Begreppet ”internet of things” översätts ibland med ”sakernas internet” eller kanske ännu tydligare ”uppkopplade föremål”. Under snart ett årtionde har den där formuleringen varit en central del av framtidsdrömmen om internet. Ni har förstås hört det mest klassiska exemplet: i framtiden har vi uppkopplade kylskåp, som känner av när det saknas mjölk, och därför skriver upp det på din digitala inköpslista.

SR - 09 okt 14 kl. 08:07

Tydligare bild av hiv-viruset

Nu har forskare från USA och Sydafrika lyckats få en ännu tydligare bild av hur hiv-viruset ser ut innan det orsakar en infektion..

Expressen - 20 mar 15 kl. 10:44

Widman: "Wallström måste vara tydligare"

Utrikesminister Margot Wallström måste nu vara ännu tydligare när det gäller Saudiarabiens övergrepp mot mänskliga rättigheter, enligt Allan Widman, ordförande för försvarsutskottet (FP). Allan Widman tycker inte att Wallström var lika tydlig i riksdagen i dag när det gäller situationen för mänskliga rättigheter, jämfört med hennes uttalanden tidigare. – Om man som regering inte är konsekvent så riskerar det att öka förvirringen, säger han..

Fler nyheter från Världen Idag

Världen Idag - 4 timmar sedan

Torontovälsignelsen – Andens utgjutelse i överflöd

Pastor Randy Clark, predikade på en möteshelg. Den helgen kom Guds Ande över församlingen på ett sätt de inte upplevt tidigare, och ryktet om detta spred sig vida omkring. Människor reste långa vägar för att ta emot denna förnyelse, skriver Hans Sundberg..

Världen Idag - 4 timmar sedan

Vandra i fädernas fotspår

Nu är det dags att du gör en pilgrimsvandring. En pilgrimsvandring är helt enkelt att vandra på en redan upptrampad stig, en vandringsled, där du följer tidigare generationers stigar med olika heliga platser som kyrkor, kloster och bönehus som delmål. Pilgrimslederna kan vara korta endagsvandringar eller sträcka sig över många dagar.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Familjen är en av de allra viktigaste beståndsdelarna i hur en nation byggs.

Häromkvällen fick jag förmånen att natta vårt lilla barnbarn, 1,5 år gammal, när hon sov över hemma hos oss. Jag sjöng och bad för henne och talade ut Guds godhet och trofasthet över hennes liv. Vilken glädje och nåd att få ge vidare den välsignelse som jag själv fick genom min mormor Olivias förböner och genom min mamma och pappa.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Förblindad woke-kultur trasar sönder kultur

Med nya tider kommer nya ord, som det importerade ordet woke. Det har sin bakgrund i afro-amerikansk slang och kommer från ordet awake som betyder att man är vaken. Woke står för uppvaknande, att man blivit medveten.

Världen Idag - 4 timmar sedan

Överlåtelse till Guds ord ett måste för att förstå missionsuppdraget

Hur ska man kunna enas kring ett gemensamt missionsuppdrag, om man som medlemmar inte delar samma åsikt kring Bibelns auktoritet? Det frågar sig Daniel Stråle, ledare för OM Sverige, och utmanar kristenhet att på nytt överlåta sig till Guds ord..

Världen Idag - 8 timmar sedan

Minister vill införa vigseltvång

Jämställdhetsministern Åsa LIndhagen (MP) vill frånta alla de samfund vigselrätten som inte viger homosexuella par. – Vi tvingar ingen till att viga. Men om man utför en uppgift å statens vägnar så ska man inte kunna diskriminera, säger hon till Aftonbladet..

Världen Idag - 9 timmar sedan

Pastor Roland Hellsten har fått flytta hem

Pastorn och bibelläraren Roland Hellsten har avlidit efter en tids sjukdom. Han arbetade som pastor i Saronkyrkan, Göteborg, i Hönö missionsförsamling och i Tabernaklet, Göteborg, där han var föreståndare fram till sin pension..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Polisen försvarar reklamvideo för Pride

Inför årets Pride hade polisen gjort en reklamvideo där uniformerad personal bär på Prideflaggan. Att polismyndigheten, trots att man förväntas vara neutral, ställer sig bakom en opinionsyttring som Pride, är inget problem hävdar myndigheten..

Världen Idag - 11 timmar sedan

Polisprofil: ”Kan polisen ställa upp i marsch för livet?”

Ännu en gång har landets polismyndighet valt att delta i Pride. Tidigare polismannen Olavi Blomfjord, känd som polisen som grep massmördaren Mattias Flink i Falun 1994, är kritisk till att uniformerad polis medverkar. – Jag tycker inte att en statlig myndighet ska medverka i ett sådant arrangemang, säger han till Världen idag..

Världen Idag - 13 timmar sedan

Lovsång från taket under historisk Europakonferens

Enligt arrangören Livets Ord har omkring 68 000 unika digitala enheter kopplat upp sig under årets konferensdagar. – Det är helt enormt, man blir helt varm i hjärtat av den respons vi fått, säger andrepastor Jan Blom..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.