Världen Idag > Nyheter

Saturday, 08 August, 13:45

Världen Idag - 30 jul 20 kl. 00:00

”Gud bär mig genom livets alla skeden”Tillsammans med sin fru Millan Holm släppte Erik Tilling nyligen en tonsättning av Psalm 91. Det är en psaltarpsalm som ligger honom extra varmt om hjärtat just nu. – Den handlar om att välja Guds beskydd oavsett omständigheter – lite som ett andligt immunförsvar, säger han..
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Millan Holm, Erik Tilling, Psalm, Guds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gud, bärmig genom , livetsalla , skeden
Dagen - 23 mar 12 kl. 03:00

All musik är skapad av livets Gud

Senaste tidens debatt om frikyrkan som bär eller eventuellt inte har också berört musik. När musik berörs så blir det ofta i skarpa tonlägen och med mycket känslor.


När Mozarts musik var ung så sa man att "Så där kan man väl inte göra heller!

Dagen - 06 nov 11 kl. 13:30

Gud i sporten

Expressen har besökt Livets ords bandylag. Klubben som ber för en match och vill att spelarna ska vara "Kristuslika".

Tomas Baeckman, tränare i Livets Ords IF, berättar sin historia för Expressenreportern som är ute för att skildra laget som tydligt vågar stå för sin tro inom svensk sport.

Dagen - 03 feb 11 kl. 03:00

Ny kunskap påverkar förståelsen av världen - och av Gud

"Om världen inte vore Guds skulle inte de mest engagerade argument kunna göra den till Guds, men om världen verkligen är Guds behöver vi inte vara rädda för något som den uppvisar för oss." Orden kommer ur en bibelkommentar från 1950-talet, ur ett avsnitt om Första Mosebok och evolutionen. Det är en logisk sanning värd att upprepa: vetenskapliga upptäckter kan inte kullvälta en tro på Gud som skapare, om den är sann.

Världen Idag - 22 aug 16 kl. 11:31

Utan Bibeln skulle vi inte veta så mycket om varken Gud, oss själva eller livets mål och mening.

Har du en egen bibel? Läser du den regelbundet eller kanske bara sporadiskt? Vad betyder egentligen Bibeln för dig?

Dagen - 29 aug 19 kl. 15:59

Den rationella förklaringen till livets ursprung: Gud

Tobias Sunnerdahl Liten handbok om de vanligaste argumenten för och emot kristen tro Apologia Rationellt tänkande avvisar med tvingande nödvändighet tron på Gud. Det är en populär ateistisk ståndpunkt. Tobias Sunnerdahl hävdar i en nyutkommen bok, att Gud tvärtom är den enda rationella förklaringen till universums existens och livets ursprung..

Dagen - 29 aug 19 kl. 15:59

Den rationella förklaringen till livets ursprung: Gud

Tobias Sunnerdahl Liten handbok om de vanligaste argumenten för och emot kristen tro Apologia Rationellt tänkande avvisar med tvingande nödvändighet tron på Gud. Det är en populär ateistisk ståndpunkt. Tobias Sunnerdahl hävdar i en nyutkommen bok, att Gud tvärtom är den enda rationella förklaringen till universums existens och livets ursprung..

Dagen - 25 jan 12 kl. 06:00

Gud är barmhärtighet

Jag håller helt och fullt med Marcus Birro i inledningen av hans krönika. Men vad är det han avskyr? Som han kallar, "lallande".

Världen Idag - 10 okt 19 kl. 00:00

Tacksamhet till Herren föds när vi tittar i livets ”backspegel”.

Matt 15: 29–31 Jag kommer aldrig glömma när jag för första gången skulle övningsköra i riktig trafik. Alla intryck sköljde över mig och som nybörjare var det helt omöjligt att göra rätt bedömningar av allt jag såg. Jag ”tittade utan att se” och blev därför ständigt överraskad av trafik som kom bakifrån, och detta berodde i sin tur på att jag inte använde mig av ett, ack, så viktigt hjälpmedel i bilen: backspegeln.

Dagen - 27 apr 11 kl. 03:00

Gud bevare oss från de skadeglada!

Ständigt nya uppgifter om katastrofer och människor som drabbas av ond bråd död. Vare sig det är naturkatastrofer eller resultatet av människors grymhet väcker det oro och ängslan. Även om vi inte befinner oss i riskområdet för vare sig revolution eller jordbävning känner många av oss inte bara jordens och livets skörhet, utan också våndan av att det vi kanske allra mest litat till - vetenskapen, tekniken och den finurliga klokskapen - har sin begränsning.

Dagen - 17 feb 11 kl. 13:45

Birro: "Gud är populär att håna"

Marcus Birro skriver i en krönika i Expressen om att ingenting längre får vara heligt.

"Ingenting får vara heligt längre. Allt ska släpas i smutsen.

Dagen - 23 feb 12 kl. 09:47

Ärkebiskopen: I dag tackar vi Gud

Ärkebiskop Anders Wejryd tackar Gud för livets under, denna dag då en ny prinsessa fötts i Sverige.

 - När ett barn föds som man känner till så blir det en stor glädje, man känner en stor tacksamhet, säger Anders Wejryd om födseln som så många svenskar gläds över.
Dagen når ärkebiskopen via telefon när han befinner sig på Sveriges television.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.