DI > Ekonomi

Saturday, 08 August, 13:17

DI - 28 jul 20 kl. 19:55

Förstörda brunnar allt vanligare – försäkringsbolagen vägrar betalaBrunnar som sinar eller där saltvatten tränger in drabbar allt fler husägare. Men att söka ersättning hos försäkringsbolagen är helt. .
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Förstörda, brunnarallt , vanligare, försäkringsbolagen, vägrar, betala
BT - 03 aug 14 kl. 10:33

Blixtar och dunder allt vanligare

I år har rekordmånga tv-apparater, datorer och hårddiskar förstörts i samband med blixtnedslag. Det är ingen slump – och det kanske är lika bra att vi väljer oss. I framtiden väntas blixtar och dunder bli ännu vanligare.

Kristianstadsbladet - 27 maj 13 kl. 16:57

Många miljoner brann upp i veckan

I natt hade lugnet återvänt till de områden i och kring Stockholm där det tidigare har varit oroligt. Under den senaste veckan har många miljoner gått upp i rök i Stockholms förorter, enligt försäkringsbolagen.
Till ett par av försäkringsbolagen har redan cirka 150 personer anmält utbrända bilar.

Barometern - 11 jul 14 kl. 06:36

Fejkade olycka - ?offren? får betala

Kompisarna krockade med varandra utanför Kalmar. Men försäkringsbolagen blev misstänksamma och vägrade betala ut ersättning. Den påstådda olyckan inträffade i trakterna av Kläckeberga vintern 2011.

Skånskan - 26 sep 15 kl. 14:00

Nu återvänder de hem

MALMÖ För mer än ett år sen tvingades de lämna sina hem på grund av ett skyfall. Nu återvänder de boende på Söderkulla till sina hem men än finns inget skydd mot kommande översvämningar.– Sen vi flyttade in år 2008 har vi haft översvämning i huset var fjärde år.

BT - 21 aug 14 kl. 17:04

Nya regn hotar i väst

Även om SMHI nedgraderat sin varning är faran inte över – nya regn är på gång. Vattenflödena i Nissans nedre del och i Suseån väntas fortsätta minska de närmaste dygnen. – Räddningstjänsten bygger färdigt de vallar de har påbörjat, sedan håller de koll på dem att de håller.

BT - 21 aug 14 kl. 17:04

Mer regn hotar i väst

Även om SMHI nedgraderat sin varning är faran inte över – nya regn är på gång. Vattenflödena i Nissans nedre del och i Suseån väntas fortsätta minska de närmaste dygnen. – Räddningstjänsten bygger färdigt de vallar de har påbörjat, sedan håller de koll på dem att de håller.

YLE - 08 okt 12 kl. 15:47

Ersättningar på olika villkor

Översvämningsskadorna i de österbottniska landskapen kan bli dyra, men det kan vara svårt att veta varifrån man kan söka ersättning. Beroende på försäkringsbolag kan man ty sig till hemförsäkringen, men i de flesta fall täcker den ändå inte översvämningsskador. Enligt lagen kan staten ersätta upp till 80 procent av skadorna som orsakas av exceptionella översvämningar.

YLE - 08 okt 12 kl. 16:38

Ersättningar - kanske

Översvämningarna i Södra Österbotten och norra Satakunta har varit exceptionella och de drabbade områdena behöver stöd av staten, säger jord- och skogsbruksminister Jari Koskinen (Saml). Enligt Koskinen kan staten erbjuda ersättningar för dem som har drabbats av skador på byggnader eller lösöre. Också skördeskador kan ersättas, anser ministern.

Kristianstadsbladet - 04 jan 13 kl. 11:31

Handlarna kräver kameror i centrum

Foto:
På någon minut tryckte tjuvarna in rutan på Teliabutiken och stal läsplattor. "Jag är inte förvånad. Med tanke på hur det ser ut i Kristianstad har vi bara väntat på tjuvarna", suckar butikschefen Per-Olof Asp.

SmålandsPosten - 05 nov 13 kl. 06:15

Skador för många miljoner

Simones efterdyningar har nått försäkringsbolagen. Länsförsäkring Kronoberg har en vecka efter stormen registrerat drygt 400 skador, motsvarande försäkringsbelopp på mellan 10 och 15 miljoner kronor. De flesta skadeanmälningarna gäller skogen.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Utdelningssmäll mot Sveriges största musikpris

Lyckade investeringar har gjort stipendiet som delas ut till minne av utfattige trubaduren Cornelis Vreeswijk till ett av Sveriges största….

DI - 2 timmar sedan

Kursdubbling sedan maj – Buffetts bästa aktie just nu

Innehaven i techjättarna Apple och Amazon har rusat mot nya höjder. Men det är ett helt annat bolag som sticker ut som vinnare i….

DI - 4 timmar sedan

Turistnäringen kollapsade under corona – ”olika nyanser av nattsvart”

Coronapandemin har slagit hårt mot turistnäringen. Stockholms handelskammare har sammanställt siffror från SCB över utländska hotellnätter….

DI - 3 timmar sedan

Underrättelserapport: Ryssland vill se Trump som president – Kina föredrar Biden

Både Ryssland och Kina försöker påverka det amerikanska presidentvalet i november..

DI - 5 timmar sedan

Hongkongledare rasar efter USA:s ”brutala” sanktioner

Kinatrogna toppar i Hongkong fördömer USA:s sanktioner mot flera Hongkongledare. ”Amerikanska politikers ondskefulla avsikter, att stödja….

DI - 5 timmar sedan

Strategen ser köpläge – och uppsida på 35 procent: ”En strukturell vinnare”

Utländska ägare vänder ryggen åt årets sämsta storbolagsaktie på Stockholmsbörsen..

DI - 4 timmar sedan

Danmark skjuter på öppning av samhället: ”Vi har börjat bli slappa”

Smittspridningens utveckling i Danmark är så allvarlig att man måste skjuta på nästa fas av öppningen av samhället, säger statsminister….

DI - 6 timmar sedan

Krisläge för amerikanska bönder

Trots rekordstora utbetalningar av stöd till sektorn under coronakrisen ökar antalet ansökningar om konkursskydd bland amerikanska….

DI - 5 timmar sedan

Trump vill runda förhandlingar med presidentorder

Partierna i USA lyckas inte enas om ett nytt ekonomiskt stödpaket under pandemin..

DI - 5 timmar sedan

Sveriges samordnare: Då kommer vaccin mot coronaviruset

Ett vaccin mot coronaviruset kommer i början av nästa år, kanske redan i januari, tror vaccinsamordnaren Richard Bergström..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.