Världen Idag > Nyheter

Wednesday, 05 August, 18:18

Världen Idag - 30 jul 20 kl. 00:00

Väckelse efter Coronan – i Azerbajdzjan?Nu när vi sitter och planerar ett nytt seminarium för missionsbibelskolan i Baku och Tbilisi, så tänker jag på hur den första församlingen i Jerusalem sände ut Andreas, Bartolomeus och Taddeus till Armenien, Azerbajdzjan och Georgien. Detta ledde till att de här länderna antog kristendomen som statsreligion i början av 300-talet. Trots detta räknas azerbajdzjanerna i dag som en onådd folkgrupp. IBRA stödjer i dag kristna TV-program på azerbajdzjanska via Kanal hayat. Key Media i Finland och ett par församlingar i Sverige förmedlade före Coronan en upplaga av den azerbajdzjanska Bibeln till kristna i Kaukasien.
Läs mer på Världen Idag
Läs mer om:
Coronan, Azerbajdzjan, Baku, Tbilisi, Jerusalem, Andreas, Taddeus, Armenien, Georgien, IBRA, TV, Kanal, Media, Finland, Sverige, Bibeln, Kaukasien, COVID, Guds

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Väckelseefter , Coronani , Azerbajdzjan
Kristianstadsbladet - 30 maj 12 kl. 17:26

Azerbajdzjan: Schlagerdåd stoppat

Schlagerfesten i Baku kunde ha tagit en ände med förskräckelse om ett planerat terrordåd inte avslöjats. Det hävdar i alla fall azerbajdzjanska myndigheter som meddelar att 40 personer gripits.
Trots att det sedan länge var slutsålt när Europa, bland glitter och glamour i Bakus kristallhall, såg svenska bidraget till schlager-EM segra så gapade flera stolar tomma.

Världen Idag - 29 aug 14 kl. 00:01

Berit Simonsson: Fyra viktiga faktorer i en folkväckelse

Många är vi som längtar efter och ber om väckelse i vårt land. Vi spanar efter tecken på väckelse, sådant som kan ge oss hopp om att väckelsen är på väg. Hade det funnit en startknapp på vilken det stod "Väckelse – tryck här" så hade vi varit många som tryckt på den knappen.

Världen Idag - 02 sep 16 kl. 00:01

Väckelse – att gå från förgården in i det heliga.

Både i Världen idag och i andra kristna tidningar kan vi med jämna mellanrum läsa om en längtan efter väckelse och förnyelse. Ibland formulerad av förkunnare och pastorer, ibland av kyrkans fotfolk. Det är också en bön som står i centrum av många av våra kristna uppbyggelsekonferenser.

Världen Idag - 23 nov 16 kl. 08:53

I en väckelse berörs själva samhällsgrunden. Syndens makt blir mer uppenbar och den insikten ger oss nöd för oss själva, för våra medmänniskor och för vårt land.

En väckelse är en besökelsetid från Herren. Historiskt vet vi att i dessa tider av Guds beröring kommer ånger och syndanöd över människor. I en väckelse berörs själva samhällsgrunden.

Dagen - 25 maj 11 kl. 03:00

Titta bakom kulisserna i Azerbajdzjan

Azerbajdzjans president lever inte upp till landets utlovade religionsfrihet. I landet förföljs många religiösa minoriteter och nu kan man hoppas att landet hamnar under lupp efter segern i Eurovision Song Contest.

Det lilla landet Azerbajdzjan i Kaukasien har hamnat i rampljuset på grund av sin vinst i Eurovision Song Contest.

BT - 21 aug 12 kl. 18:23

Sverige vände och vann mot Azerbajdzjan i Boråshallen

Sverige hamnade tidigt i underläge mot Azerbajdzjan men lyckades vända och tog till slut en förkrossande seger med 96?79. Läs direktrapporteringen här!

BT - 21 aug 12 kl. 18:23

Sverige vände och vann med 96-79 mot Azerbajdzjan i Boråshallen

Sverige hamnade tidigt i underläge mot Azerbajdzjan men lyckades vända och tog till slut en förkrossande seger med 96?79. Läs direktrapporteringen här!

SmålandsPosten - 25 nov 14 kl. 07:54

Stephen King: Väckelse

Väckelse visar tydligt Kings starka och svaga sidor. Bristerna finns i det som ska vara skräck. Väckelse visar tydligt Kings starka och svaga sidor.

Sydsvenskan - 09 mar 12 kl. 00:01

Äntligen kommer Europa till Azerbajdzjan

I morgon blir det klart vem som ska representera Sverige i Eurovision Song Contest, som i år är förlagd till Azerbajdzjan, ett land vars befolkning lever under ett auktoritärt styre. Azerbajdzjanska kvinnorättsaktivister hoppas att journalister då tar möjligheten att rapportera om situationen i landet och att artisterna tydligt tar ställning för mänskliga rättigheter, skriver Kvinna till kvinnas ordförande Lena Ag.
Blir det Loreen eller Björn Ranelid?

BT - 21 aug 12 kl. 18:23

Live: Sverige-Azerbajdzjan 86-77

Sverige tar emot Azerbajdzjan i en rykande het EM-kvalmatch i Boråshallen. Följ fajten via direkrapporteringen här! 37.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.