Expressen > Opinion

Thursday, 06 August, 23:36

Expressen - 13 jul 20 kl. 17:00

Ska elsparkcyklarna skapa kaos en sommar till?Elsparkcyklarna har förvandlat Stockholm till ett veritabelt helvete för våra äldre och funktionshindrade. Både de styrande politikerna och polisen måste nu ta krafttag för att städa upp gatorna, skriver Jan Valeskog (S), oppositionsborgarråd i Stockholms stad..
Läs mer på Expressen
Läs mer om:
Stockholm, Jan Valeskog, Stockholms

Dela artikeln

delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ska elsparkcyklarnaskapa , kaosen , sommartill
YLE - 24 apr 13 kl. 14:10

Polisen befarar kaos vid passdisken i sommar

Ovanligt många pass, 12.000 stycken, föråldras i sommar hos polisinrättningen i Mellersta Österbotten och Pedersöre. Det är mer än vad polisinrättningen ger ut under ett helt år.

GT - 05 apr 19 kl. 15:52

Invasionen: Elsparkcyklarna tar över på Göteborgs gator

Elsparkcyklarna har snabbt blivit populära i många städer i världen – och nu invaderar de gatorna i Göteborg.Sedan i höstas har flera företag etablerat sig i staden.Praktiskt och roligt – eller stökigt och farligt?

Dagens PS - 13 jun 19 kl. 08:46

Borde elsparkcyklarna förbjudas?

DAGENS FRÅGA – tyck till om dagens snackis direkt här på Dagens PS. Vi lägger alltid upp resultatet från gårdagens fråga. Debatten om elsparkcyklarna har blossat upp igen.

GöteborgsPosten - 15 jul 19 kl. 05:10

Dags att förbjuda elsparkcyklarna

Elsparkcyklarna ligger slängda överallt, i buskar, på trottoarer, mitt på cykelbanor..

GöteborgsPosten - 21 jul 19 kl. 05:00

Så blir vi av med elsparkcyklarna

Mitt förslag är att Transportstyrelsen följer sina egna regler och klassar elsparkcyklarna som moped klass II istället för som cykel..

Expressen - 08 aug 19 kl. 17:28

Experterna: Så miljövänliga är elsparkcyklarna

Elsparkcyklarna är inte lika miljövänliga som företagen vill ge sken av.Det populära transportmedlet kan generera mer koldioxidutsläpp än en dieselbuss, enligt en ny amerikansk studie.Men frågan är inte okomplicerad.

Expressen - 03 sep 19 kl. 20:17

Petters skarpa varning för elsparkcyklarna

Transportstyrelsen ser med oro på utvecklingen av fenomenet elsparkcyklar och ska utreda reglerna, uppger Ekot. Spårvagnsföraren Petter Jonsson, 31, i Göteborg anser att elsparkcyklarna är ett stort problem.– Det är katastrof.

Corren - 12 sep 19 kl. 18:00

Elsparkcyklarna intar Östergötland

Elsparkcyklarna är på väg att inta Östergötland..

NT - 12 sep 19 kl. 18:00

Elsparkcyklarna intar Östergötland

Elsparkcyklarna är på väg att inta Östergötland..

Expressen - 03 okt 19 kl. 16:26

Efter kaoset – regeringen vill reglera elsparkcyklarna

Elsparkcyklarna på Stockholms gator har väckt debatt.Nu ger regeringen Transportstyrelsen i uppdrag att utreda ett regelverk för transportmedlet, skriver SvD. – Det är särskilt positivt att regeringen nu lyfter frågan om tillståndsplikt, säger Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholms stad till tidningen..

GöteborgsPosten - 10 okt 19 kl. 05:00

Elsparkcyklarna är ett marknadsmisslyckande

Att elsparkcyklarna skapar problem i trafiken beror i grunden på att de sätter äganderättens fördelar ur spel. Priset för hyrcyklarnas flexibilitet betalas av någon annan..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.