DI > Ekonomi

Sunday, 09 August, 18:29

DI - 27 jul 20 kl. 07:52

Finländska Metso Outotec gör omvänd vinstvarningFinländska verkstadskoncernen Metso Outotec publicerar preliminära siffror för det andra kvartalet, som enligt bolaget verkar vara bättre. .
Läs mer på DI
Läs mer om:
Metso Outotec

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Finländska, Metso, Outotec, gör, omvänd, vinstvarning
YLE - 04 mar 13 kl. 15:17

Qatar vill köpa finländska aktier

Emiren av Qatar har uttryckt intresse för att köpa aktier i finländska storföretag. Statsminister Jyrki Katainen (Saml) och utrikeshandelsminister Alexander Stubb (Saml) har träffat emiren under sin pågående rundresa i Mellanöstern. Enligt Katainen har emiratet redan köpt aktier i gruvteknologiföretaget Outotec.

YLE - 24 aug 15 kl. 14:21

Finländska företag känner av Kinas kräftgång

Tillväxten i Kina är fortfarande hög, men den har minskat från tidigare år. Det märks hos de finländska företag som etablerat sig i landet. Nedgången i den kinesiska ekonomin syns hos de finländska företag som redan länge verkar i Kina.

HBL - 24 jul 14 kl. 12:19

Två finländska hjälparbetare skjutna i Afganistan

De två kvinnorna var på shoppingresa i staden Herat när de sköts i huvudet. Finländarna arbetade i Afghanistan med mentalvård för en kristen organisation.Okända gärningsmän sköt i dag två hjälparbetare i staden Herat i västra Afghanistan, uppger lokala myndigheter.

YLE - 10 okt 14 kl. 20:50

”Finns det så många finländska författare?”

Omkring 300 000 mänskor besöker under dagarna bokmässan i Frankfurt. För Finland, som i år är hedersgäst vid mässan, betyder det här stor synlighet i Tyskland. Vi har besökt mässan och frågade besökare hur de ser på hedersgästen och dess litteratur.

YLE - 03 jul 15 kl. 05:02

Utlandet lockar finländska sjukskötare igen

Finländska sjukskötare söker sig igen ofta utomlands för att jobba. Men de finländska sjuksvårdsproffsen lämnar inte landet för gott – utan största delen återvänder inom några år. Det kommer fram i en rapport från Institutet för hälsa och välfärd THL.

HBL - 27 feb 14 kl. 16:32

Google: Få finländska webbutiker exporterar

De utländska webbutikerna får ett allt starkare fotfäste på den finländska marknaden, men svaret från våra butiker dröjer. Bara var fjärde finländska webbutik säljer sina produkter också till utlandet, visar en utredning som Google gjort. – Av de nordiska webbutikerna säljer nästan två av tre sina produkter också utanför hemlandet, säger Googles analytiker Johanna Wahlroos.

YLE - 08 feb 15 kl. 22:05

Bankläcka avslöjar finländska konton i Schweiz

En skatteparadisläcka avslöjar kring 80 finländares konton vid banken HSBC:s schweiziska enhet. Bland de dokument som ICIJ, en internationell sammanslutning av granskande journalister, och Yleprogrammet MOT har fått tillgång till finns kring 80 personer med koppling till Finland och några företag. Bland personerna finns finländska medborgare, personer födda i Finland och personer som har bott i Finland.

YLE - 11 dec 15 kl. 10:24

Finländska barn inte farligt feta

Till skillnad från vad många tror är barnen i Finland inte oroväckande överviktiga, sett ur ett globalt perspektiv. Barnen rör också på sig mycket i vardagen, visar en internationell jämförelse. De finländska barnen är inte oroväckande feta eller lata, enligt en internationell undersökning där man jämför barns vikt och levnadsvanor i tolv länder.

YLE - 21 nov 12 kl. 15:10

Vad gör de finländska NHL-proffsen?

NHL har drabbats av den tredje lockouten genom tiderna. Under den senaste lockouten lät Teemu Selänne reparera knäet. Vad gör han och de övriga finländska NHL-proffsen för tillfället?

YLE - 05 sep 13 kl. 16:35

De finländska basketkrigarna

Finland följde upp onsdagens otroliga seger över Turkiet genom att besegra Sverige i basket-EM i Koper i Slovenien med 81-60. Läs mera om Henrik Dettmanns mannar här. Finlands krigare i basket-EM #4 Mikko Koivisto - guard, 194 cm, 26 år
Mikko Koivisto har fått sin basketfostran i Vandalaget Pussihukat varefter han efter ett år i division ett flyttade till USA och Holy Cross universitetet där.

Fler nyheter från DI

DI - 45 minuter sedan

”Ordentlig uppsida” – analyschefen ser mäktig potential i dubblaren

Svenska teknikbolaget har rusat 130 procent på 12 månader. Ändå tror Paretos analyschef Stefan Wård att aktien har betydligt mer att ge.  ”.

DI - 1 timme sedan

Högsta siffran sedan år 1834 – nytt rekord för svenska gruvor

Under förra året blev den svenska malmproduktionen den högsta hittills. Men även guldproduktionen i Sverige var nära en ny högstanivå..

DI - 3 timmar sedan

Uppgifter: Twitter ger sig in i Tiktok-striden

Nu ger sig även Twitter in i den intensiva Tiktok-matchen. Enligt Wall Street Journal och Reuters har källor uppgett att mikrobloggen är….

DI - 2 timmar sedan

Ekonomen: Så lurar du hjärnan att spara pengar

Våra hjärnor är skapta för att överleva dagen – inte för att spara pengar. Men genom att vara uppmärksam på ditt beteende kan du lura….

DI - 2 timmar sedan

USA-minister i Taiwan för historiskt möte

USA:s hälsominister Alex Azar har landat i Taiwan för ett officiellt besök i landet – något som retar gallfeber på Peking..

DI - 3 timmar sedan

Gasellen håller sig flytande i krisen: "Mun till mun-metoden"

Sedan starten under finanskrisåret 2008 har it- och webbkonsulten Aloq vuxit i stadigt takt..

DI - 3 timmar sedan

Finansräven har lagt börsen bakom sig: ”Vet knappt vad jag ska köpa”

Olof Stenhammar är lantbrukare, finansman och OS-entusiast – och nu även aktuell som sommarvärd i P1. .

DI - 4 timmar sedan

Experten: Risk för total kollaps i Libanon

Läget i Libanon riskerar att eskalera ytterligare och kan i värsta fall leda till en total kollaps. ”Det finns en bottenlös vrede hos….

DI - 4 timmar sedan

Tvärnit i fordonsbranschen – då blev sjukvårdsmateriel räddningen

När coronapandemin fick fordonsindustrin att bromsa in blev Nordic Barrier Coating lidande..

DI - 6 timmar sedan

Striden om sågverket tätnar – potentiella köparen stryks: ”Ingen möjlighet”

Nedläggningen av Östavall sågverk har skapat frustration i Ånge kommun, där flera menar att ägaren Norra skog inte vill sätta sig i en….

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.