Cornucopia > Ekonomi

Friday, 14 August, 22:11

Cornucopia - 28 jul 20 kl. 11:04

Gör bolagsskatten till kommunalEtt sätt att jämna ut klyftorna stad och land är att göra bolagsskatten kommunal. Därmed skulle skatten på vinsterna i lokala företag tillfalla kommunen där verksamheten bedrivs, istället för staten.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Stockholm, Rosenbad

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Gör, bolagsskattentill , kommunal
Ekonomistas - 07 feb 20 kl. 13:01

OECDs nya modell för bolagsskatten sänker Sveriges skatteintäkter med miljarder

Sveriges regering står inför en sannolik budgetsmäll om OECDs föreslagna bolagsskattereform införs. I flera år har många stora länder irriterat sig över att handel med varor och tjänster, inte sällan digitalt, sker i deras länder medan bolagsvinster hamnar i andra, ofta små, exporterande länder. Nu har OECD föreslagit en ny modell för bolagsbeskattning som flyttar skatteintäkterna till de länder där handeln sker.

Alliansfritt Sverige - 31 aug 11 kl. 11:00

MUF vill avskaffa bolagsskatten

ANSVARSTAGANDE. Framtidens moderater beslutade på deras stämma i Jönköping att de vill avskaffa bolagsskatten. Bolagsskatten är idag på 26.

YA - 27 mar 12 kl. 06:30

Kommunal lek med skattemoral

Många kommunpolitiker har varit snabba att angripa ägarna till vårdkoncerner för deras aggressiva skatteplanering.
Men även svenska kommuner är duktiga på att minimera skatten. En del är lika skickliga som de ökända så kallade riskkapitalbolagen.

Nyhetskanalen - 18 aug 12 kl. 13:05

M vill sänka bolagsskatten

På lördagen håller Fredrik Reinfeldt (M) sitt sommartal i Gustavsberg. Bland annat vill Moderaterna bygga ut tunnelbanana till Nacka. Moderaterna vill vidare sänka bolagsskatten.

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

S vill sänka bolagsskatten

Socialdemokraterna föreslår en sänkning av bolagsskatten med 8,8 miljarder kronor för 2013, uppger TV4 Nyheterna. Enligt förslaget ska sänkningen betalas av företagen själva genom minskad avdragsrätt, när de så kallade räntesnurrorna stoppas. Socialdemokraterna satsar ungefär hälften så mycket som regeringen.

Kristianstadsbladet - 21 mar 13 kl. 14:43

Finland sänker bolagsskatten


Finland ska sänka bolagsskatten till 20 procent, från 24,5 procent som gäller i dag. Det sade landets statsminister Jyrki Katainen när han presenterade budgeten på torsdagen, då han samtidigt lade fram besparingar på 600 miljoner euro för de kommande tre åren.Skatten på bland annat alkohol ska höjas.

DI - 27 dec 11 kl. 07:46

Rune Andersson vill sänka bolagsskatten

Den svenska bolagsskatten måste sänkas till 15-20 procent. Det anser industrimannen Rune Andersson, som är ledamot i regeringens företagsskattekommitté..

Opinionen.se - 30 nov 99 kl. 00:00

"Bolagsskatten ska ned till 15-20 procent"

Affärsmannen Rune Andersson, som sitter i regeringens företagsskattekommitté, vill sänka bolagsskatten drastiskt, från 26 till 15-20 procent..

DN - 13 apr 12 kl. 00:50

?Vi är beredda att sänka bolagsskatten till hösten?

Regeringens höstplaner. Jobb, välfärd och konkurrenskraft står i fokus inför höstbudgeten. Vi avser att förbättra möjligheterna till arbete och företagande bland unga genom sänkt arbetsgivaravgift, nystartsjobb eller subventionerade anställningar.

DI - 23 apr 12 kl. 18:10

Borg pressad sänka bolagsskatten

Bolagsskatten har sänkts kraftigt runt om i Europa de senaste åren. Finansminister Anders Borg måste sänka den svenska skatten för att inte halka efter. Det säger Magnus Henrekson, professor i nationalekonomi..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.