PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 13 August, 21:56

PrivataAffärer - 29 jul 20 kl. 10:29

Analyshus ser 30-procentig uppsida i ScandicI analysen konstaterar Erik Penser att beläggningsgraden för europeiska hotell har börjat återhämta sig från botten under våren och att mellanklasshotell, som Scandic företrädesvis har, går bättre än lyxhotell. Hotellbolagets goda position i kombination med de osäkra utsikter ger en ny möjlighet att gå in i aktien, lyder resonemanget. ”Gradvis förbättring väntas under H2, dock från låga nivåer”, skriver banken om Scandics beläggningsgrad. Erik Penser skriver även att redan genomförda och förväntade besparing kommer att bidra till att lyfta resultatet. I analysen understryks samtidigt att risken är hög och då syftas framför allt på att det kan komma nya virusutbrott och nya reserestriktioner.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Scandic, Erik Penser, H2, Scandics, Penser

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Analyshus, ser, 30-procentig, uppsidai , Scandic
Affärsvärlden - 22 aug 16 kl. 12:17

Analyshus: Aktien har uppsida på 64 procent

Carnegie och ABG Sundal Collier ser en uppsida i aktien på mellan 20 och 64 procent..

PrivataAffärer - 10 dec 18 kl. 10:25

Berenberg ser 100 procentig uppsida i Dometic

Berenberg upprepar därför rekommendationen köp till riktkursen 118 kronor. Juan Varges poängterade i sitt anförande att bolaget, trots exponeringen mot cykliska industrier, endast minskat den organiska tillväxten vid ett tillfälle sedan 1983. Detta beror på den globala positioneringen och exponering mot eftermarknaden som är till viss del kontracyklisk.

DI - 08 apr 19 kl. 13:43

Strategen: Köp bjässen – ”20 procentig uppsida”

Aktien har redan spurtat över 30 procent i år. Men SEB:s aktiestrateg tror att det finns mer pengar att tjäna på aktien. Han ser en uppsida på hela 20 procent från nuvarande kurs.

Affärsvärlden - 08 feb 19 kl. 12:34

Analyshus ser stor uppsida i Africa Energy

Pareto återupprepar sin köprekommendation för Africa Energy med en ny riktkurs..

Affärsvärlden - 25 maj 15 kl. 14:33

Oppenheimer ser stor uppsida i Nokia

Oppenheimer ser en uppsida på 27 procent i Nokias aktie..

Affärsvärlden - 18 sep 17 kl. 17:00

JP Morgan ser stor uppsida i Buffett-bolaget

JP Morgan-analytikern Sarah DeWitt ser en uppsida på över 16 procent för både A- och B-aktien..

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 07:18

DI ser 35-procentig uppsida i Leo Vegas

”En multipel på tio gånger vår vinstprognos om cirka 3,50 kronor för 2020 motsvarar en uppsida på cirka 35 procent för aktien från fredagens stängningskurs. Det skulle innebära en lägre vinst än analytikernas estimat men en uppvärdering av aktien”, skriver tidningen i analysen under vinjetten Veckans Aktie. Tidningen lyfter vidare fram en möjlighet att andra spelbolag kan överväga lägga bud på Leo Vegas.

PrivataAffärer - 27 mar 18 kl. 10:55

Analytiker ser 20-procentig uppsida

Bank of America Merrill Lynch (Bofa/ML) anser att Tele2-aktien är attraktivt värderad och ser en kurspotential på 20 procent....

PrivataAffärer - 29 mar 19 kl. 10:33

Carnegie ser attraktiv uppsida i Lindab

Men med enbart små justeringar i den prognostiserade vinsten per aktie väljer Carnegie att behålla riktkursen vid 93 kronor, vilket motsvarar en uppsida på närmare 13 procent från 82:20 som aktien handlades till på fredag förmiddagen. Under första halvan av 2019 förväntas Lindab dra fördel av de prisökningar som bolaget genomförde under det andra halvåret 2018. Dessutom har vädret varit gynnsamt för byggbranschen under den gångna vintern, något som talar för en vinsttillväxt jämfört med föregående år och Carnegie räknar med ökning av ebit-marginalen med 0,8 procent för helåret.

PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 10:26

Carnegie ser stor uppsida i GHP

Riktkurshöjningen sker en dag efter GHP:s besked om uppdraget att driva sjukhus i Kuwait med intäkter på 35 till 45 miljoner kronor per år. Carnegie bedömer att kontraktet ger ett tillskott på rörelseresultatet om 15-20 miljoner kronor baserat på en marginal om 30-40 procent. Trots att det finns en risk att avtalet inte förlängs efter första avtalsperioden på fem år ser Carnegie mer uppsida i den internationella verksamheten under de kommande åren.

DI - 28 jul 17 kl. 15:02

Brittisk fondförvaltare ser stor uppsida i Astra Zeneca

Den brittiska fondförvaltaren Neil Woodford ser en stor uppsida i Astra Zeneca efter gårdagens kursras. Det rapporterar CNBC. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.