DI > Ekonomi

Thursday, 06 August, 03:45

DI - 28 jul 20 kl. 06:59

Räntor och valutor: Avvaktande i väntan på FedDollarns nettorörelse mot krona och euro sedan måndagseftermiddagen har varit begränsad..
Läs mer på DI
Läs mer om:
Fed

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Räntoroch , valutor, Avvaktandei , väntan, Fed
DI - 04 sep 14 kl. 09:28

Räntor & Valutor: Avvaktande inför tung centralbanksdag

De svenska obligationsräntorna har inlett torsdagens handel med oförändrade nivåer, i likhet med utvecklingen för räntorna i Europa. Marknaderna är avvaktande inför en späckad dag med makrohändelser som innefattar flera centralbanksbesked samt en hel del ekonomisk statistik från USA. På valutamarknaden har rörelserna också varit beskedliga med en något svagare krona.

DI - 20 dec 18 kl. 16:26

Räntor & valutor: Korta räntan sjönk, kronan stärktes efter räntehöjning

Kronan stärktes och svenska räntor steg på torsdagen efter beskedet från Riksbanken att reporäntan höjs med 25 punkter till -0,25 procent..

DI - 16 mar 20 kl. 10:46

Räntor & valutor: Svenska räntan stiger – USA-räntor sjunker

Flera centralbanker har meddelat om aktioner för att främja kreditflödet. Inte minst har Fed valt att sänka räntan ned mot noll och….

DI - 01 mar 16 kl. 06:29

Räntor/valutor: USA-räntan ner i Asien

USA-räntorna har sjunkit i den asiatiska handeln. USA-börserna var ned medan Asienbörserna överlag är upp, i spåren av Kinas reservkravssänkning på måndagen och trots nedgången i Kina-PMI. Oljepriserna har planat ut på en högre nivå..

DI - 06 mar 14 kl. 11:50

Räntor och valutor: Avvaktande i väntan på ECB-besked

Europaräntorna och euron är fortsatt stabila, med en lätt dragning uppåt i räntorna, inför räntebeskedet från ECB i eftermiddag. Även svenska räntor och kronan visar marginella rörelser efter att Riksbankschef Stefan Ingves sagt att tillväxten blivit starkare än Riksbanken räknat med och att bostadsmarknaden blivit systemviktig..

DI - 15 jul 14 kl. 09:24

Räntor och valutor: Avvaktande marknader

Rörelserna är beskedliga på tisdagsmorgonen med viss dragning nedåt för räntor medan dollarn stärks marginellt mot euro och krona i väntan på att Fed-chefen Janet Yellens håller det halvårsvisa anförandet inför senaten i eftermiddag..

DI - 24 okt 17 kl. 06:12

Räntor och valutor: Avvaktande i väntan på ny Fed-chef

Amerikanska statspappersräntor noteras oförändrat till marginellt högre efter den svenska marknadens stängning på måndagen, dollarn handlas samtidigt något svagare mot euron och japanska yen..

DI - 16 apr 18 kl. 06:38

Räntor och valutor: Avvaktande i väntan på besked om Syrien-attack

Amerikanska statspappersräntor noterade endast marginella nettoförändringar i USA-handeln efter den svenska marknadens stängning på fredagskvällen, dollarn handlades samtidigt aningen lägre mot framför allt japanska yen..

DI - 18 sep 13 kl. 07:34

Räntor/valutor: Dollarn försvagas

De amerikanska räntorna har visat små rörelser under tisdagskvällen och onsdagsmorgonen, i en avvaktande handel i väntan på Federal Reserves räntebesked..

DI - 16 sep 14 kl. 16:29

Räntor och valutor: avvaktande handel

Rörelserna på finansmarknaderna var små på tisdagen. Statspappersräntorna sjönk någon punkt i USA och i Sverige medan de var i stort sett stabila i Europa. På valutamarknaden var det likaså små rörelser i väntan på veckans viktigaste besked - Federal Reserves räntebesked på onsdagskvällen, med ett förmodat mer hökaktigt budskap, och torsdagens folkomröstning om självständighet i Skottland..

DI - 15 jul 15 kl. 11:50

Räntor och valutor: Tioårsräntan tappar

Kronan och svenska marknadsräntor har haft rätt beskedliga reaktioner på tisdagsförmiddagen efter att protokollet från Riksbankens senaste räntemöte publicerats. Tioårsräntan har dock tickat ned ett par punkter..

Fler nyheter från DI

DI - 4 timmar sedan

Teslautmanarens enda intäkt – solpaneler till styrelseordföranden

Vätgaslastbilsutvecklaren Nikola rapporterade en förlust per aktie på 0,16 dollar under årets andra kvartal, det första kvartalet som….

DI - 4 timmar sedan

Attefallshus och bastur säljer som aldrig förr: "Viss coronaeffekt"

För ett halvår sedan köpte Sorselestugan grannföretaget och blev därmed en av kommunens största arbetsgivare..

DI - 6 timmar sedan

Svenska kärnkraftsdoldisen växer utomlands: ”Finland har kommit längre än Sverige”

En finsk anläggning för kärnavfall är den senaste av tre genombrottsorder för Helsingborgsbaserade Isec bara det senaste året..

DI - 6 timmar sedan

Kanarieöarna försäkrar smittade turister

Kanarieöarna vill ha tillbaka de inkomstbringande turisterna. Nu har ögruppens regionala regering tecknat en försäkring som ska täcka….

DI - 7 timmar sedan

Energijätte skriver ner värdet på kolgruva med 1,4 miljarder dollar

Energibolaget Peabody Energy rapporterade på onsdagen sin största kvartalsförlust någonsin med 1,5 miljarder dollar, efter att ha skrivit….

DI - 7 timmar sedan

Tänk er noga för – här är vinnarna på minusränta

Danskar får betala för sparande, inflationen är fortsatt låg i Schweiz och Sverige..

DI - 7 timmar sedan

Uppåt på Wall Street – Disney rapportrusar

Underhållningsjätten Disney stiger kraftigt på rapport – kursrusningen pressar upp Dow Jones som lyfter mest bland Wall Streets ledande….

DI - 7 timmar sedan

Rekordmånga nya prenumeranter för New York Times

Tidningsjätten New York Times bokförde intäkter på 403,8 miljoner dollar för det andra kvartalet, vilket var 7,5 procent lägre än samma….

DI - 8 timmar sedan

Stöd startups i återhämtningen

Riksdag och regering har fortsatt svårt med förståelsen för att storföretag, småföretag och innovativa tillväxtbolag har fundamentalt olika….

DI - 8 timmar sedan

En ny strategi behövs för svensk ekonomi

På onsdagen kom siffrorna som visar hur Sveriges ekonomi stod sig under en av de mest turbulenta vårarna i modern tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.