DI > Ekonomi

Monday, 03 August, 10:47

DI - 28 jul 20 kl. 14:37

Skeptisk analytiker får Tesla att backa i förhandelnDen amerikanska elbilstillverkaren Tesla handlades ned 2 procent i den amerikanska förhandeln efter att analytiker vid Bernstein. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Tesla, Bernstein

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Skeptisk, analytikerfår , Teslaatt , backai , förhandeln
DI - 05 mar 17 kl. 14:09

Analytiker: Tesla behöver investera 318 miljarder

Tesla skulle behöva spendera ytterligare 8 miljarder dollar, motsvarande cirka 73 miljarder kronor, för att bygga ut sitt nätverk av laddstationer i USA om bolaget har ambitionen att det ska bli lika enkelt att ladda en elbil som en bränslebil. Det skriver banken UBS analytiker Colin Langan i en ny rapport..

Cornucopia - 02 nov 18 kl. 12:18

Accio Tesla!

Tesla har gjort en stor programvaruuppdatering, vilket på ytan innebär ett förbättrat användargränssnitt. Men under ytan inväntar utökade autopilotfunktioner, som ännu inte aktiverats i väntan på att programvaran ska få tillräckligt mycket skarpt data ute hos kunderna. Dessa märks dock redan på autopiloten och åkallandefunktionen (eng summon).

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500

Bolaget är bland de största noterade på USA-börserna, men har fram tills offentliggörandet av sin senaste kvartalsrapport inte kunnat släppas in i S&P 500, då ingående bolag måste ha visat vinst de senaste fyra kvartalen (totalt sett) samt det senaste kvartalet. Nu är det dock i teorin grönt ljus och ett möjligt tillfälle är i september då en rutinmässig rebalansering av indexet sker. Med ett börsvärde i dag på cirka 280 miljarder dollar skulle elbilsbolagets indexvikt i S&P 500 bli omkring 1 procent.

Cornucopia - 30 nov 17 kl. 17:10

GM:s fd ordförande: Tesla mot konkurs

General Motors tidigare ställföreträdande ordförande Bob Lutz menar att Tesla (NASDAQ:TSLA) är på väg mot konkurs i en rätt grinig partsinlaga. Fast kommer han få rätt eller inte?
Dagschart Tesla.

Dagens PS - 26 okt 18 kl. 06:47

Trendbrott för Tesla – går med vinst

Efter det senaste årets många negativa artiklar kan Tesla redovisa en vinst för första gången sedan starten 2003 och vi talar inte om småpengar. Den amerikanska elbilstillverkaren har kontinuerligt visat upp förlustsiffror i sina delårsrapporter så det var nog en hel del analytiker och självutnämnda Tesla-kritiker som satte morgonkaffet i vrångstrupen igår morse när Teslas senaste kvartalsrapport visade en vinst på drygt 2,8 miljarder kronor. Detta överraskande positiva besked medförde att Teslas aktie steg kraftigt i efterhandeln och var ett tag uppe på +13% igår kväll men har fallit tillbaka något och är i skrivande stund upp drygt 9%.

Cornucopia - 30 sep 18 kl. 09:36

Tesla nådde produktionsmålet för tredje kvartalet i förtid - Musk avgår som ordförande

Tesla ska enligt Elektrek nått sitt produktionsmål om 50 000 tillverkade Model 3 under tredje kvartalet, med några dagars marginal. Därmed kan VD:n Elon Musks uttalanden om vinst under andra halvåret 2018 nås. Musk har också avgått som ordförande i bolaget i en uppgörelse med den amerikanska finansinspektionen.

Dagens PS - 24 jan 19 kl. 13:58

Analys: Tesla nära fiasko med Model 3

Tesla har sålt färre Model 3 än väntat i USA. Om efterfrågan på den europeiska och asiatiska marknaderna inte blir tillräckligt stort så riskerar modellen att floppa. Det skriver Di i en analys.

Dagens PS - 08 jan 19 kl. 13:02

Dollarmiljardären har storpost i Tesla

Oracle-grundaren Larry Ellison äger aktier i Tesla för en miljard dollar, enligt inskickade dokument till amerikanska finansinspektionen, SEC. Offentliggörandet kommer efter att Larry Ellison under hösten sagt att Tesla var hans näst största investering. Personligen är han god för 51,4 miljarder, enligt Bloomberg.

Cornucopia - 06 jun 18 kl. 13:49

Tesla Model 3:s bromsproblem åtgärdade med mjukvaruuppdatering

Tesla Model 3:s svaga bromsprestanda kritiserades av ansedda amerikanska Consumer Reports. Efter några dagar skickade Tesla ut en mjukvaruuppdatering som åtgärdade problemet på samtliga Model 3 och Consumer Reports har nu inget att anmärka. Vad många missar är att Teslas bilar är ett revolutionärt steg inte bara som elbil, utan för att bilarna hela tiden blir bättre genom kontinuerliga mjukvaruppdateringar.

Cornucopia - 04 maj 18 kl. 17:10

Tesla fortsätter leverera - men alltjämt högt värderad

Teslas kvartalsrapport kom in bättre än förväntat, men efter att VD:n Elon Musk sagt åt investerare som inte tål volatilitet att sälja aktien föll aktien hårt, men mindre än vid tidigare ras. Överlag verkar Musk ha tröttnat på de i hans ögon orättfärdiga angreppen på bolaget. Man ska samtidigt komma ihåg att Tesla är det mest blankade bolaget i USA och det finns alltså starka krafter som vill snacka ner kursen för att kunna köpa tillbaka och stänga sina blankningar.

Fler nyheter från DI

DI - 1 timme sedan

Peckas Naturodlingar ökade rörelseförlusten

Peckas Naturodlingar hade en nettoomsättning på 3,7 miljoner kronor under det andra kvartalet (2,0)..

DI - 2 timmar sedan

Hexagon förvärvar tjeckiskt bolag

Mätteknikföretaget Hexagon förvärvar tjeckiska bolaget Tacticaware, som är verksamt inom 3D-lösningar..

DI - 2 timmar sedan

Fem saker att hålla koll på innan börsen öppnar

Uppköpet av Elekta-konkurrenten Varian är helgens stora börsnyhet. Stockholmsbörsen ser ut att öppna veckans handel uppåt, enligt IG:s….

DI - 2 timmar sedan

Autoliv tar in extra styrelseledamot

Bilsäkerhetsföretaget Autolivs styrelse har utsett Laurie Brlas till oberoende ledamot i Autolivs styrelse från och med måndagen..

DI - 2 timmar sedan

Dagens rekar: Höjning för Elekta efter konkurrentens storaffär

Storbanken JP Morgan har höjt rekommendationen för strålterapibolaget Elekta efter helgens storaffär i sektorn, då tyska Siemens lade ett….

DI - 2 timmar sedan

Adverty förstärker teamet i Storbritannien och den globala verksamheten ytterligare genom tre seniora rekryteringar

Adverty, den ledande plattformen för in-game-annonser, tillkännager rekryteringarna av Tobias Knutsson som kommersiell chef, Christian….

DI - 2 timmar sedan

Stockholmsbörsen ser upp att öppna uppåt

Stockholmsbörsen indikeras öppna något upp på måndagen. Asienbörserna hade en blandad utveckling under måndagsnatten, medan de amerikanska….

DI - 2 timmar sedan

Svenska inköpschefsindex steg i juli – tillbaka i tillväxtzonen

Inköpschefsindex för den svenska industrisektorn steg till 51,0 i juli, jämfört med reviderade 47,6 föregående månad..

DI - 2 timmar sedan

Fastator förtydligar den nya strukturen av innehavsbolagen

Fastator offentliggjorde den 28 juli en renodling av de befintliga innehavsbolagen Offentliga Hus och Industrisamhället, samt ett förvärv….

DI - 2 timmar sedan

Antalet konkurser minskade i juli

Konkurserna minskade 5 procent i juli jämfört med i juli 2019. Det visar statistik från affärs- och kreditupplysningsföretaget UC, enligt….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.