DI > Ekonomi

Tuesday, 11 August, 11:11

DI - 28 jul 20 kl. 15:47

Fed förlänger flera nödlåneprogram till årsskiftetFederal Reserve förlänger ett flertal nödlåneprogram, som var planerade att löpa ut vid 30 september, fram till 31 december. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Reserve

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Fed, förlängerflera , nödlåneprogramtill , årsskiftet
PrivataAffärer - 18 jun 19 kl. 15:55

Nordea: Riksbanken kan sänka räntan runt årsskiftet

  ”Som prissättningen ser ut i dag skulle jag personligen tro att mycket talar för att Riksbanken kan sänka tillbaka reporäntan till -0,50 procent igen runt årsskiftet. Det handlar inte om att svenska data skulle vara dåliga utan att globala centralbanksförväntningar faller som en sten. Majoriteten i direktionen verkar inte ha sett något problem med en reporänta på -0,50 så varför inte återgå till det om sakerna fortsätter att träffa fläkten globalt”, säger han.

PrivataAffärer - 17 jun 19 kl. 12:50

Danske: Fed sänker räntan tre gånger i år

Det framgår av ett marknadsbrev från banken, som pekar ut juli, september och december som troliga räntesänkningstillfällen. ”Att marknaden vädrat lägre räntor har gjort att börsen fortsatt stiga trots svag konjunkturstatistik och handelskrig. Om Fed inte går marknaden till mötes och flaggar för nya stimulanser på onsdag, finns därmed en risk för ny turbulens på börsen.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 11:03

Fondchefer: Då kommer Riksbankens höjning

Inte många månader kvar, om man får tro en färsk makroanalys. Enter Fonder tror på en första svensk räntehöjning i april, och att QE-programmet fasas ut vid årsskiftet. Det framgår av en makroanalys av Enter-cheferna Anders Wilson och John Bornstein.

PrivataAffärer - 10 jun 19 kl. 11:14

Danske: Räntesänkningar och handelsavtal en ”positiv cocktail”

Tillväxten väntas bli lägre framöver, då inköpschefsindex i Europa, Kina och USA fortsatte ned i maj. Detta faktum glömdes dock snabbt bort av marknaden, då både den europeiska och amerikanska centralbanken i förra veckan öppnade för nya stimulanser. Danske Bank uttrycker en förväntan om en amerikansk räntesänkning redan i juli eller i september.

PrivataAffärer - 22 apr 20 kl. 04:00

SEB: Valutahandlarna underviktar rekordsvag krona

Det är Karl Steiner, valutastrateg på SEB, som i skriften SEK Views redovisar den återkommande enkäten bland bankens valutakunder. Det går även att utläsa av svaren i enkäten att kunderna successivt ökat sin egen undervikt i kronan sedan våren 2014. Drivande positiv faktor som styr kronans förhållande till främst dollarn, men även euron, är främst den amerikanska centralbanken Feds olika beslut.

PrivataAffärer - 05 nov 19 kl. 09:41

Riksbanken: Konjunkturen mattas av snabbare än väntat

Det noterades vid Riksbankens penningpolitiska möte den 23 oktober, enligt en sammanfattning av protokollet i ett pressmeddelande. Även om prognoserna är nedreviderade ger de inte bilden av lågkonjunktur, varken i Sverige eller i omvärlden, enligt ledamöterna. Ledamöterna betonade att det även fortsättningsvis finns osäkerhet om konjunktur- och inflationsutsikterna, både i Sverige och i omvärlden.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Moberg Pharma: Vi befinner oss i en ovanlig situation

Moberg Pharma befinner sig i en ovanlig situation då utfallet i bolagets nordamerikanska fas 3-studie visade på fundamentalt olika resultat….

DI - 1 timme sedan

Softbank vände till vinst

Det japanska investmentbolaget Softbank rapporterade ett nettoresultat på drygt 11,8 miljarder dollar i det första kvartalet i det brutna….

DI - 1 timme sedan

Klart med ny vd för Gekås – doldis från Coop tar över

Nu står det klart vem som tar över som vd för varuhuset Gekås när Boris Lennerhov lämnar vid jul..

DI - 1 timme sedan

Grekland skärper inresekraven för svenskar

Från och med den 17 augusti kräver grekiska myndigheter att svenskar visar upp ett negativt coronatest för att få komma in i landet,.

DI - 30 minuter sedan

Guldpriset vänder ner under 2.000 dollar per uns

Svenska räntor handlas sidledes under tisdagsförmiddagen och europeiska räntor är något ned, där den tyska tioårsräntan handlas kring 1….

DI - 30 minuter sedan

Leadstar Media’s flaggskeppsprodukt MyBettingsites.com lanseras i Nya Zeeland

Igaming bolaget Leadstar Media utökar sin globala räckvidd söder om ekvatorn med den nyligen lanserade, Nya Zeelandbaserade….

DI - 30 minuter sedan

Tingsrätten avvisar Oscar Properties stämning mot Stockholms stad

Tingsrätten har avvisat bostadsutvecklingsbolaget Oscar Properties stämningsansökan avseende projektet Gasklockan och riktad mot Stockholms….

DI - 1 timme sedan

Arbetslösheten ökade under andra kvartalet

Arbetslösheten ökade med 2,1 procentenheter till 9,1 procent under det andra kvartalet, icke säsongsrensat..

DI - 1 timme sedan

Sectra tar order från brittiska Swash

Medicinteknik- och cybersäkerhetsföretaget Sectra har fått order på ett regionsövergripande arkiv för bilder och multimedia som en….

DI - 1 timme sedan

Så gör du en lyckad bostadsaffär i kristider

Tisdagens bostadsrapport med svagt stigande priser i juli är goda nyheter. Men det ska inte övertolkas..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.