DI > Ekonomi

Friday, 07 August, 18:19

DI - 29 jul 20 kl. 10:13

Kinesiska techjätten går om FacebookDen kinesiska techjätten Tencents marknadsvärde överstiger nu Facebooks efter att aktien stigit kraftigt under året..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Facebook, Tencents, Facebooks

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Kinesiska, techjätten, gårom , Facebook
Dagensanalys.se - 02 sep 16 kl. 13:00

Facebook prioriterar annonser vars mobilsidor laddar snabbast

Techjätten verkar ha tröttnat. Nu vill man att företagens och annonsörernas mobila sidor ska ha kortare laddningstider, för att på så sätt få användarna att stanna en längre tid på sidan efter att ha klickat på en annons. Sedan tidigare denna vecka så har Facebook börjat ”förladda” annonser som inte ens blivit klickade på.

Dagens PS - 23 jul 19 kl. 12:33

Kina skyndar på kryptovaluta – ska utmana Facebook

Kinesiska myndigheter har pratat om att accelerera utvecklingen av en nationell valuta. Det rapporterar Technode. Efter att techjätten Facebook offentliggjorde sin digitala valuta, libra, har den i Kina skapat ett stort medialt intresse.

Dagensanalys.se - 04 okt 16 kl. 11:00

Branschorganisation vill se mer tredjepartsmätningar av reklam på Facebook

Efter att det avslöjats att Facebook mätt riktigt fel i fallet med antalet videovisningar på Facebook så har nu ANA – den amerikanska branschorganisationen för annonsörer – nu officiellt begärt större transparens och fler tredjepartsmätningar av annonserna på Facebook. Sociala mediejätten räknade helt fel när det kommer till annonserna i nyhetsflödet, något som gav resultat som var fel med 60 till 80 procent. En hel del, kan man tycka.

Dagensanalys.se - 23 feb 16 kl. 15:05

Facebook satsar på den virtuella verkligheten

Social VR – så kallar Facebook det som ska bli framtidens melodi. Efter att ha startat VR-hajpen 2014 när man köpte Oculus Rift, så startar Facebook nu en ny avdelning för sociala VR-appar. I ett blogginlägg som lades upp under söndagen meddelade techjätten sina mål för för hur man tänker utvidga sociala medier till att inbegripa Virtual Reality.

Dagensanalys.se - 26 feb 16 kl. 15:10

Nya Facebook Canvas – Instant Articles för annonser

Korta laddningstider och kreativa, interaktiva annonser i mobilen. Facebook Canvas beskrivs som Instant Articles fast för annonser, och lanserades igår med full kraft. Facebook vill hålla kvar användarna inom sin egen app, även när de spanar in annonser.

Dagensanalys.se - 29 jun 16 kl. 16:00

Nya tillägg till Chrome från Facebook

Facebook vill att vi ska läsa allt från deras app. Därför lanserar man nu nya inlägg till Googles populära webbläsare Chrome. Med detta tillägg kommer man att kunna spara artiklar från webbläsaren på sin Facebook för att läsas via… Facebook.

Dagensanalys.se - 22 aug 16 kl. 13:00

Facebook vill utmana Snapchat med app för tonåringar

En app som bara kan användas av dem under 21 år – kan det vara något? Det tror i varje fall techjätten Facebook, som nu lanserar ”Lifestage”, appen som ska gå tillbaka till vad Facebook var år 2004. Samtidigt ska man också passa på och utmana Snapchat, som främst förknippas med just unga användare.

Dagens PS - 19 mar 18 kl. 06:14

Jätteläcka drabbade 50 miljoner Facebook-användare

Facebook suspenderade analysfirman Cambridge Analytica i torsdags men enligt New York Times hade företaget en betydligt större tillgång till Facebook-data än vad techjätten vill ge sken av. Totalt lyckades analysfirman komma över privat information på över 50 miljoner användare utan deras tillåtelse, enligt tidigare Cambridge-anställda samt dokument som tidningen har kommit över. Detta innebär att det är en av de största dataläckorna på Facebook till dags dato.

Dagens PS - 20 mar 18 kl. 08:12

NY Times: Toppchef lämnar Facebook

Bakgrunden uppges vara ett internt bråk om hur techjätten bör hantera sin roll i spridningen av desinformation. Det är informationssäkerhetschefen på Facebook, Alex Stamos, som enligt The New York Times är i färd med att lämna företaget. Tidningen, som refereras av nyhetsbyrån TT, hänvisar till källor som hävdar att Stamos är på väg bort från Facebook; och orsaken ska alltså vara meningsskiljaktigheter om hur företaget agerar i sin roll när desinformation sprids.

Dagensanalys.se - 23 aug 16 kl. 14:00

Facebook förutspås växa med 20 procent det närmaste året

Enligt en ny rapport från amerikanska finanstidningen Barron så har Facebook goda förutsättningar för att växa med över 20 procent under det kommande åren. Orsaken är de stadigt ökande annonsintäkterna via företagets sociala medieplattformar somWhatsApp eller Instagram. Facebook självt har sett ökade intäkter från annonsering delvis som en följd utav sin satsning på snabbladdade mobila annonser.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Nordenbörserna stängde grönt – Outokumpu rasade på rapport

De defensiva aktierna tog täten på en stark Köpenhamnsbörs medan Outokumpu gick mot strömmen i Helsingfors efter kvartalsrapport. .

DI - 2 timmar sedan

USA inför sanktioner mot Hongkongs chefsminister

Trump-administrationen inför sanktioner mot elva personer, däribland Hongkongs chefsminister Carrie Lam. .

DI - 2 timmar sedan

USA: Grossistlager sjönk 1,4 procent i juni

USA:s grossistlager sjönk 1,4 procent i juni jämfört med månaden före, enligt definitiv statistik från USA:s handelsdepartement..

DI - 1 timme sedan

”Jag tycker inte det” – strategen viftar bort domedagsprofetian

Rädslan för ett förestående ras i Nasdaq-börsen är obefogad. Nya rekord brukar i stället följas av fler nya toppnoteringar, och….

DI - 1 timme sedan

Oljekatastrof hotar paradisön Mauritius

Den japanskägda oljetanker som i slutet av juli gick på grund utanför sydöstra Mauritius har börjat läcka, rapporterar önationens regering..

DI - 1 timme sedan

Avgörande stund för S som regeringsparti

Migrationskommittén avslutade sitt arbete på fredagen, men den politiska riktningen är lika oklar som tidigare..

DI - 1 timme sedan

Styrkebevis för USA:s återhämtning

Trots ökad smittspridning och nya nedstängningar skapades fler jobb i USA under juli än de som försvann..

DI - 45 minuter sedan

Migrationsförslaget en rävsax för Löfven

Migrationskommittén är klar och resultatet är ett svagt förankrat förslag som splittrar regeringspartierna och sätter statsminister Stefan….

DI - 45 minuter sedan

Stockholmsbörsen stänger i grönt – Adapteo rapportrusade

Stockholmsbörsen avslutar veckan med en marginell uppgång. Vitvarujätten Electrolux toppar storbolagslistan OMXS30 – modulhusbolaget….

DI - 30 minuter sedan

Flygkrasch i Kerala – Air India-plan gled av landningsbana

Ett av flygbolaget Air Indias passagerarplan gled av landningsbanan i anslutning till att det skulle landa på flygplatsen i Kozhikode, i….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.