DI > Ekonomi

Saturday, 15 August, 01:39

DI - 29 jul 20 kl. 09:00

Swedbank: Svensk konsumtion 5 procent lägre på årsbasisSvensk korttransaktionsdata till och med 25 juli visar en konsumtion omkring 5 procent under fjolårets nivå..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SwedbankSvensk , konsumtion5 procent , lägre, årsbasis
DI - 28 jan 14 kl. 08:58

Swedbank: Skattesatsen högre

Swedbank hade en relativt hög skattesats under fjolårets fjärde kvartal, uppger banken i bokslutsrapporten..

Dagens PS - 24 apr 18 kl. 07:10

Swedbank-vd:n har miljarder skäl att le

Swedbank redovisar högre rörelseresultat än väntat i första kvartalet. Totala intäkter uppgick till 10 740 miljoner kronor (10 651) i första kvartalet, vilket var något bättre än väntat. Bloomberg analytikerkonsensus låg på 10 445 miljoner kronor.

SVT - 17 jul 19 kl. 07:10

Swedbank redovisar lägre vinst

Swedbanks vinst sjunker och samtidigt meddelar banken att man sänker utdelningspolicyn till ägarna..

PrivataAffärer - 25 mar 20 kl. 08:45

Swedbank: Nedgången blir värre än finanskrisen

Sveriges BNP väntas minska med 4,2 procent i år och öka med 3,9 procent nästa år. I januariprognosen räknade Swedbank med en tillväxt på 1,4 procent i år och 1,8 procent nästa år. Under 2019 ökade BNP med 1,2 procent.

Dagens PS - 08 nov 18 kl. 08:40

Swedbank: Globala ekonomin bromsar in

Swedbank bedömer i sin senaste konjunkturrapport att den globala ekonomin mattas av under de närmaste åren men att tillväxten ändå förblir god. Därmed ser man inte en lågkonjunktur vara på väg att komma in även om risker som kan utlösa den existerar, främst då från den politiska osäkerheten. För svensk del väntas också tillväxten bromsa in efter flera år av hög tillväxt.

Dagens PS - 08 nov 18 kl. 08:40

Swedbank: Globala ekonomin bromsar in

Swedbank bedömer i sin senaste konjunkturrapport att den globala ekonomin mattas av under de närmaste åren men att tillväxten ändå förblir god. Därmed ser man inte en lågkonjunktur vara på väg att komma in även om risker som kan utlösa den existerar, främst då från den politiska osäkerheten. För svensk del väntas också tillväxten bromsa in efter flera år av hög tillväxt.

Ekonomistas - 26 feb 15 kl. 09:33

Hur påverkar oväntat låg inflation hushållens skulder och konsumtion?

Detta är ett gästinlägg av Mikael Nordin, Markus Peters och Roine Vestman. Inlägget är en sammanfattning av Mikaels och Markus kandidatuppsats i nationalekonomi som de skrev under hösten 2014 under Roines handledning. Lars E.

Cornucopia - 13 dec 14 kl. 10:10

Swedbank definerar om boindex så fler "har råd att bo"

Swedbank har definierat om sitt boprisindex. Tidigare innebar index 100 att 15% av bruttoinkomsten gick till boendet, men nu har man definierat om indexet till att 30% av disponibel inkomst ska gå till boende i normalläget. Effekten är att acceptabla boendekostnader räknats upp med ca 50% och att Stockholms index gått från negativa 82 till positiva 123, och placeras i mitten trots att Stockholmarna verkar betala högst andel av sin inkomst till boendet.

Cornucopia - 14 apr 15 kl. 20:00

Swedbank: All your högre inkomst are belongs to us!

Swedbank har släppt en boindexrapport, som visar på dyrare boende. Men man menar att stockholmarnas hela högre medelinkomster ska gå till Swedbank i form av räntor på dyrare boende. All your högre inkomst are belongs to us!

PrivataAffärer - 17 feb 20 kl. 13:00

Swedbank: Stark verkstad efter rapporterna

Generellt sett har verkstadsrapporterna för fjärde kvartalet varit bra, vilket har lett till positiva kursreaktioner på börsen. Genomgången av den svenska verkstadssektorn har publicerats på Swedbank och Sparbankernas placeringssajt Aktiellt. – Fjärde kvartalets rapporter kan ses om upprepning på det vi såg i tredje kvartalet.

Fler nyheter från DI

DI - 2 timmar sedan

Di:s expert varnar för börsoptimismen: ”Tar ut för mycket i förskott”

Flera bolag som seglat igenom coronakrisen som vinnare har rapporterat i veckan..

DI - 3 timmar sedan

USA-börserna på väg att avsluta veckan på minus

Samtliga ledande index på Wall Street ser ut att stänga på rött på fredagen. Det tyska läkemedelsbolaget Curevac rusar dock över 200….

DI - 4 timmar sedan

Enighet nyckelfråga för Demokraterna

”Enighet” väntas bli ett nyckelord under Demokraternas helvirtuella konvent i ett försök att undvika skräckscenariot från valet 2016. .

DI - 4 timmar sedan

Donald Trump om Putins vaccin: ”Hoppas det funkar”

Under veckan blev Ryssland första land i världen att godkänna världens första vaccin mot coronaviruset..

DI - 4 timmar sedan

Medvind för Demokraterna inför val-kickoff

Demokraterna har medvind i opinionen inför konventet nästa vecka, inte minst efter Joe Bidens hyllade val av vicepresidentkandidat. .

DI - 5 timmar sedan

Ann Linde: EU förbereder sanktioner mot Belarus

EU:s utrikesministrar har enats om att förbereda riktade sanktioner mot individer inblandade i den senaste tidens utveckling i Belarus. ”Vi….

DI - 5 timmar sedan

Ökänd bedragare släppt från amerikanskt fängelse

Peter Madoff, bror till den ökände Ponzi-svindlaren Bernie Madoff, har släppts från sitt tioåriga fängelsestraff, skriver CNBC. 2012 dömdes….

DI - 5 timmar sedan

Källor: Toppmötet mellan USA och Kina skjuts upp

Lördagens samtal mellan USA och Kina, där handelsavtalet skulle ha utvärderats, skjuts på framtiden..

DI - 5 timmar sedan

Dold arbetslöshet en dyr krislösning

Hösten närmar sig och coronakrisen är kvar. En fråga som blir all hetare är hur de europeiska länderna ska göra med sina permitteringsstöd..

DI - 6 timmar sedan

Färre aktiva oljeriggar i USA

Antalet aktiva olje- och gasriggar i USA minskade med 3 stycken till 244 stycken under veckan som sträckte sig till den 14 augusti..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.