DI > Ekonomi

Wednesday, 12 August, 16:38

DI - 28 jul 20 kl. 19:37

Svenskarna nappar på fisket – ”motreaktion mot digitaliseringen”Försäljningen av fiskekort har stigit kraftigt i Sverige i spåren av coronapandemin.  ”Det är en rejäl ökning vi ser, nationellt sett har. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Svenskarna, nappar, fisket, motreaktionmot , digitaliseringen
Nya Wermlands Tidningen - 30 nov 99 kl. 00:00

Brudarna nappar på fisketräffar

– Gött brudhäng! Så beskriver Kristina Samstorp Fjällornas uppstartsträff vid Sandbäckstjärnet under söndagen. En dag som syftade till att skapa en träffpunkt för fiskeintresserade tjejer.

Trelleborgs Allehanda - 17 apr 18 kl. 12:10

Urmakaren med uppfinningen som sportfiskarna nappar på

En broms som förhindrar trassel men inte ger kortare kast. Urmakaren Sten-Thore Zander har sedan många år funderat på hur problemet med trasslande fiskerullar kan göras mindre. Nu ska han och hans son sälja en fiskerulle som gör fisket bättre än det någonsin varit..

Västerbottens Folkblad - 21 apr 19 kl. 12:21

Visst nappar det på Bäsksjön

Det finns pimpeltävlingar där man inte får en fisk. Och så finns det NIOS-nappet i Bäsksjö, Vilhelmina. Fisketävlingen har nyss tagit sin början.

NT - 25 okt 19 kl. 06:00

Nu nappar det bra i Strömmen igen

Efter flera år med lite sämre fiske har det nu vänt för fisket i Motala Ström..

YLE - 24 okt 12 kl. 13:51

Tukes: Nappar kan vara farliga

Flera nappar för småbarn har prickats för säkerhetsbrister. Säkerhets- och kemikalieverket Tukes har testat tio nappar som säljs i Finland och hittat brister i bruksanvisningarna och varningarna för fem av dem. Alla napparna uppfyllde de mekaniska och kemiska kraven som ställdes i testet.

Supermiljöbloggen - 22 okt 14 kl. 08:45

Emma Källqvist, The Black Fish: ”Stoppa det illegala fisket”

Hur ser det illegala fisket i vårt närområde ut? I Sverige verkar vi vila i dvala och tycks hellre prata om övergödning. Inget fel att tala om övergödning, det är ju trots allt ett av de största hoten mot Östersjöns välmående.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Hunden Kiwi, 8, samlar på napparÅttaårig tik

LUDVIKA. Vid åtta års ålder har man vanligen växt ifrån att vara beroende av nappar – om man är människa. Annat är det om man är hund och heter Kiwi.

YA - 19 mar 14 kl. 06:30

FI vill utveckla hamnen och det lokala fisket

Foto: Hanna F.Ellborg
Feministiskt initiativ har engagerat sig mycket i fiskefrågor under den gångna mandatperioden. Partiet efterlyser ett större engagemang från kommunens sida.

YA - 23 apr 14 kl. 09:41

Framtiden för fisket största samtalsämnet

Foto: Gert Ljungqvist
Framtiden för fisket blev den överskuggande frågan när den moderate EU-politikern Christoffer Fjellner besökte Marint centrum. EU-parlamentarikern fick både försvara och ursäkta den centralstyrda fiskepolitiken som fick kritik från Sydkustens fiskeområde.
– Det har bara blivit fler och fler regler som missgynnar det lokala fisket, sa Vesa Tschernij, verksamhetsledare för Sydkustens fiskeområde.

Sydsvenskan - 21 nov 11 kl. 00:05

"Miljöpröva även fisket"

Det är orimligt att fiskeintressen särbehandlas genom att inte miljöprövas som andra verksamheter, när fisket ofta innebär en långt allvarligare miljöpåverkan, skriver fyra miljöexperter.
Storskaligt och miljöstörande bottentrålfiske fortsätter att störa ett långsiktigt hållbart samhälle. Sektorsintressen står mot varandra; ironiskt nog är det ofta vindkraftsinvesteringar, med hanterbara miljökonsekvenser, som fått stå tillbaka för fiskebranschens intressen.

Fler nyheter från DI

DI - 15 minuter sedan

Tencents verksamhet hotas av aggressioner från Vita Huset

HONGKONG Trots handelskrig och virusutbrott – eller tack vare – ökade den kinesiska internetjätten Tencent vinsten med 37 procent under….

DI - 30 minuter sedan

Bettingbolag ingår avtal med ukrainskt bolag – aktien stiger

First North-listade spelbolaget Scout Gaming har ingått ett avtal med Parimatch, som beskrivs som en av de ledande operatörerna inom de….

DI - 45 minuter sedan

Ett gyllene årtionde har nått sitt slut

Coronapandemin blev inte den domedag för fastighetssektorn som börsen befarande när aktierna slaktades i mars..

DI - 1 timme sedan

Uppåtrekyl på Wall Street – Tesla stiger kraftigt

De amerikanska börserna rekylerar upp efter det branta fallet under tisdagshandelns slutskede..

DI - 1 timme sedan

Biotech-IgG Equity signs communication contract with Holm & Co.

Biotech-IgG Equity AB (publ) (”the company”) hereby announces that the company has signed an ongoing agreement with Holm & Co..

DI - 1 timme sedan

USA förbereder uppskov på löneskatter

Förberedelser för implementeringen av uppskovet på löneskatter pågår. Det säger finansministern Stephen Mnuchin Till Fox Business, enligt….

DI - 1 timme sedan

Current update on Biotech-IgG Equity

Biotech-IgG Equity has faced an intense first six months where the main focus have been on establishing new T2Dx instruments in Sweden,.

DI - 1 timme sedan

Teslas försäljning minskade i Europa under juli

Elbiltillverkaren Teslas försäljning minskade i Europa under juli. Leveranserna föll i alla av regionens större elbilsmarknader, samtidigt….

DI - 1 timme sedan

Catella: Därför sparkas fondchefen

Under onsdagen petades Catella Fonders vd Erik Kjellgren från sin tjänst med omedelbar verkan..

DI - 2 timmar sedan

Lägesuppdatering i Capital Conquest AB (publ)

Tack vare ett hårt och intensivt arbete kunde vi under juli 2020 genomföra en försäljning av vår ägarandel av bolaget Smart Energy Sweden….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.