DI > Ekonomi

Thursday, 06 August, 02:36

DI - 27 jul 20 kl. 09:37

Hushållens skuldberg fortsätter att växaDe monetära finansinstitutens utlåning till hushållen ökade 5,1 procent i juni jämfört med samma månad föregående år..
Läs mer på DI

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Hushållens, skuldbergfortsätter att , växa
Dagens PS - 27 nov 17 kl. 11:06

Hushållens skuldberg bara växer

Lånen ökar i snabb takt, visar nya SCB-siffror. Den årliga tillväxttakten på de svenska hushållens lån låg i oktober på 7,1 procent, vilket är en ökning med 0,1 procentenheter jämfört med september, enligt Statistiska centralbyrån, rapporterar TT. Ett år tidigare var tillväxttakten 7,2 procent, framgår det.

Dagens PS - 29 dec 17 kl. 09:34

Hushållens skuldberg fortsätter växa

Så mycket ökade utlåningen förra månaden. Finansinstitutens utlåning till de svenska hushållen var upp med 7,1 procent i november jämfört med ett år tidigare. Allt enligt statistik från SCB som sammanställs på uppdrag av Riksbanken.

Expressen - 06 dec 17 kl. 12:00

Hushållens skuldberg nära 4 000 miljarder

Hushållens skuldsättning ökade med 89 miljarder kronor under det senaste kvartalet, enligt siffror från SEB. Skuldberget närmade sig 4 000 miljarder kronor. – Vi kan konstatera att hushållens skulder fortsätter öka, och nu i den högsta kvartalsvisa ökningstakten sedan 2009, säger Jens Magnusson, privatekonom hos SEB, i en kommentar.

DI - 21 nov 17 kl. 10:49

Riksbanken: Hushållens skuldberg största risken

Hushållens höga och stigande skuldsättning utgör den största risken för svensk ekonomi. Det skriver Karl Blom och Peter van Santen, verksamma vid Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet, i en ekonomisk kommentar..

Affärsvärlden - 21 nov 17 kl. 10:51

Riksbanken: Hushållens skuldberg en risk för ekonomin

Hushållens höga och stigande skuldsättning utgör den största risken för svensk ekonomi. Det skriver Karl Blom och Peter van Santen, verksamma vid Riksbankens avdelning för finansiell stabilitet, i en ekonomisk kommentar..

Dagens PS - 21 nov 18 kl. 12:29

Hushållens skuldberg största riskfaktorn

Det slår Riksbanken fast i sin senaste stabilitetsrapport, framgår det i ett pressmeddelande. Riksbanken med riksbankschefen Stefan Ingves (bilden) efterlyser åtgärder inom bostadspolitiken och skattepolitiken för att komma till rätta med hushållens höga och växande skuldsättning. ”Det är viktigt att alla bolån omfattas av en gedigen kreditprövning och att makrotillsynen utformas på ett ändamålsenligt sätt”, framhåller Riksbanken och fortsätter: ”Om osäkerheten på bostadsmarknaden består, eller om bostadspriserna faller ytterligare, finns det en risk för att fler aktörer på bostadsmarknaden får problem.

Sydsvenskan - 09 nov 12 kl. 06:30

Hushållens skuldsättning ger högre styrränta

Hushållens skuldberg får Riksbanken att hålla reporäntan uppe.
? Vi har en premie på räntan som är förhållandevis liten men som ändå finns där, säger vice riksbankschefen Per Janson..

Affärsvärlden - 03 jul 14 kl. 11:31

Ingves: Andra får ta hand om hushållens skuldberg

Hushållen lånar för mycket men det är för andra att hantera, inte Riksbanken, säger Riksbankschefen Stefan Ingves på presskonferensen..

DN - 25 jul 14 kl. 10:23

Hushållens skuldberg växer

Trots hot om amorteringskrav fortsätter hushållen att låna pengar. Och allra mest ökar bostadslånen..

DI - 22 maj 19 kl. 08:45

Riksbanken: Hushållens skuldberg största risken i svensk ekonomi

Att hushållen är högt belånade utgör fortsatt den största risken i svensk ekonomin. Det bedömer Riksbanken och vill se åtgärder inom bostads- och skattepolitiken..

Fler nyheter från DI

DI - 3 timmar sedan

Teslautmanarens enda intäkt – solpaneler till styrelseordföranden

Vätgaslastbilsutvecklaren Nikola rapporterade en förlust per aktie på 0,16 dollar under årets andra kvartal, det första kvartalet som….

DI - 3 timmar sedan

Attefallshus och bastur säljer som aldrig förr: "Viss coronaeffekt"

För ett halvår sedan köpte Sorselestugan grannföretaget och blev därmed en av kommunens största arbetsgivare..

DI - 5 timmar sedan

Svenska kärnkraftsdoldisen växer utomlands: ”Finland har kommit längre än Sverige”

En finsk anläggning för kärnavfall är den senaste av tre genombrottsorder för Helsingborgsbaserade Isec bara det senaste året..

DI - 5 timmar sedan

Kanarieöarna försäkrar smittade turister

Kanarieöarna vill ha tillbaka de inkomstbringande turisterna. Nu har ögruppens regionala regering tecknat en försäkring som ska täcka….

DI - 6 timmar sedan

Energijätte skriver ner värdet på kolgruva med 1,4 miljarder dollar

Energibolaget Peabody Energy rapporterade på onsdagen sin största kvartalsförlust någonsin med 1,5 miljarder dollar, efter att ha skrivit….

DI - 6 timmar sedan

Tänk er noga för – här är vinnarna på minusränta

Danskar får betala för sparande, inflationen är fortsatt låg i Schweiz och Sverige..

DI - 6 timmar sedan

Uppåt på Wall Street – Disney rapportrusar

Underhållningsjätten Disney stiger kraftigt på rapport – kursrusningen pressar upp Dow Jones som lyfter mest bland Wall Streets ledande….

DI - 6 timmar sedan

Rekordmånga nya prenumeranter för New York Times

Tidningsjätten New York Times bokförde intäkter på 403,8 miljoner dollar för det andra kvartalet, vilket var 7,5 procent lägre än samma….

DI - 7 timmar sedan

Stöd startups i återhämtningen

Riksdag och regering har fortsatt svårt med förståelsen för att storföretag, småföretag och innovativa tillväxtbolag har fundamentalt olika….

DI - 7 timmar sedan

En ny strategi behövs för svensk ekonomi

På onsdagen kom siffrorna som visar hur Sveriges ekonomi stod sig under en av de mest turbulenta vårarna i modern tid..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.