DI > Ekonomi

Thursday, 13 August, 04:19

DI - 29 jul 20 kl. 05:37

Sverige i den ekonomiska täten – men mörka orosmoln lurar i höstSverige går bättre än sin omvärld, främst på grund av den mer liberala virusbekämpningen..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Sverigei den , ekonomiska, tätenmen , mörka, orosmoln, lurar, i höst
SVT Debatt - 24 sep 13 kl. 06:00

Sverige ignorerar FN-kritik om samers rättigheter

URFOLKSRÄTTIGHETER FN har fastslagit att urbefolkningar har rätt att säga ja eller nej till gruvetableringar, som den som planeras i Gállok. Trots det bortser Sverige från samernas rätt. Annie Lööf efterfrågar kommunikation mellan parterna, men gruvfrågan är inte en fråga om brist på kommunikation utan om en brist i lagen, skriver Jörgen Jonsson, Mattias Åhrén och Aleksander Gabelic.

Barometern - 10 jun 13 kl. 07:13

Hela Sverige ska bra mobiltäckning

Bra bredbands- och bra mobilstäckning i hela Sverige. En dröm för många som bor eller driver företag utanför storstadsområdena. Nu sätter regeringen press på Post- och Telestyrelsen.

Supermiljöbloggen - 05 jan 14 kl. 12:36

Veckans miljöcitat – om valår, muntra budskap och mörka krafters argument

Mil­jö­ci­ta­ten du inte får missa. Här är veckans värsting­ar och visdomar. Varje vecka sägs och skrivs det otroligt mycket smarta saker i mil­jö­de­bat­ten.

SvD - 24 apr 16 kl. 09:15

Maskäten regim ett hot mot Sverige

För ett år sedan skrev jag om Bill Browder och hans gemensamma kamp med juristen Sergej Magnitskij mot Putin för rättvisa. Han var då i Sverige för att lansera sin bok "Mitt krig mot Putin" (Albert Bonniers förlag 2015) och intervjuades i SvD av vår utrikesredaktör Jesper Sundén. I veckan fick jag möjlighet att göra en intervju med Browder i samband med att han var i Stockholm för att medverka på DN:s utrikesdag.

TA - 11 feb 13 kl. 13:37

Krismöten i Europa om hästköttshärva

Foto: AP
I dag samlas en grupp på Livsmedelsverket för att diskutera hur köttfusket ska stoppas efter avslöjandet om hästkött i färdig lasagne. I Frankrike har regeringen kallat till krismöte med köttindustrin i kväll.
Landsbygdsminister Eskil Erlandsson (C) sade i går att han förmodar att matjätten Findus polisanmäls.

Barometern - 10 jan 14 kl. 08:05

Sverige allt annat än ett optimalt invandrarland

Det sägs ofta att svensk integrationspolitik är misslyckad. Möjligen är det så. I statistiken är det i alla fall svårt att hitta ljuspunkter.

Barometern - 10 jan 14 kl. 08:05

Sverige allt annat än ett optimalt invandrarland

Det sägs ofta att svensk integrationspolitik är misslyckad. Möjligen är det så. I statistiken är det i alla fall svårt att hitta ljuspunkter.

SmålandsPosten - 19 maj 14 kl. 07:31

"Vi måste ha öppnare gränser i Sverige"

I början av april vägrade Malin Björk (V) spänna fast sig i flygplanet som skulle lyfta från Östersunds flygplats. Allt i en protest mot en planerad avvisning av en iransk man. För det polisanmäldes hon av en medpassagerare.

Kristianstadsbladet - 12 nov 13 kl. 09:30

Föreningar ska stärka integration

Foto: Annica Jönsson
Nu riktas blickarna mot hur föreningar i Kristianstad engagerar sig i att välkomna nyanlända flyktingar. Länsstyrelsen har börjat samarbeta med ideella krafter i kommunen för att stärka integrationen.
När Länsstyrelsen i Skåne och Arbetsförmedlingen ville öka nyanlända flyktingars kontakter med samhället började de samarbeta med ideella föreningar.

Sydsvenskan - 23 jan 16 kl. 04:00

I oceanens mörka rymd

Vem sade att kalla kriget hörde till historien? Världsläget har grävt fram gamla rädslor, och panik förknippad med en förfluten epok dyker plötsligt upp igen som ett ubåtsperiskop i skärgården. David Norlins debutroman ”Dagar utan ljus, nätter utan mörker” skulle kunna beskrivas som en dystopi med retrostuk, en framtidsvision som hämtad från atomångestens mörkaste dagar, i det uppskärrade tillstånd världen befann sig i under Kubakrisen.

Fler nyheter från DI

DI - 5 timmar sedan

Positiva resultat för Epiprotect i ny oberoende prospektiv studie

S2Medical AB (publ)s produkt för brännskador, Epiprotect, har utvärderats i en oberoende prospektiv studie i Storbritannien..

DI - 5 timmar sedan

Resultatmiss från Cisco – aktien backar i efterhandeln

Cisco Systems, som tillverkar nätverksutrustning, redovisar ett justerat resultat per aktie på 0:80 dollar för det fjärde kvartalet i det….

DI - 6 timmar sedan

Kraftiga uppgångar på Wall Street – Tesla rusar

De amerikanska börserna har stigit rejält under onsdagens handel efter att flera teknikaktier tar revansch efter veckans nedgångar..

DI - 6 timmar sedan

Tegnells coronastrategi sparade Sverige 100 miljarder

Sverige kan ha tjänat 100 miljarder på Anders Tegnells covid-strategi.  I en färsk analys skriver brittiska Capital Economics att samma….

DI - 6 timmar sedan

Airbnbs intäkter sjönk med ”åtminstone” 67 procent

Uthyrningstjänsten Airbnbs omsättning rasade med ”åtminstone” 67 procent till 335 miljoner dollar under det andra kvartalet i jämförelse….

DI - 7 timmar sedan

Sverigedemokraterna lanserar eget migrationsförslag

Migrationskommitténs arbete avslutades föra veckan utan överenskommelse. Nu lanserar Sverigedemokraterna ett eget migrationspolitiskt….

DI - 7 timmar sedan

Xspray Pharmas studie uppfyllde inte kraven på bioekvivalens

Xspray Pharma meddelar att den första studien med produktkandidaten HyNap-Dasa preliminärt inte uppfyllde kraven på statistisk….

DI - 7 timmar sedan

”Konkurshot” avvärjt i elfte timmen – ”Ingen anledning gå in på vad som kunde hänt”

I somras varnade Oscar Properties dotterbolag för att den pressade bostadsutvecklaren kunde gå i konkurs om inte ett obligationslån med….

DI - 8 timmar sedan

Inget skäl att planera för en mager ålderdom

Ett halvår med värdefall hos pensionsbolagen är trist för spararna. Men mycket långt ifrån en katastrof..

DI - 8 timmar sedan

Första svenska covid-läkemedlet testas

Snart inleds testning av vad som kan bli det första svenska läkemedlet mot covid-19, rapporterar Aftonbladet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.