Cornucopia > Ekonomi

Thursday, 13 August, 19:35

Cornucopia - 29 jul 20 kl. 14:48

Fejkvalet i Vitryssland: Lukashenko hävdar att Kreml skickat in Wagner-legosoldaterExakt vad som är sant kan man alltid diskutera, men inför det fejkade valet av president i diktaturen Vitryssland hävdar nu regimen och diktatorn Lukashenko att man gripit 32 legosoldater från den Kreml-regimens favoriter Wagner i Minsk. Ytterligare 200 "militanter" påstås ha påträffats i Minsk, med syfte att underminera Lukashenkos återval.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Vitryssland, Kreml, Wagner, Lukashenko, Minsk, Lukashenkos, Kremls, Suwalkikorridorens, Moskva, Litauen, Polen, Köningsberg, Suwalkikorridoren, Königsberg, Estland, Höstsol, Ryssland, Ukrainas, Kyiv, Mink, Annars, GRU, Montenegro, Salisbury, Ryssland-Vitryssland

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fejkvaleti , Vitryssland, Lukashenkohävdar att , Kreml, skickatin , Wagner-legosoldater
Cornucopia - 27 aug 18 kl. 15:27

Ryssland mobiliserade 260 000 man - utser hök till ambassadör i Vitryssland

Den ryska Kreml-diktaturen mobiliserade förra veckan 260 000 man i en oannonserad gigantisk övning. Bland annat observerades stridsvagnar av modeller som påståtts skrotats. Samtidigt utsåg man också en hök och slaktare från Tjetjenien till diktaturens ambassadör i Vitryssland.

Cornucopia - 18 jul 17 kl. 16:03

Öppnar Kreml via Zapad-17 en andra ukrainsk front i Rovno?

Terroristerna i Donetsk har nu utropat en gemensam republik, Lilla Ryssland. Samtidigt har det utropats Rovne Folkrepublik i Rovne i Ukraina, invid gränsen till Vitryssland. I september kommer upp till 100 000 ryska trupper att öva Zapad-17 i Vitryssland, vilket väcker frågan om Kreml avser att gå in i Rovne med trupp?

Cornucopia - I förrgår: 11:07

Kan protesterna i Vitryssland eskalera till internationell konflikt?

Det finns fyra saker en människa inte kan välja - sina föräldrar, sitt födelseland, sitt utseende och en president i Vitryssland. - omskrivning av hittat på nätet, källa okändEfter det fejkade presidentvalet av diktatorn Lukasjenko i Vitryssland har protesterna i landet eskalerat, och regimen har svarat med eskalerande våld mot demonstranterna. Frågan är om konflikten kan eskalera och bli en internationell konflikt, då Kreml kan komma att kliva in med trupp som man de senaste veckorna övat och frambaserat som en del i en så kallad beredskapskontroll.

Cornucopia - 07 feb 17 kl. 11:18

Vitryssland mobiliserar - mot öst och Ryssland

Vitryssland har börjat göra beredskapskontroller av sin mobiliseringsförmåga och har utan förvarning mobiliserat åtminstone tretusen värnpliktiga reservister. Utmärkande är att dessa sedan har skickats österut för att utföra fältarbete i riktning österut och mot Ryssland.

Petri Mäkelä skriver på Medium:
"This time the heavy mechanized forces deployed east from the capital Minsk.

Cornucopia - 17 mar 17 kl. 13:04

Under tiden i Vitryssland

I Vitryssland/Belarus griper nu den statliga säkerhetstjänsten regimkritiska demonstranter, som protesterar mot att arbetslösa belagts med böter av diktaturen i Minsk. Återstår att se hur mycket detta kan eskalera och om diktaturen i Kreml finner det nödvändigt att ingripa för att "värna ryssars intressen i utlandet".
Vad vi ser ovan på filmen är hyr vitryska inrikesstyrkorna OMON i civila kläder griper personer som protesterar mot att arbetslösa beläggs med böter.

Cornucopia - 01 okt 16 kl. 11:49

Belarus förbereder sig för ett hybridangrepp från Kreml

Sedan den ryska diktaturregimen i Kreml invaderade och annekterade Krim, samt invaderade sydöstra Ukraina har Europas andra diktatur, Belarus (fd Vitryssland), blivit allt mer paranoid. Diktatorn Lukasjenko väntar sig att landet står på tur, och det är inte helt osannolikt. Inga demokratier kommer komma till Luksjenkos hjälp - inte ens materiellt eller med utbildning som t ex Kanada bistår Ukraina med.

Sydsvenskan - 17 jan 11 kl. 00:10

"Även EU har förlorat i Vitryssland"

EU:s politik i förhållande till Vitryssland har präglats av realpolitiska intressen snarare än demokratiengagemang. Också Sverige har medverkat till en politik som förlängt Lukasjenkos förtryck, skriver Martin Uggla, ordförande för Östgruppen för demokrati och mänskliga rättigheter.
Nyligen publicerade Sveriges utrikesminister Carl Bildt (M) tillsammans med sina kollegor från Polen, Tjeckien och Tyskland en debattartikel i New York Times med rubriken ?

Helsingborgs Dagblad - 02 jul 11 kl. 22:18

Vitryssland får åter rysk el

Ryssland återupptog på lördagen elexporten till Vitryssland, efter att ha strypt elen under fyra dagar. Orsaken till stoppet uppgavs vara obetalda räkningar. Kreml meddelade att det var president Medvedev som gav ordern, sedan Vitryssland betalat 1,2 miljarder rubel, motsvarande 270 miljoner kronor, i försenade räkningar för april och maj..

Metro - 02 jul 11 kl. 22:16

Vitryssland får åter rysk el

Ryssland återupptog i dag elexporten till Vitryssland, efter att ha strypt elen på grund av obetalda räkningar. Kreml uppgav att president Medvedev fattat beslutet sedan Vitryssland betalat motsvarande 270 miljoner kronor. (TT).

Sydsvenskan - 19 sep 15 kl. 18:46

Ryssland vill ha bas i Vitryssland

Rysslands president Vladimir Putin ställer sig bakom ett förslag om att etablera en flygbas i grannlandet Vitryssland. Beskedet från Kreml på lördagen tolkas som en signal om viljan att hålla Vitryssland inom den ryska geopolitiska sfären.I utspelet uppmanas ryska försvars- och utrikesdepartementet att inleda förhandlingar med Minsk.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.