PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 03 August, 16:53

PrivataAffärer - 28 jul 20 kl. 08:26

ECB uppmanar banker att hålla inne utdelningarDet framgår ett meddelande som ECB lagt ut på sin hemsida. ECB uppmanade bankerna i mars att de skulle hålla inne med utdelningen fram till oktober och det är alltså denna rekommendation som nu har förlängts. I förra veckan rapporterade flera medier, med hänvisning till källor, att rekommendationen skulle förlängas inom kort.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
ECB

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: ECB, uppmanar, bankeratt , hållainne , utdelningar
PrivataAffärer - 24 jan 19 kl. 09:58

ECB väntas behålla kursen

De tre ECB-ledamöterna Sabine Lautenschläger, Ewald Nowotny och Ardo Hansson har alla försäkrat de senaste veckorna att de fortfarande kan tänka sig en räntehöjning i år. ”Jag kommer att vänta på prognoserna som kommer i mars innan jag ändrar syn”, sade Sabine Lautenschläger i torsdags. ECB:s budskap från i december gäller fortfarande även om det är uppenbart att ekonomiska data har utvecklats sämre än väntat den senaste tiden, sade Ewald Nowotny en vecka tidigare.

DI - 05 nov 14 kl. 22:36

Pressat ECB väntas hålla alla dörrar öppna

ECB väntas avvakta vid torsdagens räntemöte, men hålla dörren öppen för nya lättnader längre fram. Enligt uppgifter till Reuters är chefen Mario Draghi samtidigt pressad internt..

DI - 23 apr 15 kl. 14:22

Norska finansinspektionen manar banker hålla i pengarna

Norges banker behöver hålla kvar merparten av sina vinster i verksamheten då risken för finansiell instabilitet har ökat samtidigt som hushållens skuldsättning är på hög nivå, enligt Norges finansinspektion..

DI - 27 feb 20 kl. 11:30

Japans premiärminister uppmanar skolor hålla stängt

Japans premiärminister Shinzo Abe uppmanar samtliga grundskolor och motsvarande gymnasieskolor i landet att hålla stängt från och med nästa….

Opinionen.se - 23 okt 13 kl. 16:20

ECB-besked trycker ned bankaktier


Europeiska bankaktier föll på bred front på onsdagen. En plan från Europeiska centralbanken (ECB) för hur man ska stresstesta eurozonens 128 största banker skrämde upp investerare. Bankerna som omfattas av stresstesterna, som ska genomföras 2014, svarar för omkring 85 procent av den totala långivningen i eurozonen.

Kristianstadsbladet - 23 okt 13 kl. 16:15

ECB-besked trycker ned bankaktier


Europeiska bankaktier föll på bred front på onsdagen. En plan från Europeiska centralbanken (ECB) för hur man ska stresstesta eurozonens 128 största banker skrämde upp investerare.Bankerna som omfattas av stresstesterna, som ska genomföras 2014, svarar för omkring 85 procent av den totala långivningen i eurozonen.

Trelleborgs Allehanda - 23 okt 13 kl. 16:15

ECB-besked trycker ned bankaktier


Europeiska bankaktier föll på bred front på onsdagen. En plan från Europeiska centralbanken (ECB) för hur man ska stresstesta eurozonens 128 största banker skrämde upp investerare.Bankerna som omfattas av stresstesterna, som ska genomföras 2014, svarar för omkring 85 procent av den totala långivningen i eurozonen.

BT - 23 okt 13 kl. 16:16

ECB-besked trycker ned bankaktier

Europeiska bankaktier föll på bred front på onsdagen. En plan från Europeiska centralbanken (ECB) för hur man ska stresstesta eurozonens 128 största banker skrämde upp investerare. Bankerna som omfattas av stresstesterna, som ska genomföras 2014, svarar för omkring 85 procent av den totala långivningen i eurozonen.

PrivataAffärer - 09 mar 20 kl. 17:15

Banker drabbas hårt i börsraset

Tyska Deutsche Bank, amerikanska Citigroup, Morgan Stanley, JP Morgan, Goldman Sachs, japanska Nomura och norska DNB. Samtliga bankaktörernas aktier rasade skoningslöst med mellan 10 och 15 procent på måndagen, efter att oljemarknaden kraschat med över 25 procent i ett slag och renderat i att ont blev värre – och drabbat finansmarknaderna av kreditoro, enligt flera analytiker. Fallen i USA har nu fått det amerikanska bankindexet att tackla av med över en tredjedel sedan årsskiftet, vilket är mer än dubbelt så mycket som det breda indexet S&P 500.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Insplorion: ”Läskigt enkelt för oss att få intresse”

Insplorion är ett svenskt clean tech-bolag som utvecklar avancerade sensorer för att bland annat mäta luftkvalitet och batteriers kemi. Bolaget är en avknoppning från Chalmers där tekniken för det som i dag är bolagets egna sensorplattform, NanoPlasmonic Sensing, började utvecklas redan vid millennieskiftet. I dagsläget har Insplorion tre produktgrenar: luftkvalitetssensorer, batterisensorer och forskningsinstrument.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Analytiker: Rekordlåga realräntor gör guld intressant

Amerikansk tioårsränta är nere på 0,55 procent och tioårig realränta är samtidigt rekordlåg om runt -1 procent. Guld kostar däremot inget att hålla medan Feds storskaliga tillgångsköp väntas driva inflation framöver, fortsätter han angående varför guldet lyft 30 procent under 2020 till nya rekordnivåer nära 2.000-strecket.

PrivataAffärer - 5 timmar sedan

Beijer Alma rusar tvåsiffrigt efter analys

Nordea förväntar sig visserligen att det andra kvartalet har varit utmanande, men menar samtidigt att det samtidigt utgjort bottenmärket. Det finns indikationer på en v-formad återhämtning vad gäller chassifjädrar, ett segment som tillhör koncernens viktigaste vinstdrivare. Enligt Nordeas beräkningar handlas aktien med en rabatt på 40 procent i förhållande till sektorkollegor, och det menar banken är lika med en ”en attraktiv möjlighet att gå in i ett högkvalitativt bolag”.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Lundin Mining in i Paretos modellportfölj

Utfallet för juli summeras till en klar ”outperform” mot benchmarkindex OMXSGI, +9,3 procent mot +4,2 procent för index. Det framgår av en portföljanalys daterad den 3 augusti. Kinnevik var en av de främsta drivkrafterna under juli med en uppgång på 25 procent.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Carnegie: Köpläge i Elekta efter Varian-affären

Under helgen har tyska Siemens Healthineers startat en process att förvärva Elektas amerikanska huvudkonkurrent Varian för 16,4 miljarder dollar, motsvarande en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Carnegie konstaterar att det kortsiktigt finns en del osäkerhet med tanke på Covid-19, men menar att Varian-affären kommer att flytta marknadens fokus mot de mer långsiktiga faktorerna och en potentiell fortsatt konsolidering i branschen i vilken Elekta kan bli ett tänkbart förvärvobjekt. ”Det har funnits spekulationer om att diagnostikbolag ska gå in på strålterapimarknaden genom förvärv”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 6 timmar sedan

Commerzbank: Företagsobligationsmarknaden väntas ta fart

”Blackout-perioder ska inte längre vara en faktor som står i vägen för ökad emittering”, anser banken. Kort inför att bolag delger sina kvartalsresultat får de inte låna upp pengar på marknaden, den så kallade blackout-tiden. Inom den allra närmsta tiden kan dock semestertider hålla nere på företagens låneaktivitet.

PrivataAffärer - 7 timmar sedan

Här är måndagens analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Elekta till köp från behåll. Riktkursen höjs till 105 från 95 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

SBAB: Inga stora coronaeffekter på bomarknaden

”Trots ett av de mörkaste åren för svensk ekonomi någonsin fortsätter bostadspriserna att stiga på bred front efter den temporära nedgången i april under den mest akuta fasen av coronakrisen. Mätt sedan årsskiftet visar samtliga regioner prisuppgångar för både lägenheter och villor utom i Storstockholm där lägenhetspriserna stått stilla sedan dess”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. Därmed syns så här långt inga stora negativa coronaeffekter på bostadspriserna, konstaterar han.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500

Bolaget är bland de största noterade på USA-börserna, men har fram tills offentliggörandet av sin senaste kvartalsrapport inte kunnat släppas in i S&P 500, då ingående bolag måste ha visat vinst de senaste fyra kvartalen (totalt sett) samt det senaste kvartalet. Nu är det dock i teorin grönt ljus och ett möjligt tillfälle är i september då en rutinmässig rebalansering av indexet sker. Med ett börsvärde i dag på cirka 280 miljarder dollar skulle elbilsbolagets indexvikt i S&P 500 bli omkring 1 procent.

PrivataAffärer - 8 timmar sedan

Megaaffär i medicintekniksektorn

Siemens kommer att betala motsvarande 177:50 dollar per aktie, och det motsvarar en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Siemens AG:s ägarandel i Siemens Healthineers, som är noterat, kommer att minska från 85 till cirka 72 procent i och med att Siemens Healthineers tar in kapital från andra aktörer i samband med finansiering av affären. Transaktionen väntas slutföras under första halvåret av 2021.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.