PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 03 August, 11:01

PrivataAffärer - 29 jul 20 kl. 12:38

Spotifys förlust större än väntatSpotify redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet 2020 på -167 miljoner euro. Det framgår av delårsrapporten för det andra kvartalet. Det var sämre än bolagets egna prognos som låg på ett intervall om -95 till -45 miljoner euro och som angavs i rapporten för det första kvartalet 2020. Det var även sämre än S&P Global Market Intelligence snittestimat på -64,3 miljoner euro. ”Exkluderat påverkan av sociala kostnaderna relaterade till ökningen av aktiepriset under det andra kvartalet, skulle alla av våra nyckeltal ha kommit in vid eller över våra förväntningar”, skriver bolaget i rapporten.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Global Market Intelligence, Spotify, Sverige, Spotifys, Nordamerika, Latinamerika, Spotifty, Premium

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Spotifys, förluststörre , än, väntat
Dagens Media - 03 maj 18 kl. 11:02

Spotifys förlust mindre än väntat

Spotify har släppt sin första kvartalsrapport sedan noteringen. Fyra miljoner nya prenumeranter har anslutit, rörelseförlusten blev mindre än förväntat – och tillväxten landar på 26 procent..

SR - 29 jul 20 kl. 13:28

Spotify går med större förlust än förväntat

Musikstreamingföretaget Spotifys förlust ökar. Bolaget redovisar ett rörelseresultat för det andra kvartalet på minus 1,7 miljarder svenska kronor..

Affärsvärlden - 29 apr 19 kl. 12:53

Spotifys förlust mindre än väntat

Musikstreamingföretaget Spotify redovisar ett rörelseresultat för det första kvartalet 2019 på -47 miljoner euro..

GöteborgsPosten - 31 jul 19 kl. 22:01

Spotifys aktie föll efter svag rapport

Intäkterna ökar, men musikjätten Spotify redovisar en större förlust än väntat och antalet betalande kunder låg något under förväntningarna för andra kvartalet..

Dagens PS - 01 nov 18 kl. 12:28

Spotifys rapport överraskar stort

Det svenska musikundrets rörelseförluster minskar kraftigt och nu kan bolaget gå med lönsamhet redan i år. Det skriver Di Digital, som uppger att Spotifys siffror för det tredje kvartalet är klart med starkare än väntat. Intäkterna landade på 1,35 miljarder euro under perioden, vilket var något bättre än väntat.

Dagens PS - 31 jul 19 kl. 12:46

Spotify bromsar förlustökningen – höjer prognos

Musikströmningstjänsten Spotify redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men klart bättre än väntat. Omsättningen uppgick till 1.

Dagens PS - 31 jul 19 kl. 12:46

Spotify bromsar förlust-ökningen – höjer prognos

Musikströmningstjänsten Spotify redovisar en omsättning i linje med förväntat under andra kvartalet. Rörelseresultatet var negativt men klart bättre än väntat. Omsättningen uppgick till 1.

Expressen - 31 jul 19 kl. 12:10

Spotifys rapport:

Spotify redovisar en mindre förlust än förväntat.Det visar rapporten för andra kvartalet..

Dagens PS - 28 okt 19 kl. 12:13

Spotify över förväntan – men finanschefen lämnar

Musikströmningstjänsten Spotify krossar förväntningarna i tredje kvartalet och redovisar en rörelsevinst i stället för en väntad förlust. Bolaget beskriver att det nådde eller överträffade sina egna förväntningar. Omsättningen steg med 28 procent till 1.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Lundin Mining in i Paretos modellportfölj

Utfallet för juli summeras till en klar ”outperform” mot benchmarkindex OMXSGI, +9,3 procent mot +4,2 procent för index. Det framgår av en portföljanalys daterad den 3 augusti. Kinnevik var en av de främsta drivkrafterna under juli med en uppgång på 25 procent.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Carnegie: Köpläge i Elekta efter Varian-affären

Under helgen har tyska Siemens Healthineers startat en process att förvärva Elektas amerikanska huvudkonkurrent Varian för 16,4 miljarder dollar, motsvarande en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Carnegie konstaterar att det kortsiktigt finns en del osäkerhet med tanke på Covid-19, men menar att Varian-affären kommer att flytta marknadens fokus mot de mer långsiktiga faktorerna och en potentiell fortsatt konsolidering i branschen i vilken Elekta kan bli ett tänkbart förvärvobjekt. ”Det har funnits spekulationer om att diagnostikbolag ska gå in på strålterapimarknaden genom förvärv”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Commerzbank: Företagsobligationsmarknaden väntas ta fart

”Blackout-perioder ska inte längre vara en faktor som står i vägen för ökad emittering”, anser banken. Kort inför att bolag delger sina kvartalsresultat får de inte låna upp pengar på marknaden, den så kallade blackout-tiden. Inom den allra närmsta tiden kan dock semestertider hålla nere på företagens låneaktivitet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är måndagens analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Elekta till köp från behåll. Riktkursen höjs till 105 från 95 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SBAB: Inga stora coronaeffekter på bomarknaden

”Trots ett av de mörkaste åren för svensk ekonomi någonsin fortsätter bostadspriserna att stiga på bred front efter den temporära nedgången i april under den mest akuta fasen av coronakrisen. Mätt sedan årsskiftet visar samtliga regioner prisuppgångar för både lägenheter och villor utom i Storstockholm där lägenhetspriserna stått stilla sedan dess”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. Därmed syns så här långt inga stora negativa coronaeffekter på bostadspriserna, konstaterar han.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500

Bolaget är bland de största noterade på USA-börserna, men har fram tills offentliggörandet av sin senaste kvartalsrapport inte kunnat släppas in i S&P 500, då ingående bolag måste ha visat vinst de senaste fyra kvartalen (totalt sett) samt det senaste kvartalet. Nu är det dock i teorin grönt ljus och ett möjligt tillfälle är i september då en rutinmässig rebalansering av indexet sker. Med ett börsvärde i dag på cirka 280 miljarder dollar skulle elbilsbolagets indexvikt i S&P 500 bli omkring 1 procent.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Megaaffär i medicintekniksektorn

Siemens kommer att betala motsvarande 177:50 dollar per aktie, och det motsvarar en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Siemens AG:s ägarandel i Siemens Healthineers, som är noterat, kommer att minska från 85 till cirka 72 procent i och med att Siemens Healthineers tar in kapital från andra aktörer i samband med finansiering av affären. Transaktionen väntas slutföras under första halvåret av 2021.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Spararna flyr hedgefonder

Detta dystra facit är en del av trend som, med undantag för i huvudsak några månader 2018, har pågått sedan början av 2016. Nettoflöden för svenska hedgefonder sedan juli 2010, månadsvisa staplar i miljarder kronor. (Källa: Morningstar) Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold ger i en kommentar en enkel förklaring till varför pengar har fortsatt att flöda ut ur hedgefonder.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:49

Analytiker: Ta hem vinsten och vila på stranden istället

”Efter att ha ridit med marknaden under de senaste månaderna kan det nu vara läge att ta en stund för reflektion och vila”, fortsätter han. De senaste månadernas positiva marknadsutveckling har enligt honom gjort att värderingarna på finansmarknader till stor del kommit tillbaka till nivåer från före krisen. ”När vi rör oss in i augusti finns det flera anledningar till att tro att det är lämpligt att anta en mer defensiv hållning”, framför investeringschefen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:31

Trading Direkt om senaste bitcoin-rusningen

Tobbe Rosén gör teknisk analys på: Bitcoin, OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent), BHG Group, H&M, Index Pharmaceuticals, Millicom, Minesto, NEL, Sdiptech, Securitas, Signatur Fastigheter, Sivers IMA, Storytel, Xbrane, Xintela.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.