PrivataAffärer > Ekonomi

Saturday, 15 August, 15:36

PrivataAffärer - 27 jul 20 kl. 12:49

Morningstar: Tillväxtmarknadsobligationer ger inte betalt för riskenDet framhåller Morningstar i en analys, där det konstateras att tillväxtmarknadsstatsobligationer i hög utsträckning har korrelerat med amerikansk high yield under det senaste decenniet, trots att majoriteten av de förra är av investment grade-kvalitet. ”Båda marknaderna är mycket känsliga för makroekonomiska förhållanden, och särskilt på senare år har deras öden varit tätt knutna till globala energimarknader. Det här var tydligt tidigare i år när oljepriserna rasade då efterfrågan torkade upp”, skriver Morningstar.
Högre standardavvikelse men lägre avkastning för tillväxtmarknadsstatsobligationer jämfört med amerikansk high yield (företagsobligationer med låg kreditkvalitet) de senaste tio åren. (Källa: Morningstar)
Både tillväxtmarknadsstatsobli
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Morningstar, ICE Bank, America, Markets External Sovereign Index, JPMorgan USD Emerging Markets Bond ETF EMB, TCW Emerging Markets Income TGEIX

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Morningstar, Tillväxtmarknadsobligationerger inte , betaltför , risken
PrivataAffärer - 17 apr 20 kl. 11:00

Finansjätten ser köpläge i tillväxtmarknadsobligationer

”Vi är förstås fortsatt oroade av coronaviruset och dess ekonomiska effekter. Men nu är värderingarna av tillväxtmarknadsobligationer så attraktiva att de inte går att ignorera”, skriver Michael Conelius som förvaltar T.Rowe Price Emerging Market Bond Fund.

PrivataAffärer - 16 maj 17 kl. 06:00

Chefsstrategen: Fokusera på tillväxtmarknadsobligationer

Det finns begränsade möjligheter till avkastning när det gäller företagsobligationer och high yield. Satsa i stället på tillväxtmarknadsobligationer....

DI - 09 apr 20 kl. 21:04

Rusning till Tillväxtverket ökar risken för missbruk av krispengarna

Tiotusentals bolag om dagen söker information om stödet för korttidsarbete hos Tillväxtverket..

PrivataAffärer - 21 nov 19 kl. 13:00

Pictet: Allt ljus på tillväxtländerna

Pictet beräknar att tillväxtländernas ekonomier växer med 4 procent i år, vilket är långt mer än i de utvecklade länderna. Företagen i tillväxtländerna förväntas dessutom öka sina vinster med 14 procent under samma period, och ännu större ökning om dollarn försvagas ytterligare. Övervikt tillväxtländer Pictet har därför uppgraderat aktier i tillväxtländer till övervikt, skriver chefsstrategen Luca Paolini i månadens Barometer.

PrivataAffärer - 02 dec 19 kl. 15:23

UBS slår ett slag för tillväxtmarknader 2020

Grundtesen bakom ställningstagandet är att USA:s ekonomiska övertag (outperformance) kommer att avta samtidigt som dollarn försvagas och tillväxt förväntas på tillväxtmarknader. ”Vi kommer att se en tillväxtförbättring utanför USA. Den amerikanska ekonomin kommer fortfarande prestera OK, men inte överprestera”, ska Evan Brown, som är strategichef för multitillgångar På UBS AM, ha sagt på presentationen.

PrivataAffärer - 22 sep 16 kl. 13:09

"Tillväxtmarknaderna slår tillbaka"

Det är den ökade konsumtionen och en svagare dollar som bland annat möjliggör starkare ekonomisk utveckling i tillväxtländerna. Satsa därför på tillväxtmarknadsaktier hellre än på tillväxtmarknadsobligationer, är rådet i Söderberg & Partners nya....

VA - 22 okt 18 kl. 16:03

Att investera på tillväxtmarknader: Så skapar du den perfekta obligationsmixen

* För att uppnå en långsiktig och regelbunden meravkastning på tillväxtmarknadsobligationer gäller det att kombinera tillgångar i hårdvaluta och lokal valuta. * Eftersom olika portföljförvaltares meravkastning ofta är svagt korrelerade, kan en kombination av olika tillgångar och strategier leda till mer regelbunden alfa-avkastning. .

PrivataAffärer - 27 okt 15 kl. 06:45

Revansch för stukad tillväxtmarknad - men risken är hög

En investering i en Brasilienfond har inte varit någon bra affär de senaste åren. Nu ger ännu en Brasilienfond upp försöken att skapa avkastning på Sydamerikas största marknad. Detta trots att den brasilianska börsen vänt uppåt den senaste....

PrivataAffärer - 29 nov 19 kl. 09:52

Morningstar: Spiltan Investmentbolag säkraste hållbara fonden

”Fonder som kallar sig hållbara avviker väldigt lite från snittet. Istället är det aktiefonder med specialiserad inriktning som bäst undviker onödiga risker”, skriver Jonas Lindmark, analyschef och redaktör för Morningstar i Sverige. Under november uppdaterade Morningstar sina regler för beräkningen av deras hållbarhetsbetyg på fonder.

PrivataAffärer - 09 jan 19 kl. 10:07

Minska risken med prisbelönt fond

IKC Avkastningsfond i korthet: Startdatum:     2012-04-19
ISIN-kod:          SE0004544823
Kursnotering: Dagligen
Risknivå:           2/7
Förvaltningsavgift: 0,60%
Sharpekvot 3 år: 4,46
Ansvarig förvaltare: Lars Bredenberg
Noteringsvaluta: SEK
Att risk och avkastning hänger ihop är ett välkänt fenomen. Den som är villig att ta högre risk genom att till exempel placera på aktiemarknaden kan få högre avkastning än den investerare som hellre sparar i säkrare räntepapper. När marknaden ä

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.