Sydsvenskan > IT

Saturday, 15 August, 21:53

Sydsvenskan - 13 jul 20 kl. 14:16

Berusad man misstänks för hets mot folkgruppUnder fredagseftermiddagen skulle två ordningsvakter omhänderta en berusad man..
Läs mer på Sydsvenskan

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Berusadman misstänks för , hetsmot , folkgrupp
Skånskan - 08 nov 18 kl. 16:00

Dan Park fängslas för hets mot folkgrupp

Malmö Gatukonstnären Dan Park döms till fängelse för hets mot folkgrupp och förtal sedan har spridit nedsättande bilder via mikrobloggen Twitter och sin blogg.Tingsrätten tar hänsyn till sju olika åtalspunkter som handlar om Dan Parks inlägg på mikrobloggen Twitter och hans inlägg på sin blogg.
Dan Park menar själv att det inte är han som har gjort inläggen på Twitter.

Cornucopia - 03 jul 14 kl. 04:51

Åsa Romson (mp) bör anmälas för hets mot folkgrupp

Någonstans måste det vara nog och den vite heterosexuelle mannen måste säga ifrån. Det har gått för långt nu. Åsa Romsons tal i Almedalen igår kväll verkar vara ett solklart fall av hets mot folkgrupp, och Miljöpartiets kvinnliga språkrör bör anmälas.

YLE - 30 sep 15 kl. 06:09

Polisen löser få fall av hets mot folkgrupp

Brottsanmälningar om hets mot folkgrupp leder sällan någon vart. Det här visar statistik från Polisyrkeshögskolan. Utredningen kring de rasistiska lapparna vid flyktingförläggningen i Forsby i Helsingfors stampar också på stället.

YLE - 13 sep 13 kl. 13:41

Karlebypolitiker åtalad för hets mot folkgrupp

Rättegången mot Karlebybon Jussi Siitarinen inleds på tisdag i Mellersta Österbottens tingsrätt. Siitarinen står åtalad för hets mot folkgrupp efter ett blogginlägg där han beskyller judarna för bland annat terrorism och han går till attack mot deras karaktär. - Det är nu helt otroligt om det blir en sådan här soppa bara för att jag berättar sanningen, kommenterade Siitarinen blogginlägget i våras.

Sydsvenskan - 27 okt 11 kl. 10:09

Åtal för hets mot folkgrupp efter rasistiska affischer

"Vår negerslav är bortsprungen" stod det på affischerna som klistrades upp i Lund i april i år. Nu åtalas konstnären Dan Park för förtal och hets mot folkgrupp. Samtidigt läggs förundersökningen om "slavauktionen" på Halland nation ner.

SVT Debatt - 27 jun 13 kl. 14:02

Har Ekeroth främjat hets mot folkgrupp är han straffskyldig

SVERIGEDEMOKRATERNA Enligt Aftonbladets uppgifter idag har  riksdagsledamoten Kent Ekeroth (SD) styrt Avpixlat från kulisserna. Den så kallade BBS-lagen säger att den som kontrollerar en webbplats är skyldig att ta bort inlägg som utgör hets mot folkgrupp. Men för att Kent Ekeroth ska kunna straffas måste hans åtgärder kopplas till ett specifikt yttrande.

YLE - 25 aug 17 kl. 16:04

Halla-aho: Hets mot folkgrupp är ett flummigt begrepp

Sannfinländarnas ordförande Jussi Halla-aho säger att det inte finns någon anledning att vidta några åtgärder mot riksdagsman Juha Eerola, som misstänks för hets mot folkgrupp. Polisen förhörde Eerola tidigare på fredagen med anledning av ett inlägg som han gjort på Facebook. I det polisanmälda inlägget säger Eerola bland annat att han spottat då han gått förbi romska tiggare.

Nyheter 24 - 17 okt 13 kl. 17:02

Nazist la upp tröja på Twitter ? utreds för hets mot folkgruppJustitiekanslern

En så kallad "nästechef" inom den nazistiska organisationen Svenska Motståndsrörelse har anmälts till Justitiekanslern efter att ha lagt upp en bild på Twitter där han har på sig en antisemitisk t-shirt. Bakom anmälan ligger Föreningen Juridikfronten.Hets mot folkgrupp
Det hela tas nu upp av JK då det kan handla om tryckfrihetsbrottet hets mot folkgrupp.

Nyheter 24 - 30 nov 99 kl. 00:00

Tröja med Hitler-tryck utreds för hets mot folkgruppHets mot folkgrupp

En t-shirt med en tryck föreställandes Adolf Hitler och texten "Adolf Hitler European Tour 1938-45" har anmälts och beslagtagits, och ska nu utredas av Justitiekanslern (JK). Bar den på arbetsplatsPå tröjan stod även särskilda datum och platser som kan kopplas samman med Hitler och nazismen under andra världskriget. Enligt anmälaren så ska en person ha burit tröjan öppet på en arbetsplats, där flera personer har ska ha kunnat se den.

Kristianstadsbladet - 21 aug 14 kl. 18:03

Sajt åtalas för hets mot folkgrupp


En 35-årig man som är ansvarig utgivare för nazistiska Svenska motståndsrörelsens sajt Nordfront åtalas för hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges Radio Ekot.Både texter och bilder på sajten "uttrycker missaktning mot bland annat judar", enligt Justitiekanslern som är den som väcker åtal för yttrande- och tryckfrihetsbrott.I maj publicerades en artikel med rubriken "Hitlermånad i hela Norden!

BT - 21 aug 14 kl. 18:03

Sajt åtalas för hets mot folkgrupp

En 35-årig man som är ansvarig utgivare för nazistiska Svenska motståndsrörelsens sajt Nordfront åtalas för hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges Radio Ekot. Både texter och bilder på sajten "uttrycker missaktning mot bland annat judar", enligt Justitiekanslern som är den som väcker åtal för yttrande- och tryckfrihetsbrott.I maj publicerades en artikel med rubriken "Hitlermånad i hela Norden!

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.