DN > Opinion

Friday, 07 August, 00:05

DN - 13 jul 20 kl. 15:55

”Ökad samverkan är vägen framåt för att stärka vården”Marie Morell och Anna-Lena Hogerud, SKR: Det handlar inte om att varje region agerar som ett isolerat system – tvärtom. .
Läs mer på DN
Läs mer om:
Morell, Anna-Lena Hogerud, SKR

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Ökad, samverkanär , vägen, framåtför att , stärka, vården
GöteborgsPosten - 14 dec 17 kl. 15:35

Ökad kompetens – inte enkla jobb – är vägen framåt

Vi löser inte arbetslösheten genom högerns modell med sänkta löner och enkla jobb. Den stora skillnaden mellan de som har ett jobb och de som väntar på ett handlar om kompetens och utbildning. Därför öppnar vi i dag Göteborgs fjärde Kompetenscenter i Angered för att stötta arbetslösa göteborgare hela vägen fram till ett viktigt, riktigt jobb, skriver Ann-Sofie Hermansson (S) och Jonas Attenius (S)..

Politologerna - 16 dec 17 kl. 08:15

Lucka #16: Mellankommunal samverkan – den bortglömda kommunreformen

Inlägget är skrivet av pol. mag Anders Folkesson. Han är statsvetare och ekonom med mångårig erfarenhet av arbete i kommunsektorn.

SmålandsPosten - 13 jul 13 kl. 09:51

Kronobergs utmaningar kräver samverkan

Sverige har stora integrationsutmaningar. Det gäller också oss i Kronobergs län. Att bryta det utanförskap som många utrikes födda personer fastnat i och istället tillvarata den potential som mångfald innebär för ett samhälle, är en stor och viktig uppgift.

Regeringen - 29 jul 16 kl. 10:30

Samverkan för vårdens kompetensförsörjning

För att trygga kompetensförsörjningen inom hälso- och sjukvården har såväl regeringen som flera statliga utredningar, och de viktigaste aktörerna inom vården, konstaterat att det krävs ökad samverkan. Detta gäller inte minst mellan vården och utbildningsväsendet. Nu får de mest berörda myndigheterna i uppdrag att ta fram förslag på hur detta ska kunna ske långsiktigt..

Helsingborgs Dagblad - 22 okt 15 kl. 10:37

Ökad styrning, mer frihet?

Förra veckan presenterade Museiutredningen sitt huvudbetänkande ”Ny museipolitik”. Utredningen föreslår inrättandet av en museimyndighet, en museilag och ett utvärderingssystem.Lagförslaget slår fast de allmänna museernas fria ställning som ”kunskapsinstitutioner”.

Regeringen - 03 maj 17 kl. 08:45

Ett år av framgångsrik samverkan mellan offentlig sektor, näringsliv och akademi

För snart ett år sedan lanserade regeringen de fem strategiska samverkansprogrammen. På torsdagen den 4 maj kommer närings- och innovationsminister Mikael Damberg att medverka vid konferensen Samverkan för innovation som arrangeras av Formas, Energimyndigheten, Vinnova och Regeringskansliet. Vad har samverkansprogrammen resulterat i såhär långt?

Regeringen - 04 maj 17 kl. 13:00

Samverkansprogrammen tar ny fart genom konferensen Samverkan för innovation

I dag arrangerade Regeringskansliet tillsammans med Formas, Energimyndigheten och Vinnova konferensen Samverkan för innovation med fokus på vägen framåt för regeringens strategiska samverkansprogram. Närings-och innovationsminister Mikael Damberg konstaterar att samverkansprogrammen redan visar resultat och att kraftsamlingen är igång..

Trelleborgs Allehanda - 16 jul 14 kl. 09:53

Utökad lånedel början på något nytt och värt en applåd

Foto: ANDERS WIKLUND / TT
Nu är det sommar igen. Åh, härliga sommar. Fåglar som kvittrar, barn som jollrar på lekplatserna, bilar som kör omkring i stan med nervevade bilrutor och stereohögtalare på maxvolym.

Sydöstran - 16 jan 19 kl. 14:44

Finalförlust – men utökad ledning i tabellen

Det gick närapå hela vägen fram till förstaplatsen i den fjärde omgången i sydsvenskan. Fast till slut blev hemmalaget Kalmar för tuffa för KFUM Karlskronas damer. .

Blekinge Läns tidning - 16 jan 19 kl. 14:44

Finalförlust – men utökad ledning i tabellen

Det gick närapå hela vägen fram till förstaplatsen i den fjärde omgången i sydsvenskan. Fast till slut blev hemmalaget Kalmar för tuffa för KFUM Karlskronas damer. .

Fler nyheter från DN

DN - 3 timmar sedan

”Risk att migrationskommittén går emot svenska folkets vilja”

Tolv svenska kyrkoledare: Vi kan inte acceptera att medmänniskor på flykt avhumaniseras och reduceras till ett hot..

DN - 13 timmar sedan

”Ökad elexport kräver stärkt nationellt elnät”

Magnus Olofsson och Karin Byman, IVA: Redan i dag begränsar elnätet överföring av vatten- och vindkraft från norra till södra Sverige..

DN - Igår: 21:00

”Vi inrättar forskningscentrum om kärnvapennedrustning”

Stefan Löfven (S) och Ann Linde (S): Tio miljoner kronor avsätts årligen för tvärvetenskaplig forskning och utbildning..

DN - Igår: 11:39

”Utredarens slutsatser om Grythyttan är inte trovärdiga”

Företrädare för gastronomi och restaurangbransch: Utredningens frågor är ledande och jämförelser saknas med likartade utbildningar..

DN - Igår: 11:39

”Säg ja till både energieffektivisering och elbilar”

Linda Burenius och Charlotte Unger Larson: Utsläppen måste minska både utomlands och i Sverige, både via ökad elexport och elektrifiering..

DN - Igår: 11:39

”Ett ensidigt fokus på elexport är allt för snävt”

Sex miljö- och energiforskare: Export av fossilfri el kan vara viktigt, men klimatomställningen kräver ett mycket bredare grepp än så..

DN - I förrgår: 21:00

”Stelbenta regler drabbar motionslopp och folkhälsa”

Företrädare för idrottsrörelsen: Regeringen måste nu gripa in så att inte stora värden och folkhälsan drabbas..

DN - I förrgår: 10:48

”Alltför långtgående slutsatser om kommunala självstyret”

KG Scherman: Att kommuner och landsting skulle ha rätt att sköta åldringsvård, sjukvård och skola ”efter eget huvud” saknar grund. .

DN - I förrgår: 08:39

”M tycks vara ensidigt fokuserade på Nato-medlemskap”

Försvarsminister Peter Hultqvist (S): Vi vill inte inleda en väg av säkerhetspolitiska experiment eller äventyrligheter..

DN - 03 aug 20 kl. 21:00

”Svensk el gör större nytta i Europa än här”

Fem debattörer: Sveriges klimatpolitik är för nationalistisk. Den bortser från vårt ansvar att gemensamt i EU nå Parisavtalets mål..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.