PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 03 August, 13:26

PrivataAffärer - 28 jul 20 kl. 15:34

Bernstein: Fantasicentarier räcker inte för Teslas värderingAnalytikern, Toni Sacconaghi, säger sig ha svårt att försvara värderingen av biltillverkaren ”även under våra mest haussiga/fantasifulla scenarier” och tillägger att det är trots hans positiva inställning till elbilssegmentet. Vidare skriver Toni Sacconaghi att han förstår optimisternas idé rörande framtiden, Teslas försprång i en marknad i ett tidigt skede, men att bolagets värdering vid det här laget är ofattbar. Tesla har i dag ungefär samma bolagsvärde (enterprise value) som Toyota och Volkswagen tillsammans samtidigt som de två bolagen tillsammans producerar och säljer cirka 20 miljoner bilar per år mot Teslas målsättning för helåret om 500.000. ”För att vara tydlig, vi uppmanar inte investerare att blanka Tesla-aktien, vilket – givet aktiens moment
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Teslas, Sacconaghi, Toni Sacconaghi, Toyota, Volkswagen, Tesla, &p500

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Bernstein, Fantasicentarier, räckerinte för , Teslas, värdering
DI - 23 jun 18 kl. 09:36

Analytiker: Något lurt med Teslas marginaler

Aktien i Tesla föll med 4 procent på fredagen. Detta efter att en analytiker från Bernstein ifrågasatt elbilstillverkarens redovisning, skriver Market Watch. .

Helsingborgs Dagblad - 20 okt 12 kl. 13:27

Jon Hamm gör sportfilm

Från rökiga retromiljöer till en film om bollsport. "Mad men"-stjärnan Jon Hamm har tackat ja till att spela huvudrollen i filmen "Million dollar arm", skriver branschtidningen Variety. Filmen, som troligen ska regisseras av Craig Gillespie, bygger på en verklig historia.

Dagens PS - 25 sep 17 kl. 10:36

Musk hånar satsning på 1 miljard dollar

Konkurrentens elbilssatsning imponerar inte på Teslagrundaren Elon Musk. Mercedes-Benz, som ägs av tyska fordonsjätten Daimler, ska investera 1 miljard dollar vid sin fabrik i Alabama för att producera elbilar. Det rör sig dels om en expansion av den befintliga anläggningen nära Tuscaloosa men även en batterifabrik som ska byggas.

Helsingborgs Dagblad - 27 jun 12 kl. 02:55

Hollywoodförfattaren Nora Ephron död

Amerikanska författaren, journalisten och filmregissören Nora Ephron har avlidit, 71 år gammal. Hennes son Jacob Bernstein uppger för The New York Times att hon avled i leukemi. Under sin långa karriär skrev hon artiklar och böcker men är mest känd som manusförfattaren bakom filmsuccéer som När Harry mötte Sally och Sömnlös i Seattle..

Nyhetskanalen - 27 jun 12 kl. 06:59

Filmregissören Nora Ephron är död

Amerikanska författaren, journalisten och filmregissören Nora Ephron har avlidit, 71 år gammal.
Hennes son Jacob Bernstein uppger för The New York Times att hon avled i leukemi. Under sin långa karriär skrev hon artiklar och böcker men är mest känd som manusförfattaren bakom filmsuccéer som När Harry mötte Sally och Sömnlös i Seattle.

Sydsvenskan - 09 jun 15 kl. 04:00

Dejlige toner

Det var en gång …Den danske tonsättaren Carl Nielsen (1865–1931) är som en sagofigur, uppstigen direkt ur myllan på födelseön, Fyn. Ständigt betonas hans enkla härkomst från en obetydlig landsby, hans rötter i hembygden, gåsvaktarpågens närhet till naturen. Han har satt Nørre Lyndelse på kartan – sällan är den floskeln mer berättigad än i fallet Nielsen.

Skånskan - 22 sep 19 kl. 05:00

Bortglömda folksjukdomar som har klar viruskaraktär

Det finns åtminstone 15 folksjukdomar i Sverige, men då har medicinarna glömt två specialsjukdomar som har klar epidemiologisk viruskaraktär: Släktforskning och körsång.
Körsång är verkligen en farsot. Jag tror att åtminstone 600 000 svenskar sjunger i kör, och jag umgås flitigt med några av dem.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Analytiker: Rekordlåga realräntor gör guld intressant

Amerikansk tioårsränta är nere på 0,55 procent och tioårig realränta är samtidigt rekordlåg om runt -1 procent. Guld kostar däremot inget att hålla medan Feds storskaliga tillgångsköp väntas driva inflation framöver, fortsätter han angående varför guldet lyft 30 procent under 2020 till nya rekordnivåer nära 2.000-strecket.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Beijer Alma rusar tvåsiffrigt efter analys

Nordea förväntar sig visserligen att det andra kvartalet har varit utmanande, men menar samtidigt att det samtidigt utgjort bottenmärket. Det finns indikationer på en v-formad återhämtning vad gäller chassifjädrar, ett segment som tillhör koncernens viktigaste vinstdrivare. Enligt Nordeas beräkningar handlas aktien med en rabatt på 40 procent i förhållande till sektorkollegor, och det menar banken är lika med en ”en attraktiv möjlighet att gå in i ett högkvalitativt bolag”.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Lundin Mining in i Paretos modellportfölj

Utfallet för juli summeras till en klar ”outperform” mot benchmarkindex OMXSGI, +9,3 procent mot +4,2 procent för index. Det framgår av en portföljanalys daterad den 3 augusti. Kinnevik var en av de främsta drivkrafterna under juli med en uppgång på 25 procent.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Carnegie: Köpläge i Elekta efter Varian-affären

Under helgen har tyska Siemens Healthineers startat en process att förvärva Elektas amerikanska huvudkonkurrent Varian för 16,4 miljarder dollar, motsvarande en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Carnegie konstaterar att det kortsiktigt finns en del osäkerhet med tanke på Covid-19, men menar att Varian-affären kommer att flytta marknadens fokus mot de mer långsiktiga faktorerna och en potentiell fortsatt konsolidering i branschen i vilken Elekta kan bli ett tänkbart förvärvobjekt. ”Det har funnits spekulationer om att diagnostikbolag ska gå in på strålterapimarknaden genom förvärv”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Commerzbank: Företagsobligationsmarknaden väntas ta fart

”Blackout-perioder ska inte längre vara en faktor som står i vägen för ökad emittering”, anser banken. Kort inför att bolag delger sina kvartalsresultat får de inte låna upp pengar på marknaden, den så kallade blackout-tiden. Inom den allra närmsta tiden kan dock semestertider hålla nere på företagens låneaktivitet.

PrivataAffärer - 4 timmar sedan

Här är måndagens analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Elekta till köp från behåll. Riktkursen höjs till 105 från 95 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

SBAB: Inga stora coronaeffekter på bomarknaden

”Trots ett av de mörkaste åren för svensk ekonomi någonsin fortsätter bostadspriserna att stiga på bred front efter den temporära nedgången i april under den mest akuta fasen av coronakrisen. Mätt sedan årsskiftet visar samtliga regioner prisuppgångar för både lägenheter och villor utom i Storstockholm där lägenhetspriserna stått stilla sedan dess”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. Därmed syns så här långt inga stora negativa coronaeffekter på bostadspriserna, konstaterar han.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500

Bolaget är bland de största noterade på USA-börserna, men har fram tills offentliggörandet av sin senaste kvartalsrapport inte kunnat släppas in i S&P 500, då ingående bolag måste ha visat vinst de senaste fyra kvartalen (totalt sett) samt det senaste kvartalet. Nu är det dock i teorin grönt ljus och ett möjligt tillfälle är i september då en rutinmässig rebalansering av indexet sker. Med ett börsvärde i dag på cirka 280 miljarder dollar skulle elbilsbolagets indexvikt i S&P 500 bli omkring 1 procent.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Megaaffär i medicintekniksektorn

Siemens kommer att betala motsvarande 177:50 dollar per aktie, och det motsvarar en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Siemens AG:s ägarandel i Siemens Healthineers, som är noterat, kommer att minska från 85 till cirka 72 procent i och med att Siemens Healthineers tar in kapital från andra aktörer i samband med finansiering av affären. Transaktionen väntas slutföras under första halvåret av 2021.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Spararna flyr hedgefonder

Detta dystra facit är en del av trend som, med undantag för i huvudsak några månader 2018, har pågått sedan början av 2016. Nettoflöden för svenska hedgefonder sedan juli 2010, månadsvisa staplar i miljarder kronor. (Källa: Morningstar) Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold ger i en kommentar en enkel förklaring till varför pengar har fortsatt att flöda ut ur hedgefonder.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.