UNT > Sport

Wednesday, 12 August, 03:21

UNT - 13 jul 20 kl. 22:01

Från extremsport till familjenöje – här kan du klättraPacka fikakorgen och ta med småbarnen. Christina Spång Lundberg tycker att fler borde upptäcka folksporten klättring..
Läs mer på UNT
Läs mer om:
Spång Lundberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Från extremsporttill , familjenöjehär kan du , klättra
YLE - 22 apr 14 kl. 16:23

Betyder intresset för extremsport att allt fler har det för bra?

Sedan åtta fallskärmshoppare omkom i flygolyckan i Jämijärvi, så frågar man ju sig vad det är som får allt fler att utsätta sig för fara genom att hoppa fallskärm, klättra i berg och skida offpist. I ett samhälle där förnuft och rationalism har tagit överhand är det inte svårt att förstå att människan söker stimuli genom extremsport, kroppsliga utmaningar och genom att utsätta sig för direkt farliga situationer, säger sociolog Susan Sundback på Åbo Akademi. Människans jakt på fara och äventyr kan förklaras med moderniseringen och sekulariseringen av samhället.

BT - 20 feb 13 kl. 20:46

Pojke var på väg att klättra över tigerstängslet i Borås djurpark

Trots upprepade möten om lågstadieelevens stora behov av stöd vägrade skolan sätta in hjälp. Vid ett besök i djurparken var grabben på väg att klättra över stängslet till tigrarna. Efter föräldrarnas anmälan kräver Skolinspektionen nu en förklaring av Borås kommun.

SmålandsPosten - 24 apr 14 kl. 00:29

Stärk den familjenära vården

Upp till 1,3 miljoner människor i Sverige, som i egenskap av anhöriga, ger vård och omsorg till närstående. De flesta känner nog att känslor av omtanke och delvis plikt föranleder att man väljer att ta hand om sina nära och kära i en hemmiljö. Däremot kan den typen av vård vara betungande såväl fysiskt som psykiskt för den anhörige, något som man bör ha i åtanke.

Dalarnas tidningar - 26 nov 19 kl. 18:49

Så beskriver den holländska familjen skräckupplevelsen i Rovdjursparken – skrek åt frun att klättra för livet

Den holländska familjen, som var med när en ung djurskötare attackerades och dödades av en björn....

SmålandsPosten - 12 dec 19 kl. 10:08

Familjen som börjar julpynta redan i oktober

Den som behöver bättra på julstämningen kan ta sig en tur till Ryd. Där slår familjen Zimmer på stort när de smyckar trädgården med tiotusentals lampor, laseranimationer, akrylfigurer och uppblåsbara jultomtar..

Helsingborgs Dagblad - 17 aug 15 kl. 09:29

Låt tv-bolagen bättra på klubbarnas ekonomi

Alla företagare med lite erfarenhet vet hur ihåligt en budget kan vara. En positiv budget används inte sällan i syfte att beveka bank eller investerare av olika slag att lätta på pengarna. HIF är ett typiskt exempel på detta.

YA - 21 nov 15 kl. 03:00

Sex miljoner ska förbättra läsandet

Inga barn i Sjöbo ska gå igenom lågstadiet utan att lära sig läsa eller skriva. Det är målsättningen för familjenämnden, som får sex miljoner kronor från staten för att genomföra sina planer..

YLE - 02 jan 16 kl. 07:14

Kan medborgarlön förbättra samhället?

Det handlar om en idé som har fascinerat människor, allt från socialister till högerextremister, under flera århundraden. Thomas Paine gav år 1797 ut en pamflett (Agrarian Justice) där han föreslog att staten skulle föra över en basinkomst till alla människor. Ingenting skulle krävas i gengäld.

YA - 01 dec 19 kl. 01:00

Utbildning ska förbättra stämningen mellan politiker och chefer – en av flera punkter efter rapport

Tilliten mellan tjänstemän och politiker behöver bli bättre i Sjöbo kommun – inte bara inom familjenämnden. Det menar kommunalrådet Magnus Weberg (M), och nu planeras en utbildningsdag för att öka förståelsen mellan parterna..

Skånskan - 10 mar 18 kl. 06:00

”Jag har fått en stor kram av Sverige”

I kväll avgörs det vem som ska få representera Sverige i Eurovision Song Contest i Lissabon i maj. Först ut på scenen på Friends arena i Stockholm är Mendez med låten Everyday. Och att få starta hela tävlingen passar perfekt för den 42-årige svensk-chilenske artisten.Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.