PrivataAffärer > Ekonomi

Thursday, 06 August, 02:42

PrivataAffärer - 28 jul 20 kl. 12:30

Europeiska aktier kan gynnas av EU:s räddningspaketFörra veckans överenskommelse mellan EU länderna innebär ett coronakrispaket på hisnande 750 miljarder euro. Enligt Morgan Stanley är detta inte bara positivt när det gäller hanteringen av coronakrisen utan gör också att risken för ett sammanfallande EU minskar. Morgan Stanley kallar paketet för en ”game-changer” och tror att europeiska aktier kommer att ge åtminstone 10 procentenheters högre avkastning än de globala indexen framöver, rapporterar CNBC. Eaton Vance analytiker Chris Dryer är inne på samma linje. I en intervju i CNBC spår han att europeiska aktier kommer att ge bättre avkastning än amerikanska.
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
EU, Morgan Stanley, Stanley, CNBC, Vance, Chris Dryer, Europa, USA, UBS

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Europeiska, aktierkan , gynnasav , EU:s, räddningspaket
PrivataAffärer - 28 jul 20 kl. 14:19

Blackrock lyfter europeiska aktier till övervikt

Läs också: Europeiska aktier kan gynnas av EU:s räddningspaket Det framgår av en veckokommentar där Blackrock lägger fram sin taktiska allokeringssyn med sex till tolv månaders horisont. ”Regionen är exponerad mot en cyklisk uppsida i takt med att ekonomin återstartas, mot bakgrund av solida statliga hälsoåtgärder och en uppiggande policyrespons”, motiverar Blackrock

Affärsvärlden - 23 jul 15 kl. 09:30

Credit Suisse: Europeiska aktier är billiga

För två månader sedan sänkte Credit Suisse europeiska aktier till neutral. Nu har banken åter satt övervikt på aktierna och anser att flera sektorer kommer att gynnas av eurozonens återhämtning..

PrivataAffärer - 01 jul 20 kl. 13:00

Blackrock överviktar europeiska aktier

Just nu omformas ”investeringslandskapet” i grunden. Covid-19 driver upp hastigheten i hur strukturella trender förändras. Det gäller först och främst globaliseringen och makropolitiken, men också trender som hållbarhet och ojämlikhet.

Affärsvärlden - 27 aug 19 kl. 13:01

Norges Bank: Oljefonden bör minska i europeiska aktier

Norska Oljefonden bör minska sitt ägande av europeiska aktier, till förmån för mer amerikanska aktier..

DI - 07 nov 11 kl. 11:34

Morgan Stanley nedgraderar europeiska aktier

Morgan Stanley sänker sin syn på europeiska aktier till undervikt, från tidigare neutral, rapporterar Dow Jones Newswires på måndagen..

Affärsvärlden - 06 aug 13 kl. 10:55

Goldman Sachs tror på europeiska aktier

Goldman Sachs kapitalförvaltning har ökat sin exponering mot europeiska aktier..

DI - 09 mar 15 kl. 10:02

Storbanken: Europeiska aktier ska upp 40 procent

Taket är ännu inte nått och europeiska aktier kan stiga med 40 procent på två år. Den analysen levererar storbanken Citi..

Affärsvärlden - 10 apr 15 kl. 13:13

BofA-ML: Europeiska aktier fortsatt attraktiva

Europeiska aktier bedöms som en attraktiv tillgångsklass, enligt strateger på Bank of America Merrill Lynch som analyserat investerarnas pengainflöden..

Affärsvärlden - 21 jul 15 kl. 09:20

Goldman ser köpläge i europeiska aktier

Goldman Sachs anser att det är läge att minska sin exponering mot den amerikanska aktiemarknaden och istället gå in i europeiska aktier..

PrivataAffärer - 26 nov 15 kl. 12:59

Goldman: Europeiska aktier kommer utklassa amerikanska

Investmentbanken Goldman Sachs menar att investeringar i europeiska aktier är att föredra när amerikanska Fed höjer räntan samtidigt som ECB fortsätter med stödåtgärder och låga räntor....

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.