IDG > IT

Saturday, 15 August, 21:36

IDG - 13 jul 20 kl. 14:22

Snart blir Google Chrome mer batterisnål på Mac
Kommande uppdateringar av Chrome för Mac kan ge betydligt längre batteritid för de som huvudsakligen jobbar i webbläsaren..
Läs mer på IDG
Läs mer om:
Google Chrome, Mac, Chrome

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Snart blir Google, Chrome, mer, batterisnål, Mac
Dagensanalys.se - 17 nov 19 kl. 19:28

Här är webbläsaren som ska konkurrera med Google Chrome

En ny webbläsare med fokus på integritet har precis lanserats. Frågan är om den kan ta användarandelar från den allt mer populära Chrome. Googles webbläsare Chrome är helt klart den mest populära webbläsaren världen över.

Dagensanalys.se - 31 maj 18 kl. 14:10

Med version 67 av Google Chrome kan du slippa alla lösenord

Google har nyligen släppt version 67 av Google Chrome och den gör det möjligt att logga in utan lösenord på en mängd sajter. Att slippa skriva in lösenord och ändå vara säker på att ingen kan komma åt ens konto är så befriande. Inget mer strul helt enkelt om vilket lösenord som ska vara till olika tjänster, om man nu inte har 12345 till alla sajter.

Dagensanalys.se - 06 nov 18 kl. 04:19

Google Chrome börjar reklamblockera fel annonser

Google Chrome börjar nu per automatik reklamblockera banners som är dåliga för användarna. Det handlar om annonser som lurar användaren att öppna fler tabbar och ladda ned korrupta filer. Alltså banners som helt enkelt är ute efter att skada användaren snarare än att hjälpa.

Dagensanalys.se - 14 jun 19 kl. 06:55

Försöker Google Chrome döda annonsblockerarna?

Google säger att de inte har några dolda motiv med en uppdatering, som i princip sätter käppar i hjulen för annonsblockerarna. Vad de hänvisar till är istället användarnas integritet. Men uppdateringen gör det mycket svårt för annonsblockerare att fungera som de gör idag.

Dagens PS - 13 feb 18 kl. 15:43

Nu slutar Google Chrome visa annonser på vissa sajter

Googles egna webbläsare Chrome kommer att sluta visa annonser på vissa sajter som släpper fram störiga annonsörer. Företaget skriver i ett blogginlägg att feedback från användarna visar att viss typ av annonsering, exempelvis stora annonssidor eller popups, som gör det svårt att navigera bort från reklamen upplevs som negativt av konsumenterna. Därför kommer webbläsaren från och med fredag att sluta att visa annonser på vissa sidor som har den typen av annonser.

Dagensanalys.se - 07 feb 19 kl. 01:37

Nytt användarläge i Google Chrome blockerar det mesta för att göra sidor snabbare

Det är Google Chrome Developers som just nu testar ett användarläge som de kallar för ”NeverSlowMode” och som blockerar allt från annonser till spårningar. Än så länge är funktionen inte aktiverad men när/om den blir det blockeras det mesta av webbläsaren för att påskynda inläsning av sidor för långsamma uppkopplingar. Tanken är att webben ska bli ultrasnabb för alla på bekostnad av annonser, spårningar och tunga bilder.

Dagensanalys.se - 19 apr 18 kl. 09:01

Nu blir det då äntligen tyst i Google Chrome

I den senaste versionen av Google Chrome har man lagt till funktionen som gör att det blir tyst när man surfar in på webbplatser som tidigare autospelade ljud. Du kan ändra inställningen om du vill, men i grundläget är det alltså mute som gäller. Google engagerar sig i frågan om ljudets vara eller inte för att autospelade ljud gör webbplatser långsammare.

Dagensanalys.se - 06 dec 18 kl. 03:47

Nya Google Chrome stänger av ljudet för autoklipp

Aftonbladet, Expressen och fler får se sig besegrade när nu Google Chrome stänger av ljudet för videoklipp som spelas upp automatiskt. Det förinställda valet i Chrome 71 kommer att slå hårt mot medier som vill med alla medel få användarens uppmärksamhet. Några som drabbas är kvällspressen..

IDG - 04 jan 11 kl. 13:00

Framgångar för iOS och Google Chrome

Enligt Net Applications surfar nästan var tionde användare med Google Chrome. Samtidigt drar Apples mobila plattform i från Android..

IDG - 17 sep 11 kl. 23:10

Google Chrome har anpassats för Lion

Nu finns en ny stabil version av Google Chrome för Mac att ladda ner. .

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.