SR > Nyheter

Saturday, 31 October, 15:08

SR - 23 jul 20 kl. 17:21

EU expert: Ska ses som en markering från ParlamentetEU-parlamentets resolution en markering till medlemsländerna att parlamentet vill ha något att säga till om när det gäller långtidsbudgeten, menar EU-experten Göran von Sydow..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Parlamentet, EU, Göran, Sydow

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: EU expertSka , sessom en , markeringfrån , Parlamentet
DN - 13 apr 18 kl. 20:08

FOI-expert: Politisk markering bakom robotövning

Rysslands nya aviserade robotövning i Östersjön är en politisk markering utan egentligt militärt syfte, enligt FOI-experten Fredrik Westerlund.  – Det här kan vara en ny testballong för att skapa en ny normalbild, säger han. .

EU-Parlamentet - 02 jul 14 kl. 14:47

Pressmeddelande - Debatt om toppmötet: lyssna på väljarnas rop på förändring, säger parlamentet

Plenarsammanträde : EU:s politik måste ta hänsyn till väljarnas rop på förändring. Det var budskapet från de flesta politiska gruppledare när parlamentet under onsdagsmorgonen debatterade resultatet av EU-toppmötet 26-27 juni. Flera ledamöter kritiserade "business as usual"-attityden på toppmötet.

EU-Parlamentet - 28 apr 15 kl. 14:48

Pressmeddelande - Parlamentet ger klartecken till skifte till avancerade biobränslen

Plenarsammanträde : Gränser för hur mycket biobränsle som får tillverkas av odlade grödor och omställning till alternativa källor som avfall, restprodukter och alger är huvuddelar i en ny lag om biobränslen som parlamentet antog på tisdagen. Syftet med lagen är att minska utsläppen av växthusgaser orsakade av att jordbruksmark alltmer används för att odla biobränslegrödor. Lagtexten har förhandlats fram mellan EU-ländernas ministerråd och parlamentet, lett av Nils Torvalds (Svenska Folkpartiet, Finland).

EU-Parlamentet - 19 maj 15 kl. 13:03

Pressmeddelande - Parlamentet föreslår plan för säkrare sjukvård

Plenarsammanträde : Förslag på hur man kan öka patientsäkerheten, bland annat genom att ta itu med den ökade resistensen mot antibiotika, använda tillgängliga behandlingar mer ansvarsfullt och främja innovation, finns med i en resolution som parlamentet antog på tisdagen. Parlamentet noterar att mellan åtta och tolv procent av alla inlagda patienter drabbas av negativa effekter som vårdrelaterade infektioner, vilket leder till 37 000 dödsfall om året och lägger en tung börda på hälso- och sjukvårdsbudgetarna.

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

EU-Parlamentet - 25 jun 15 kl. 09:09

Pressmeddelande - En skjuts till ekonomisk återhämtning - parlamentet godkänner "Junckerplanen"

Plenarsammanträde : På onsdagskvällen antog parlamentet den investeringsplan på 315 miljarder euro, "Junckerplanen", som tillkännagavs av EU-kommissionen i november förra året. Syftet med planen är att uppmuntra till finansiering av bärkraftiga investeringar i Europa. Under förhandlingarna fick parlamentet igenom en ändrad finansieringsstruktur, inflytande vid val av ledning och mer demokratisk insyn i förhandlingarna med rådet.

EU-Parlamentet - 07 jul 15 kl. 13:31

Pressmeddelande - Parlamentet godkänner tillägg på 69,6 miljoner till EU:s migrationsbudget

Plenarsammanträde : Tre EU-byråer som arbetar med migrationsflödet in i EU och två fonder för migrationsåtgärder får budgettillägg på sammanlagt 69,6 miljoner euro för bland annat extra personal sedan parlamentet på tisdagen röstade ja till ett förslag från EU-kommissionen. Parlamentet har efterfrågat budget-förstärkningar efter båttragedierna i april då över tusen migranter omkom

Källa : © Europeiska unionen, 2015 - EP.

EU-Parlamentet - 25 nov 15 kl. 13:53

Pressmeddelande - Parlamentet vill ha omgjorda bolagsskattesystem

Plenarsammanträde : På onsdagen antog parlamentet sitt icke-bindande förslag på hur man ska göra bolagsskatter i Europa rättvisare. Ledamöterna uppmanar EU-länderna att enas om att multionationella företag ska rapportera in vinster och skatter från varje verksamhetsland, om en gemensam konsoliderad bolagsskattebas, gemensamma definitioner av olika skattetermer, samt mer öppenhet och ansvar vad gäller företagens hittills hemliga skatterbjudanden till företag. Ett av företagen som hördes av parlamentet är Ikea.

EU-Parlamentet - 04 okt 16 kl. 13:27

Pressmeddelande - Parlamentet stärker EU:s förbud mot export av ”tortyrvaror”

Plenarsammanträde : Ändrade EU-regler för att förhindra handel med varor som kan användas för tortyr eller avrättningar antogs av parlamentet på tisdagen. Parlamentet har under förhandlingarna med EU-länderna infört ett förbud i den nya lagen, som sätter stopp för marknadsföring och transport av utrustning som kan användas för grym, omänsklig och förnedrande behandling och bestraffning av människor i tredjeländer.

Källa : © Europeiska unionen, 2016 - EP.

EU-Parlamentet - 26 okt 16 kl. 14:02

Pressmeddelande - Parlamentet vill ha mer pengar till ungdomar och jobb under 2017

Plenarsammanträde : På onsdagen antog parlamentet sin ståndpunkt till EU:s budget för 2017. Ledamöterna kräver också mer pengar, bland annat för att hjälpa fler ungdomar inom unionen att skaffa sig ett jobb, för att skjuta på den ekonomiska tillväxten, samt för att hjälpa tredjeländer som kämpar med den pågående flyktingkrisen. Parlamentet röstade också för att minska de nedskärningar som rådet vill se i budgeten.

EU-Parlamentet - 03 nov 16 kl. 12:00

Artikel - Virtual reality: Upplev parlamentet i alla dimensioner

Allmän information : Har du någonsin undrat hur parlamentet ser ut på insidan? Nu är det lättare än någonsin tack vare virtual reality. I vår första interaktiva VR video möts du av såväl parlamentets Facebookföljare som talman Martin Schulz och får besöka kammaren.

EU-Parlamentet - 28 dec 16 kl. 10:00

Artikel - Virtual reality: Upplev parlamentet i alla dimensioner

Allmän information : Har du någonsin undrat hur parlamentet ser ut på insidan? Nu är det lättare än någonsin tack vare virtual reality. I vår första interaktiva VR video möts du av såväl parlamentets Facebookföljare som talman Martin Schulz och får besöka kammaren.

Fler nyheter från SR

SR - 5 minuter sedan

Stockholm stänger kommunala museer

Stockholms stad stänger kommunala museer från och med söndag. Dessutom införs nya begränsningar för idrotts- och simhallar. Anledningen är Folkhälsomyndighetens skärpta allmänna råd..

SR - 45 minuter sedan

”Sean Connery skapade stilen för Bond”

Skådespelaren Sean Connery är död, rapporterar BBC. Connery blev 90 år gammal..

SR - 1 timme sedan

Sean Connery är död

Skådespelaren Sean Connery är död, rapporterar BBC..

SR - 2 timmar sedan

Grekland inför hårdare restriktioner

Restauranger, barer och till exempel biografer och gym tvingas hålla stängt i Aten och andra större städer..

SR - 3 timmar sedan

Allt fler företag drabbas av utpressning

Allt fler stora företag drabbas av utpressning när de har hackats genom så kallade ransomware-attacker..

SR - 3 timmar sedan

Pengar för inställda flyg dröjer

I dag skulle de resenärer som drabbats av inställda flyg under pandemin ha fått pengarna tillbaka från flygbolaget Norwegian, men tusentals resenärer väntar fortfarande på pengar..

SR - 3 timmar sedan

Jourhavande präst lyssnar hela helgen

Behovet av stöd och att prata med någon har ökat under pandemin, det märker bland andra jourhavande präst som nu under allhelgonahelgen för första gången någonsin har öppna telefon- och chattlinjer dygnet runt..

SR - 4 timmar sedan

Ytterligare en man frihetsberövats efter knivdådet i Frankrike

En tredje man har frihetsberövats efter knivdådet i Nice i Frankrike, rapporterar flera nyhetsbyråer, med hänvisning till källor inom rättsväsendet..

SR - 5 timmar sedan

Armenien och Azerbajdzjan misslyckades förhandla fram vapenvila

Armeniens och Azerbajdzjans utrikesministrar misslyckades igår med att förhandla fram en ny vapenvila. Men man enades om att inte medvetet attackera civilbefolkningen..

SR - 5 timmar sedan

200 000 invånare i Filippinerna beordrats lämna sina hem

Ett nytt oväder är på väg att dra in över Filippinerna och 200 000 invånare har beordrats att lämna sina hem, det rapporterar AFP..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder


Prenumerera på nyheter (RSS)

RSS är ett enklare sätt att följa nyheterna. Nyheterna laddas automatiskt ner till din nyhetsläsare och du behöver inte gå in på Pressen.se.

Du får gärna publicera eller länka till RSS-flödet på din blogg eller hemsida.?>


Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.