PrivataAffärer > Ekonomi

Monday, 03 August, 11:05

PrivataAffärer - 27 jul 20 kl. 10:19

SocGen: Swedish Match en icke-traditionell tobaksaktieDet framgår av en analys med titeln ”The Zyn factor” som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av. ”Swedish Match är en mycket icke-tradionell tobaksaktie med uthållig volymtillväxt och vi väntar oss kontinuerlig tvåsiffrig tillväxten för vinsten per aktie under 2020-2022 i och med att bolaget gynnas från det pågående skiftet från cigaretter. Detta i kombination med ledningsgruppens dokumenterade förmåga att skapa värde organiskt och den höga direktavkastningen, något som väger upp för den höga värderingen, enligt oss”, skriver banken i analysen. Aktien stängde strax under 680 kronor i fredags.  .
Läs mer på PrivataAffärer
Läs mer om:
Match, The Zyn, Nyhetsbyrån Direkt

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: SocGen, SwedishMatch en , icke-traditionell, tobaksaktie
PrivataAffärer - 29 maj 19 kl. 10:42

”Traditionell försäkring bättre än sitt rykte”

Pensionsmyndigheten har jämfört risk och avkastning hos förvalsalternativen inom den kollektivavtalade tjänstepensionen och premiepensionen. Resultatet visar, enligt myndigheten, att de traditionella försäkringarna är bättre än sitt rykte. De traditionella försäkringarna har visserligen haft en något sämre avkastning än en global aktieindexfond till en betydligt lägre risk, i genomsnitt per år under tioårsperioden 2009 till och med 2018.

Helsingborgs Dagblad - 18 okt 12 kl. 09:52

Swedish House Mafia: Until now

I juni kom beskedet att Swedish House Mafia ska splittras. Det var en ganska märklig nyhet. Trion har existerat som lös sammanslutning sedan mitten av 00-talet och de senaste åren har de haft massiva framgångar under gemensamt namn.

NSD - 21 apr 12 kl. 17:49

Traditionell Vårsalong på Bodens Konstgille

- Bildkonst är det icke verbala språket, säger Eva Westlund. Hon är en av utställarna på Konstgillet i Boden. Att uttrycka sig i bild har blivit ett behov för henne.

Cornucopia - 03 jul 17 kl. 11:46

Seminarium: Östersjön, Ryssland och det nya säkerhetsläget

"Säkerhetsläget har förändrats och försämrats. Det drivs av det ryska agerandet och rysk förmågehöjning." - ÖB Micael BydénRyssland är just nu extra känsligt eftersom man går in i en presidentvalsperiod, där det gäller att låtsas att man är en demokrati bara för att man håller val.

Sydsvenskan - 01 aug 12 kl. 00:08

Könsbunden irritation

Vem är rädd för hen? frågar Stockholm Pride i rubriken till ett seminarium på fredag.
Frågan låter sig ställas.

HBL - 25 jun 13 kl. 08:47

Ryska lagförslag förskräcker

Det kontroversiella lagförslaget mot homosexuella som i morgon behandlas i Ryssland överskuggar årets Helsinki Pride-festival. Människorättsexperter hoppas på klarare ställningstaganden när president Putin i dag träffar president Niinistö. När de två presidenterna i dag möts är det bilaterala förhållanden, internationella frågor samt samarbetet mellan Ryssland och EU som står på agendan.

Trelleborgs Allehanda - 01 aug 13 kl. 14:12

Varnar för "homosexuell propaganda"


Homosexuella idrottare är välkomna till OS i Sotji men måste följa lagen om att inte sprida "homosexuell propaganda", meddelade Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko på torsdagen.Den nya lagen har redan tidigare väckt tvivel hos aktivister huruvida Ryssland är lämpat att husera spelen överhuvudtaget. - Ingen förbjuder en idrottsman med en icke-traditionell sexuell läggning från att åka till Sotji.

Kristianstadsbladet - 01 aug 13 kl. 14:12

Varnar för "homosexuell propaganda"


Homosexuella idrottare är välkomna till OS i Sotji men måste följa lagen om att inte sprida "homosexuell propaganda", meddelade Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko på torsdagen.Den nya lagen har redan tidigare väckt tvivel hos aktivister huruvida Ryssland är lämpat att husera spelen överhuvudtaget. - Ingen förbjuder en idrottsman med en icke-traditionell sexuell läggning från att åka till Sotji.

BT - 01 aug 13 kl. 15:14

Varnar för "homosexuell propaganda"

Homosexuella idrottare är välkomna till OS i Sotji men måste följa lagen om att inte sprida "homosexuell propaganda", meddelade Rysslands idrottsminister Vitalij Mutko på torsdagen. Den nya lagen har redan tidigare väckt tvivel hos aktivister huruvida Ryssland är lämpat att husera spelen överhuvudtaget. ?

HBL - 29 jun 13 kl. 14:51

Prideveckan kulminerade i färgstark parad

Internationella frågor var på tapeten när den traditionella prideparaden tågade genom Helsingfors i dag. Senatstorget fylldes av regnbågsflaggor, brudklänningar och lila ballonger då Prideparaden skulle köra i gång i dag. För många är evenemanget en glädjemanifestation och en möjlighet att ha det roligt.

Fler nyheter från PrivataAffärer

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Lundin Mining in i Paretos modellportfölj

Utfallet för juli summeras till en klar ”outperform” mot benchmarkindex OMXSGI, +9,3 procent mot +4,2 procent för index. Det framgår av en portföljanalys daterad den 3 augusti. Kinnevik var en av de främsta drivkrafterna under juli med en uppgång på 25 procent.

PrivataAffärer - 1 timme sedan

Carnegie: Köpläge i Elekta efter Varian-affären

Under helgen har tyska Siemens Healthineers startat en process att förvärva Elektas amerikanska huvudkonkurrent Varian för 16,4 miljarder dollar, motsvarande en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Carnegie konstaterar att det kortsiktigt finns en del osäkerhet med tanke på Covid-19, men menar att Varian-affären kommer att flytta marknadens fokus mot de mer långsiktiga faktorerna och en potentiell fortsatt konsolidering i branschen i vilken Elekta kan bli ett tänkbart förvärvobjekt. ”Det har funnits spekulationer om att diagnostikbolag ska gå in på strålterapimarknaden genom förvärv”, skriver Carnegie.

PrivataAffärer - 45 minuter sedan

Commerzbank: Företagsobligationsmarknaden väntas ta fart

”Blackout-perioder ska inte längre vara en faktor som står i vägen för ökad emittering”, anser banken. Kort inför att bolag delger sina kvartalsresultat får de inte låna upp pengar på marknaden, den så kallade blackout-tiden. Inom den allra närmsta tiden kan dock semestertider hålla nere på företagens låneaktivitet.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Här är måndagens analyser

Carnegie höjer sin rekommendation för Elekta till köp från behåll. Riktkursen höjs till 105 från 95 kronor. Det framgår av en analys som Nyhetsbyrån Direkt har tagit del av.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

SBAB: Inga stora coronaeffekter på bomarknaden

”Trots ett av de mörkaste åren för svensk ekonomi någonsin fortsätter bostadspriserna att stiga på bred front efter den temporära nedgången i april under den mest akuta fasen av coronakrisen. Mätt sedan årsskiftet visar samtliga regioner prisuppgångar för både lägenheter och villor utom i Storstockholm där lägenhetspriserna stått stilla sedan dess”, säger SBAB:s chefekonom Robert Boije i en kommentar. Därmed syns så här långt inga stora negativa coronaeffekter på bostadspriserna, konstaterar han.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Indexförvaltare: Utmaning om Tesla inkluderas i S&P 500

Bolaget är bland de största noterade på USA-börserna, men har fram tills offentliggörandet av sin senaste kvartalsrapport inte kunnat släppas in i S&P 500, då ingående bolag måste ha visat vinst de senaste fyra kvartalen (totalt sett) samt det senaste kvartalet. Nu är det dock i teorin grönt ljus och ett möjligt tillfälle är i september då en rutinmässig rebalansering av indexet sker. Med ett börsvärde i dag på cirka 280 miljarder dollar skulle elbilsbolagets indexvikt i S&P 500 bli omkring 1 procent.

PrivataAffärer - 2 timmar sedan

Megaaffär i medicintekniksektorn

Siemens kommer att betala motsvarande 177:50 dollar per aktie, och det motsvarar en premie om 24 procent i förhållande till Varians stängningskurs på fredagen. Siemens AG:s ägarandel i Siemens Healthineers, som är noterat, kommer att minska från 85 till cirka 72 procent i och med att Siemens Healthineers tar in kapital från andra aktörer i samband med finansiering av affären. Transaktionen väntas slutföras under första halvåret av 2021.

PrivataAffärer - 3 timmar sedan

Spararna flyr hedgefonder

Detta dystra facit är en del av trend som, med undantag för i huvudsak några månader 2018, har pågått sedan början av 2016. Nettoflöden för svenska hedgefonder sedan juli 2010, månadsvisa staplar i miljarder kronor. (Källa: Morningstar) Söderberg & Partners sparekonom Joakim Bornold ger i en kommentar en enkel förklaring till varför pengar har fortsatt att flöda ut ur hedgefonder.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:49

Analytiker: Ta hem vinsten och vila på stranden istället

”Efter att ha ridit med marknaden under de senaste månaderna kan det nu vara läge att ta en stund för reflektion och vila”, fortsätter han. De senaste månadernas positiva marknadsutveckling har enligt honom gjort att värderingarna på finansmarknader till stor del kommit tillbaka till nivåer från före krisen. ”När vi rör oss in i augusti finns det flera anledningar till att tro att det är lämpligt att anta en mer defensiv hållning”, framför investeringschefen.

PrivataAffärer - I förrgår: 11:31

Trading Direkt om senaste bitcoin-rusningen

Tobbe Rosén gör teknisk analys på: Bitcoin, OMXS30, S&P500, DAX, USD/SEK, EUR/SEK, Koppar, Guld, Olja (Brent), BHG Group, H&M, Index Pharmaceuticals, Millicom, Minesto, NEL, Sdiptech, Securitas, Signatur Fastigheter, Sivers IMA, Storytel, Xbrane, Xintela.  .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.