Aftonbladet > Sport

Saturday, 08 August, 19:30

Aftonbladet - 13 jul 20 kl. 13:36

”Det är inte så bra för mitt blodtryck”damallsvenskan Veckans svep: ✓ Tårarna ✓ Stjärnans revansch ✓ Derbydramatik.
Läs mer på Aftonbladet
Läs mer om:
Veckans

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Det är inte , braför mitt , blodtryck
BT - 24 feb 11 kl. 01:33

Lågt blodtryck inte alltid bra

Länge har det tagits för givet att lågt blodtryck är bra. En studie på 1,2 miljoner män gjord på Uppsala universitet och Karolinska institutet visar att så inte alltid är fallet, skriver Upsala Nya Tidning.
Studien har följt män från mönstringen och 37 år framåt.

YLE - 17 jan 15 kl. 05:40

Vinterbad är inte bra för alla

Det är många i Finland som redan på våren börjar vänta på följande vinter för att kunna vinterbada igen. Superlativen haglar då det gäller vinterbadandets positiva effekter. Omkring 100 000 finländare använder allmänna vinterbadplatser och uppskattningsvis lika många runt om i landet brukar ta sig isiga dopp vid hemmabryggan.

Expressen - 26 nov 13 kl. 10:39

Högt blodtryck ökar risken för alzheimer

Det finns ett samband mellan högt blodtryck och ökad risk för alzheimer senare i livet, visar ny forskning. Ida-Maria Lindros, 31, är en av dem som förut hade för högt blodtryck - men som nu hoppas förebygga sjukdomar längre fram i livet genom sänkt blodtryck. - Jag tänker på att motionera och att äta bra, och i dag är mitt blodtryck som det ska, säger hon..

YLE - 04 feb 17 kl. 10:00

55 338 danskar i test om nordisk kost: Moroten bra vapen mot stroke

Vad ligger bakom de danska forskningsresultaten om att nordisk kost, även kallad Östersjödieten, verkar skydda hjärnan mot vissa former av stroke? Danska forskare lyfter fram den nordiska matens hälsofrämjande effekter efter en lång och omfattande uppföljning av danskars hälsa och matvanor. De nya forskningsresultaten ger vid handen att många sådana råvaror som traditionellt använts i det nordiska köket minskar risken för stroke, det vill säga cirkulationsstörningar i hjärnan.

YLE - 30 aug 15 kl. 09:49

Ta en tupplur - och må bra

En tupplur på dagen kan sänka blodtrycket. Det visar en studie som presenterades vid den europeiska hjärtkongressen, som pågår i London just nu. Forskarna studerade sovvanorna hos nästan 400 personer med högt blodtryck, och märkte att de som sov en timme på dagen hade lägre blodtryck och behövde mindre medicin.

UNT - 24 feb 11 kl. 07:02

Lågt blodtryck kan öka ungas dödsrisk

Att ha lågt blodtryck behöver inte alltid vara bra. För unga män är risken att dö i förtid förhöjd både för dem med lågt och för dem med ett högt övre blodtryck..

YLE - 23 jun 14 kl. 07:57

Effekterna av högt blodtryck varierar, antyder studie

De skadliga effekterna av högt blodtryck på hjärnan och minnet varierar beroende på i vilket skede av livet man har högt blodtryck, antyder en färsk studie. De som har högt blodtryck i medelåldern kan få minnesproblem om deras diastoliska blodtryck (det lägre uppmätta värdet) sjunker när de blir äldre, visar studien som Finska Läkarföreningen Duodecim rapporterar om. De som har högt systoliskt diastoliskt och blodtryck när de är äldre löper för sin del en större risk att ha drabbas bland annat av mikroblödningar i hjärnan och effekten var starkast bland dem som som inte hade högt blodtryck i medelåldern.

YLE - 16 nov 16 kl. 07:20

The Lancet: Över en miljard lider av högt blodtryck - inte längre välfärdsproblem

Blodtrycksproblem blir allt vanligare bland människor i hela världen. Och det är inte längre en utpräglad välfärdssjukdom - det är bland världens fattiga som ökningen är störst. Idag bedöms 1,1 miljard människor på jorden lida av för högt blodtryck.

YLE - 07 apr 13 kl. 05:57

Blodtryck i fokus på Internationella hälsodagen

Internationella hälsodagen fokuserar i år på blodtryck. Förhöjt blodtryck (hypertoni) är den vanligaste enskilda riskfaktorn för förtida dödsfall i världen. Enligt Världshälsoorganisationen WHO orsakar förhöjt blodtryck cirka nio miljoner människors död varje år.

YLE - 07 apr 13 kl. 06:06

Finländarnas blodtryck stiger igen

Internationella hälsodagen fokuserar i år på blodtryck. Förhöjt blodtryck (hypertoni) är den vanligaste enskilda riskfaktorn för förtida dödsfall i världen. Enligt Världshälsoorganisationen WHO orsakar förhöjt blodtryck cirka nio miljoner människors död varje år.

Dagen - 29 dec 11 kl. 14:59

Kyrkobesökare har lägre blodtryck

Gudstjänstbesökare har lägre blodtryck. Det hävdar en grupp norska forskare. Det kan finnas ett samband mellan religiositet och hälsa, menar de.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.