SR > Nyheter

Friday, 07 August, 20:46

SR - 14 jul 20 kl. 02:41

Krav på munskydd utökasEngland inför krav på att bära munskydd i butiker, meddelade premiärminister Boris Johnson under måndagskvällen..
Läs mer på SR
Läs mer om:
Boris Johnson

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Krav, munskydd, utökas
Skånskan - 15 maj 18 kl. 04:00

Granska kas­sans krav

På ett år har an­talet över­klagade sjuk­pen­ning­ären­den näs­tan för­dubblats. För­säk­rings­kas­sans hårda krav på att sjuk­in­tyg ska vara ”ob­jek­tiva” har gjort att an­talet ären­den som gått till För­valt­nings­rätten ökade till 5 500 för­ra året.
Många an­ser att det inte hjälper vad det står i sjuk­in­tyget.

Skånskan - 08 dec 16 kl. 01:00

Överdrivna krav på läkares sjukintyg

ERWP.fif(2)För­säk­rings­kas­san har in­fö­rt ett nytt ar­bets­sätt som ökar ar­be­tet för lä­ka­rna och som in­ne­bär att fler får sin sjuk­er­sätt­ning in­dragen. Båda kon­se­kvenserna måste ifrå­ga­sättas.

Skånskan - 07 mar 17 kl. 10:41

Målet är att inga barn ska vräkas

SJÖBO Arbetet med att förhindra vräkningar av Sjöbobor har varit framgångsrikt.
Målsättningen att inga barnfamiljer ska vräkas har uppnåtts efter förebyggande insatser av individ- och familjeomsorgen. ERWP.

SR - 16 jul 20 kl. 06:00

Munskyddens funktion ska undersökas i nytt forskningsprojekt

Munskyddens effekter för att minska smittspridning diskuteras intensivt, och i veckan sa Folkhälsomyndigheten att rekommendationerna kan komma att ses över. För att kartlägga hur partiklar strömmar ut och in när en person använder munskydd har svenska forskare fått miljonanslag..

Barometern - 30 aug 13 kl. 12:08

Tre krav för Kalmar län

Höstbudget. Läkarutbildning, ökat landsbygdsstöd och mer pengar till vägar och järnvägar. Centerpartiet i länet har högt ställda förväntningar på vad regeringens höstbudget kommer att innehålla för glädjeämnen för Kalmar län.

Kristianstadsbladet - 16 jan 19 kl. 21:30

Krav: Hästens hovar ska snarast undersökas

Hästens hovar ska snarast undersökas av veterinär. Det kräver länsstyrelsen av en hästägare i Bromölla kommun..

Skånskan - 30 jan 16 kl. 06:00

Höga krav på ny budget

MALMÖ Kommunens budget måste räknas upp i år på grund av ett stort antal asylsökande och därmed en större befolkningsökning i Malmö än beräknat.
Staten kompenserar staden för sina extrakostnader med 350 miljoner. Men kommunens nämnder säger att de behöver 187 miljoner till.

Sydöstran - 12 feb 18 kl. 06:00

Underhåll skjuts fram – krav på mer pengar

Karlskrona kommun måste prioritera bort fastighetsunderhåll under 2018 – eftersom pengarna inte räcker till. Nu kommer krav på att budgeten måste utökas. .

SmålandsPosten - 19 feb 20 kl. 17:37

Hårdare krav för unga i Växjö som vill ha sommarjobb

När Växjö kommun i fjol införde krav på att elever som ville ha ett sommarjobb behövde ha godkänt betyg i svenska och matematik möttes det av kritik från flera håll. Nu utökas kraven på de som vill ha ett jobb den här sommaren..

BT - 30 apr 13 kl. 07:54

Valborg ställer krav ? på att vuxna orkar att bry sig

I dag är det valborgsmässoafton och de ungdomar som inte sitter hemma vid datorn kommer att dricka sig stupfulla på stan. Se där en överdrift på många sätt. Men enligt en ny undersökning, som Novus gjort på uppdrag av försäkringsbolaget If, planerar var fjärde person mellan 15 och 18 år att dricka sig berusad i dag.

Fler nyheter från SR

SR - 1 timme sedan

Professor: ”Vi har vittnesmål”

Bara 13 procent av personer på äldreboenden som dött av covid-19 har fått sjukhusvård, enligt statistik från socialstyrelsen. Men om det betyder att det är för få som fått sjukhusvård visar inte statistiken och åsikterna om så kan vara fallet går isär. Thomas Lindén är avdelningschef på Socialstyrelsen..

SR - 30 minuter sedan

USA-sanktioner mot Hongkongledaren Lam

USA införde idag sanktioner mot Hongkongs ledare Carrie Lam och tio andra högt uppsatta kinesiska funktionärer. Och det som bestraffning för att de undergrävt friheten och självständigheten i Hongkong..

SR - 3 timmar sedan

S enda parti bakom ny migrationspolitik

I dag hölls sista sammanträdet där man röstade om de olika delarna i förslaget till ny migrationspolitik. Socialdemokraterna stod som enda parti bakom hela förslaget. Efter mötet medgav socialdemokraternas ledamot, Rikard Larsson, att han kände sig besviken..

SR - 3 timmar sedan

Explosionerna i Beirut: ”Ställ regeringen till svars”

I Libanon växer befolkningens frustration efter hamnexplosionen i tisdags som orsakat över 150 människors död. Många tycker nu att regeringen och landets toppolitiker bör ställas till svars för den enorma massförstörelsen..

SR - 3 timmar sedan

Just nu: Flygplansolycka i Indien

Ett av flygbolaget Air Indias passagerarplan gled av landningsbanan i anslutning till att det skulle landa på flygplatsen i Kozhikode, i den sydindiska delstaten Kerala, rapporterar Times of India. Inklusive besättning befann sig enligt tidningen 191 personer ombord. Bilder från olycksplatsen visar hur flygplanskroppen brutits i två delar.

SR - 5 timmar sedan

Fler migranter vill till Storbritannien

Antalet migranter som försöker ta sig in i Storbritannien via båtar över Engelska kanalen ökar. Nu vill den brittiska regeringen se kraftfullare åtgärder på den franska sidan av gränsen..

SR - 4 timmar sedan

Arbetslösheten i USA sjunker

I USA fortsätter arbetslösheten ner när allt fler amerikaner hittar sysselsättning, visar siffror från amerikanska myndigheter. Dock har den starka återhämtningstakten från juni avstannat..

SR - 4 timmar sedan

Alkoholförbud i Norge efter midnatt

Norge förbjuder alkoholservering på krogar och restauranger i hela landet efter midnatt varje dag. Det är en av flera åtgärder för att minska smittspridningen..

SR - 4 timmar sedan

Hade antikroppar - men inga symptom

Nära hälften av vårdpersonalen vid 22 äldreboenden i Stockholm som testats positivt för antikroppar mot coronaviruset hade inga symptom..

SR - 4 timmar sedan

Paris förbjudna nattliv oroar myndigheterna

I Paris har mängden oauktoriserade fester, så kallade free parties, ökat snabbt under Coronapandemin, då vanliga nattklubbar hållit stängt. Paris stad oroar sig nu för smittspridning på festerna..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.