Cornucopia > Ekonomi

Tuesday, 11 August, 09:34

Cornucopia - 27 jul 20 kl. 14:12

Rekord för arbetslösheten i juni - lika hög som under finanskrisen - över en halv miljon utan jobb - ungdomsarbetslösheten 32.3%



Sveriges svar på coronapandemin har gjort att landets regering är den bästa någonsin - den bästa på att få så hög arbetslöshet som möjlligt. I juni var hela 9.
Läs mer på Cornucopia
Läs mer om:
Rosenbad, SMP, Alliansen, Arbetslöshet, Scbextra, SCB, EU, Sverige

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Rekordför , arbetslösheteni , juni, likahög som under , finanskrisen över en halv miljon utan jobb ungdomsarbetslösheten 32.3%
DN - 19 feb 13 kl. 10:50

Arbetslösheten står emot

Trots höstens varsel och den ekonomiska krisen så står arbetslösheten emot. Arbetslösheten var lika hög i januari i år som vid samma tid i fjol och sysselsättning ökar..

DI - 21 timmar sedan

Arbetslösheten ökar mindre än befarat – AF sänker prognos

Arbetslösheten ökar inte lika mycket som befarat. Arbetsförmedlingen justerar ner prognosen för hur många fler som väntas bli av med jobbet….

Ekonomistas - 05 maj 14 kl. 08:55

Hur robust är beräkningen av den högre arbetslösheten?

Under perioden 1997-2011 blev den genomsnittliga KPI-inflationen i Sverige 1,4 procent, dvs. 0,6 procentenheter lägre än Riksbankens inflationsmål på 2 procent. (Fram till och med mars 2014 är genomsnittet ännu lägre, nämligen 1,3 procent.

YLE - 23 jul 13 kl. 08:35

Arbetslösheten sjönk i juni

Arbetslösheten sjönk i juni jämfört med ett år tidigare. Enligt Statistikcentralens färska arbetkraftsundersökning uppgick antalet arbetslösa i juni till 217 000, vilket är 6000 färre än för ett år sedan. Det relativa arbetslöshetstalet var 7,8 procent jämfört med 7,9 procent i juni 2012.

Nyan - 01 aug 17 kl. 10:00

Arbetslösheten minskar i Europa

Arbetslösheten inom euroområdet var i juni lägre än den varit sedan februari 2009, meddelade europeiska statistikcentralen Eurostat på måndagen. Den säsongsrensade arbetslösheten var 9,1 procent i juni, jämfört med 9,2 procent i maj. I juni i fjol var arbetslösheten 10,1 procent.

Cornucopia - 27 jul 19 kl. 09:12

Konjunkturen: Den svenska arbetslösheten stiger igen

Efter att drivet av krisräntornas högkonjunktur har nu den svenska arbetslösheten vänt upp igen, med stigande säsongsjusterad arbetslöshet fyra av de fem senaste månaderna. Graf nedan.
Drottninggatan Stockholm.

Ekonomistas - 06 feb 14 kl. 09:36

Arbetslösheten och penningpolitiken – uppdatering för helåret 2013

Hur mycket högre är arbetslösheten på grund av Riksbankens penningpolitik de senaste åren? Detta är en kontroversiell fråga, som Riksbanken gärna undviker. Tidigare har jag redovisat en beräkning av hur mycket högre arbetslösheten har blivit  fram till början av 2013, jämfört med om styrräntan hade hållits oförändrad på 0,25 procent sedan juni/juli 2010.

YLE - 08 sep 17 kl. 15:02

Inkomstskillnaderna har skjutit i höjden i Vanda – också arbetslösheten har stigit

Under en tioårsperiod har Vandabornas årliga medelinkomst stigit. Också arbetslösheten har stigit och inkomstskillnaderna mellan stadsdelarna har ökat. Orsaker är bland annat lägre utbildningsnivå i vissa områden och att bostadsbeståndet varierar.

Cornucopia - 18 okt 19 kl. 09:26

Arbetslösheten fortsätter stiga - men SCB vet inte längre hur många som är arbetslösa

Arbetslösheten fortsätter att skjuta i höjden enligt SCB, men samtidigt uppger SCB att man inte längre egentligen vet, på grund av "kvalitetsbrister". Annars ökade antalet arbetslösa med 19% mot september 2018 eller 61 500 ytterligare personer. Ökningen är med god marginal den största sedan finanskrisen.

Alliansfritt Sverige - 26 jul 14 kl. 09:05

Arbetslösheten nu uppe i 9,2% – när slutar vi bli förvånade?

Det är ett återkommande tjat från Alliansen att fler får jobb och att det totala antalet sysselsatta ökar. De tycks gång på gång glömma bort att fler jobb knappast är någon triumf när antalet människor som söker och står utan växer desto mer. Det är precis det som händer när man har en växande befolkning och en undermålig jobbpolitik.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder




Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.