Nya Wermlands Tidningen > Nyheter

Saturday, 08 August, 17:09

Nya Wermlands Tidningen - 15 jul 20 kl. 10:05

Efter dödsfall – Ivo följer upp åtgärder i tillsyn
Läs mer på Nya Wermlands Tidningen

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Efter dödsfall, Ivo, följerupp , åtgärderi , tillsyn
Skånskan - 21 dec 15 kl. 06:00

IVO följer hantering av flyktingbarnen

Malmö IVO noterar vilka åtgärder Malmö stad vidtagit för att klara anstormningen av ensamkommande flyktingbarn, och håller också regeringen informerad om hur Malmö och andra kommuner klarar mottagandet.700 ensamkommande barn har placerats på boenden utan att först få träffa en socialsekreterare. Denna bristande handläggning ledde till att Malmö stad nyligen gjorde en lex Sarah-anmälan till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) om ankomstverksamheten för ensamkommande flyktingbarnen.

DalaDemokraten - 01 apr 17 kl. 06:30

Boende dog efter dubbeldos – IVO följer upp förebyggande åtgärder

En boende fick en dubbel dos långtidsverkande insulin och trots insatser under kvällen avled patienten.
Nu avslutar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ärendet – lex Maria-anmält av kommunstyrelsen i Leksand – efter att ha gjort bedömningen att vårdgivaren vidtagit och planerar att vidta åtgärder för att förhindra att något liknande inträffar igen..

Dalarnas tidningar - 01 apr 17 kl. 06:30

Boende dog efter dubbeldos – IVO följer upp förebyggande åtgärder

En boende fick en dubbel dos långtidsverkande insulin och trots insatser under kvällen avled patienten.
Nu avslutar Inspektionen för vård och omsorg, IVO, ärendet – lex Maria-anmält av kommunstyrelsen i Leksand – efter att ha gjort bedömningen att vårdgivaren vidtagit och planerar att vidta åtgärder för att förhindra att något liknande inträffar igen..

Expressen - 28 nov 14 kl. 17:29

Åtgärder i Australien – efter otäcka dödsfallet

Cricket-världen har chockats efter Philip Hughes dödsfall. Nu väljer också det australiska cricketförbundet att undersöka spelarnas säkerhet. – Det är en sjuk händelse.

SmålandsPosten - 14 jan 15 kl. 06:43

Oklart om tvångsduschning är okej ? IVO dröjer med svar

Inspektionen för vård och omsorg, IVO, avvaktar med att ge rättspsykiatriska kliniken i Växjö svar. Fågan från kliniken gäller om de kan tvångsduscha en patient som i flera veckor gått runt med urin och avföring på kläderna, utan att bryta mot lagen. Smålandsposten kunde i gårdagens tidning berätta att den rättspsykiatriska kliniken i Växjö bett IVO om råd och vägledning kring möjligheten att använda tvångsåtgärder utan att bryta mot lagen.

Skånskan - 03 jan 16 kl. 16:00

1 222 anmälningar till Ivo under året

SKÅNE Hög personalomsättning och brist på tillgång till rätt kompetens är bidragande faktorer till fel och brister i vården enligt Ivo, inspektionen för vård och omsorg.
Under 2015 har hittills totalt 1 222 anmälningar och klagomål lämnats in i Skåne.Lex Maria och Lex SarahPrivatpersoner kan lämna in ett tips (även anonymt) eller anmäla ett klagomål.

YLE - 18 mar 17 kl. 14:00

Nytt företag säljer finsk luft på burk

En ny produkt ska göra att turister nu kan ta med sig den finska luften hem i en flaska. Jouni Aura och Rathan Kumar har grundat ett nytt företag för att ge en upplevelse av att andas finsk luft i resten av världen. - Det handlar inte om någon hälsoprodukt utan främst om en autentisk upplevelse, säger Jouni Aura, vd för Lively Air.

Expressen - 26 maj 16 kl. 16:04

Viktoria, 8, dog – nu avslutar IVO ärendet

Åttaåriga Viktoria Khalat skickades hem från akuten i Ljungby – ett par timmar senare var hon död. Dödsfallet anmäldes både av sjukvården och familjen – nu väljer Inspektionen för vård och omsorg (IVO) att avsluta ärendet. Myndigheten anser att Region Kronoberg vidtagit tillräckliga åtgärder..

Skånskan - 21 feb 20 kl. 11:55

Ännu oklart om dödsfall var mord

SJÖBO Det är ännu inte klart om det låg ett brott bakom dödsfallet på Planteringsgatan i Sjöbo.
Det uppger förundersökningsledaren Patrik Nyquist på polisens enhet för grova brottArbetet fortsätter dock utifrån brottsrubriceringen mord. Enligt en uppgift har polisen utvidgat arbetet kring det eventuella brottet.

BT - 02 jan 15 kl. 12:09

Psykolog inledde relation med klient

En psykolog i Kristianstad får behålla sin legitimation, trots att han haft en relation med en av sina klienter. Inspektionen för vård och omsorg (IVO) väljer att inte vidta några åtgärder, rapporterar SVT Sydnytt. Det var under arbetet på ett behandlingshem för flickor och unga kvinnor i Kristianstad som psykologen fattade tycke för klienten.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.