Aftonbladet > Nyheter

Wednesday, 12 August, 03:52

Aftonbladet - 13 jul 20 kl. 13:22

Duda omvald – men Trzaskowski kallas segrare▸ Andrzej Duda vann presidentvalet i Polen. Men experter är ändå imponerade av att oppositionskandidaten Rafal Trzaskowski. .
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Trzaskowski, Duda, Polen, Rafal Trzaskowski

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Duda, omvaldmen , Trzaskowski, kallas, segrare
GöteborgsPosten - 13 jul 20 kl. 15:04

Duda omvald – men Trzaskowski kallas segrare

Andrzej Duda vann presidentvalet i Polen. Men experter är ändå imponerade av att oppositionskandidaten Rafal Trzaskowski sånär rådde på den sittande presidenten..

SR - 29 jun 20 kl. 05:57

Duda och Trzaskowski vidare – hård kamp väntar

Presidentvalet i Polen går till en andra omgång, visar en vallokalsundersökning. Och det blir den sittande presidenten Andrzej Duda och liberalen Rafał Trzaskowski som ställs mot varandra igen om två veckor. Ett resultatet som både kan ses som en seger och besvikelse för kandidaterna..

SR - 28 jun 20 kl. 22:14

Duda och Trzaskowski vidare till avgörande valomgång

Polen går till en andra och avgörande valomgång i presidentvalet då ingen av kandidaterna fick tillräcklig majoritet i dagens val..

Världen Idag - 15 jul 20 kl. 00:00

Värdekonservativ kristen omvald som president i Polen

Alldeles för litet internationellt uppmärksammat är att slutstriden i det polska presidentvalet i söndags i praktiken stod mellan två olika kristdemokratiska inriktningar – medan den tidigare komprometterade socialistiska vänstersidan var helt chanslös. Med en marginal på 422 000 väljare omvaldes i andra och avgörande valomgången i vårt sydöstra grannland sittande presidenten Andrzej Duda från värde- och nationalkonservativa regeringspartiet Lag och Rättvisa (PiS) med 51,03 procent av rösterna.  Den 48-årige juristen från Krakow, troende katoliken och EU-minimalisten Duda besegrade därmed med knapp marginal sin utmanare Rafal Trzaskowski, Warszawas borgmästare och företrädare för det kristdemokratiska och mer EU-vänligt samt liberalt sinnade Medborgarplattformen

SR - 12 jul 20 kl. 21:01

Knapp ledning för Duda i presidentvalet

I dag bestämmer polackerna om nästa president ska heta Andrzej Duda eller Rafal Trzaskowski. Och det är mycket jämnt. I en första vallokalsundersökning får sittande president Duda 50,4 procent av rösterna och Trzaskowski får 49,6 procent..

DN - 28 jun 20 kl. 21:53

Trzaskowski mot Duda i presidentvalets andra omgång

Polens sittande president Andrzej Duda och Warszawas borgmästare Rafal Trzaskowski kommer att möta varandra i en avgörande omgång i det….

YLE - 24 okt 17 kl. 15:12

Polens presidentpar på besök - president Duda betecknar radikala reformer som en intern sak

Polens president Andrzej Duda med fru Agata Kornhauser-Duda är på statsbesök i Finland. Vid en presskonferens sade Duda att Polen måste utstå mycket kritik i jämförelse med andra EU-länder. Duda tillhör ett parti som kritiseras för försöken att försvaga domstolarnas oberoende och det demokratiska systemet..

SR - 28 jun 20 kl. 17:54

Warszawabon Waldemar: ”Sätter allt hopp till Trzaskowski”

I Warszawa sätter många sitt hopp till Rafał Trzaskowski, liberala oppositionskandidaten som i dag är borgmästare i huvudstaden. Men om han lyckas vinna stöd ute på landsbygden är många bedömare tveksamma till..

DN - 11 jul 20 kl. 06:57

Utmanaren Rafal Trzaskowski vill ena – undviker laddade ämnen i nationalkonservativa fästen

Rafal Trzaskowski, borgmästare i Warszawa och utmanare i söndagens presidentval, satsar i valspurten på ett enande och försonligt budskap..

YLE - 24 okt 17 kl. 15:12

Polens presidentpar på besök - president Duda skärper statsmaktens kontroll i Polen

Polens president Andrzej Duda med fru Agata Kornhauser-Duda är på statsbesök i Finland. Duda tillhör ett parti som kritiseras hårt för försöken att försvaga domstolarnas oberoende och det demokratiska systemet..

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.