DI > Ekonomi

Thursday, 13 August, 15:39

DI - 28 jul 20 kl. 21:05

Explosionsartad rusning efter havreCoronapandemin orsakade en explosionsartad rusning till havrebaserade produkter och Lantmännen Cerealia fick svårigheter att tillgodose. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Lantmännen Cerealia

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Explosionsartad, rusningefter , havre
YLE - 02 nov 15 kl. 05:34

Att odla helt glutenfri havre är en utmaning

Att odla havre helt fri från gluten kan vara en utmaning, även om havre i sig inte innehåller gluten. Det smyger lätt in främmande frön i odlingarna och all skörd som ska betraktas som glutenfri måste analyseras noggrant. Ungefär två procent av Finlands befolkning är glutenintoleranta.

YLE - 11 aug 17 kl. 10:13

Nu är havre populärare än råg

Användningen av havre har ökat under de senaste åren. Under det gångna skördeåret har det använts mer havre än råg, visar Naturresursinstitutets (Luke) statistik. Den inhemska livsmedelsindustrin använde under skördeåret 2016–2017 90 miljoner kilo havre och 89 miljoner kilo råg.

YLE - 22 dec 15 kl. 09:25

Fazer investerar i finländskt havre

Fazer fortsätter att investera i finländskt havre och utvidgar sin havrekvarn i Lahtis. - Vår plan är att investera 100 miljoner euro i Finland under de följande tre åren, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum. Till en början kommer Fazer att utvidga den havrekvarn som koncernen byggde i Lahtis år 2013.

YLE - 22 dec 15 kl. 09:25

Fazer investerar i finländsk havre

Fazer fortsätter att investera i finländsk havre och utvidgar sin havrekvarn i Lahtis. - Vår plan är att investera 100 miljoner euro i Finland under de följande tre åren, säger Fazers koncernchef Christoph Vitzthum. Till en början kommer Fazer att utvidga den havrekvarn som koncernen byggde i Lahtis år 2013.

YLE - 01 sep 16 kl. 10:37

Paulig köper majoriteten i pulled havre-tillverkare

Livsmedelskoncernen Paulig köper 51 procent av Gold&Green Foods som tillverkar den omtalade nya livsmedelsprodukten pulled havre. Företagen säger att de har som mål att svara på den stora efterfrågan i Finland och att göra produkten till en framgångsrik produkt även internationellt. Pulled havre görs av havre, bondbönor och ärtor.

BT - 08 jan 15 kl. 15:55

Rusning efter Charlie Hebdo

Sorg genomsyrade franska medier dagen efter det blodiga attentatet mot satirtidningen Charlie Hebdo. Men redaktionen säger att tidningen ska fortsätta komma ut. Tio anställda miste livet, men Patrick Pelloux, redaktör på Charlie Hebdo, säger till nyhetsbyrån AFP att "dumheten inte ska få vinna".

YLE - 11 okt 16 kl. 09:56

Havre från Vasa exporteras till trettio länder

Det råder en veritabel havreboom just nu. Från sin enhet i Vasa exporter företaget Helsingin Mylly förädlad havre till trettio länder världen över. Under de senaste åren har företaget investerat flera miljoner i sin verksamhet i Vasa I april fördubblades produktionskapaciteten då en andra kvarn togs i bruk.

DI - 12 aug 19 kl. 20:01

Matjätten rustar för havre-boom – ”kraftigt undervärderad gröda”

Den finska livsmedelsjätten Fazer sålde nyligen hela sin restaurangverksamhet för närmare 5 miljarder kronor och genomför nu flera olika investeringar med fokus på havre.  Med investeringarna kan Fazer erbjuda en gröttallrik helt gjord av havre. Med havregryn, havremjölk och sötningsmedel till sylten gjord av havre.

UNT - 19 aug 15 kl. 06:00

Havre­drycker av svensk havre

I söndags skrev Susanna Karlsson att hon trodde att Oatlys produkter görs av tysk havre..

YLE - 10 sep 15 kl. 12:58

Björn lufsade över havreåker i Hindersby

Det var på onsdag eftermiddag strax efter klockan fem som Inga Vickholm såg något röra sig i skogsbrynet. Inga Vickholm hälsade på hos en bekant i Hindersby i Lappträsk när hon tittade ut genom köksfönstret. Något mörkt rörde sig i buskaget.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Tufft för LKAB i coronakrisen – vinsten rasade

Det statliga gruvbolaget Luossavaara-Kiirunavaara, mer känt som LKAB, redovisar en vinst före skatt på 2,5 miljarder kronor för årets andra….

DI - 30 minuter sedan

Krisbolaget har utsett ny koncernledning

Modebolaget Venue Retail Group, som för närvarande står under rekonstruktion, har utsett en ny koncernledning. .

DI - 45 minuter sedan

Venue Retail Group utser ny koncernledning och rekryterar ny marknadschef!

STOCKHOLM (13 augusti 2020) – I enlighet med vad som meddelades i ett pressmeddelande den 3 augusti 2020 har Venue Retail Group AB (”VRG”.

DI - 45 minuter sedan

Oscar Properties flög för högt – tvingas sälja under galgen

Att utveckla bostäder är en högriskbransch. Det har Oscar Properties fått lära sig den hårda vägen..

DI - 30 minuter sedan

USA-börserna mot öppning över nollstrecket

Terminerna för USA-börserna pekade uppåt inför torsdagens börsöppning. .

DI - 1 timme sedan

TUI behöver sälja för att betala skulderna – aktien faller

Den tysk-brittiska researrangören TUI överväger avyttringar av verksamhet eller en nyemission för att få bukt på skuldberget som byggts upp….

DI - 1 timme sedan

USA: Importpriserna steg 0,7 procent i juli

De amerikanska importpriserna steg 0,7 procent i juli, jämfört med månaden före..

DI - 1 timme sedan

Färre nya arbetslösa i USA

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade med 228.000 personer förra veckan och uppgick till 963.000 personer..

DI - 1 timme sedan

Uppmaningen: Åk inte kollektivtrafik

Antalet coronasmittade i Sverige ligger på en stabil nivå men det sker en viss förändring i vilka som smittas. ”Framför allt kan vi se att….

DI - 1 timme sedan

Åklagare söker chef på skandalbolag – med flygblad

Tyska åklagare ber nu allmänheten om hjälp för att lokalisera den försvunna Wirecard-chefen Jan Marsalek, som åklagare tror spelade en….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.