Dagens Media > Ekonomi

Sunday, 09 August, 12:31

Dagens Media - 27 jul 20 kl. 08:11

Joel Hellermark: ”Framtidens utbildning kommer vara skräddarsydd”I det 137:e avsnittet av podcasten ”Under 15” diskuterar programledare Henric Smolak och Joel Hellermark, grundare av Sana Labs, framtidens lärande och hur digitalisering förändrar världen till det bättre..
Läs mer på Dagens Media
Läs mer om:
Hellermark, Under, Henric Smolak, Joel Hellermark, Sana Labs

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Joel, Hellermark, Framtidens, utbildningkommer vara , skräddarsydd
Nyan - 05 maj 15 kl. 10:02

Så blir framtidens utbildning

Mera gymnastik, programmering och språkundervisning ska hjälpa åländska studerande att passa in på framtidens arbetsmarknad. Inom de närmaste decennierna kommer en tredjedel eller till och med hälften av de nuvarande jobben försvinna. För att åländska ungdomar ska hänga med i utvecklingen och passa in på framtidens arbetsmarknad har landskapsregeringen bett en arbetsgrupp ta fram ett nytt utbildningspolitiskt program.

VA - 04 sep 19 kl. 11:30

Så måste universiteten anpassa sig för framtidens utbildning – enligt svenska edtech-experten

I veckans avsnitt av podden Heja framtiden träffar Christian von Essen   Pernilla Carlström , vd för edtech-bolaget Sqore. .

BT - 16 apr 12 kl. 14:48

Är framtidens skola inte för alla?

Eleverna som började årskurs ett på de kommunala gymnasieskolorna 2011 fick tillgång till egen elevdator, en MacBook Pro, men varför får inte alla elever den möjligheten? Kommunen och skolorna storsatsar men man tycks ha glömt övriga elever på skolorna, de som är i lika stort behov av en bärbar elevdator, men som inte erbjuds någon. I ett meddelande som skickades ut på läroplattformen Ping-Pong i slutet av förra året beskrivs hur man tillsammans ska skapa ?

NSD - 25 apr 13 kl. 06:00

Utbildning av nya ledare hyllas

För att säkra framtidens chefsbehov startade Haparanda kommun en utbildning för framtidens ledare. - En fantastiskt bra utbildning, säger Linnéa Carlsson, vid personalkontoret..

YLE - 20 feb 14 kl. 04:20

Svårt sia om framtidens jobb

Äldreomsorgen och tjänstesektorn växer, industrin krymper eller hålls i bästa fall på nuvarande nivå. Mycket mer än så vågar inte forskarna förutspå när det gäller frågan om var jobben finns i landskapet Österbotten i framtiden. Globaliseringen, digitaliseringen och den snabba samhällsutvecklingen överlag har gjort prognosarbetet allt svårare.

YLE - 12 mar 15 kl. 11:33

Likvärdighet betonas i rapport om framtidens grundskola

En rapport om framtidens grundskola betonar utbildningens likvärdighet i skolorna. Inlärningsresultaten får enligt rapporten inte bero på individens sociala bakgrund, bostadsområde eller kön utan utbildningen ska vara allmän, gratis och tillgänglig för alla elever. En grupp finländska experter fick i uppdrag att skriva rapporten eftersom det har visat sig att elevernas inlärningsresultat har försämrats under de senaste åren.

YLE - 12 mar 15 kl. 11:33

Likvärdighet är ledordet i framtidens grundskola

En rapport om framtidens grundskola betonar utbildningens likvärdighet i skolorna. Inlärningsresultaten får enligt rapporten inte bero på individens sociala bakgrund, bostadsområde eller kön utan utbildningen ska vara allmän, gratis och tillgänglig för alla elever. En grupp finländska experter fick i uppdrag att skriva rapporten eftersom det har visat sig att elevernas inlärningsresultat har försämrats under de senaste åren.

Trelleborgs Allehanda - 20 nov 12 kl. 21:14

Towa Jexmark blev framtidens ledare

Foto: JOEL MARKLUND / BILDBYRÅN
Towa Jexmark, verksamhetschef vid lasarettet i Trelleborg, har utsetts till framtidens ledare i sjukvården. ? Det känns jättebra, det är en stor bekräftelse på att man kommit på rätt väg, säger Towa Jexmark.

YLE - 15 maj 16 kl. 10:57

Många yrken försvinner - svårt att välja rätt utbildning

Arbetslivet förändras i rasande takt, och om 20 år är det många yrken som förväntas försvinna helt. Samtidigt vill ungdomar fortfarande utbilda sig inom väldigt traditionella branscher, och de saknar ofta kunskap om framtidens arbetsliv. Att välja utbildning och yrke är i dag svårare än någonsin.

BT - 03 maj 12 kl. 14:41

Kontrakt för jobb och utbildning

Nästan 100 000 personer i åldern 18?24 år är inskrivna på Arbetsförmedlingen som arbetslösa. Av dessa har drygt 40 procent varit arbetslösa mer än sex månader.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.