Helsingborgs Dagblad > Nyheter

Friday, 07 August, 03:03

Helsingborgs Dagblad - 13 jul 20 kl. 13:25

Stadens blommande oaser lockar kommunalrådetTorkild Strandberg: ”Kolonierna är en del av den här stadens dna”..
Läs mer på Helsingborgs Dagblad
Läs mer om:
Strandberg

Dela artikeln

0 delningar på Facebook.

Liknande nyheter

Taggar: Stadens, blommande, oaser, lockar, kommunalrådet
Corren - 15 jul 17 kl. 18:30

Stadens äldsta gata lockar med café

Flera Linköpingsbor upptäckte den unika miljön från 1700-talet på Hunnebergsgårdarna tack vare lördagens musikcafé och cykelkorgsloppis..

Skånskan - 22 jan 20 kl. 15:30

Blommande ängar föreslås ersätta gräs

STAFFANSTORP Blommande ängar dit fjärilar, bin och humlor lockas liksom högvuxna gräsytor kan bli en vanligare syn i Staffanstorp och Hjärup.Kommunen funderar på att skapa fler ängar. Det är bra både för den biologiska mångfalden och ger också en billigare driftskostnad i och med att de stora bruksgräsmattor som finns i dag kräver mindre skötsel om de förvandlas till blommande ängar.

YA - 21 apr 19 kl. 14:28

Guidebok till stadens oaser släppt

Lokalhistorikern Ingemar Åkesson passade på att med kameran i handen göra nedslag i Ystadtrakten under den varmaste sommaren i mannaminne 2018. Nu finns resultatet boken ”Blomprakt och gröna oaser” ute till försäljning..

GöteborgsPosten - 30 apr 14 kl. 10:43

Rekord för blommande Botaniska

10 000 besökare på en dag. Tidig vår och blommande körsbärsträd lockar mängder av besökare till Botaniska trädgården..

YLE - 07 jul 17 kl. 05:01

Storevenemang lockar hundratusentals till Åbo

Åbo stad vill positionera sig som en evenemangsstad framför andra. Därför har staden jobbat hårt för att få ordna flera av sommarens finländska storevenemang. Årets största publikhändelse är Tall Ships Races, som arrangeras 20-23 juli.

Nya Wermlands Tidningen - 24 maj 12 kl. 10:11

De gröna rummen är stadens lungor

Staden består av hus, gator och torg. Men också av små och stora gröna rum som finns där för att ge oss människor mötesplatser och små oaser mitt i staden. ?

Helsingborgs Dagblad - 24 jan 14 kl. 10:41

Parker ska fridfullare oaser

Grönt, men inte tyst.I flera av stadens parker är bullernivån hög.Staden riktar nu i första hand in sig på de parker som ligger i socialt utsatta områden.

Supermiljöbloggen - 29 jul 20 kl. 09:14

Gröna tak på busshållplatser blir oaser för insekter

GRÖNA TAK:: Allt fler kommuner och regioner arbetar för att skapa bättre förutsättningar för insekter. I den holländska staden Utrecht har ett sådant engagemang lett till att stadens busshållplatser utrustats med växtplanteringar..

YLE - 03 okt 13 kl. 05:49

Långvård lockar inte finlandssvensk personal

Bara enstaka vårdare har svenska som modersmål på Helsingfors stads svenska långvårdsavdelningar. Akutvård lockar mera och sjukhusen kunde satsa på att ge en bättre bild av äldrevården menar avdelningsskötare Jaana Kärki på Stengårds sjukhus. Svårt att hitta nya svensktalande Kärki är nöjd med situationen just nu då 17 av 20 i personalen talar flytande svenska, även om bara fyra har svenska som modersmål.

BT - 09 jul 13 kl. 00:30

Hjelmstedt: Det nakna som blev stadens främsta attraktion

Historien är inte vad den en gång var, har det sagts. Historia är ingen exakt vetenskap, den är en pågående omvärdering av det förflutna. Det som en gång sågs som värdelöst kan med tiden få ett stort värde.

Pressen.se i Sociala medier

Pressen på facebook Nyhetspressen på Twitter

Liknande Nyheter

Bilder
Om oss

Pressen.se är en svensk nyhetsportal samt nyhetssökmotor som automatiskt hittar de mest omdiskuterade och aktuella nyheterna. Välkommen!

Kontakt

Vill du säga hej?

Reklam

Annonsera?Pressen.se besöks hundratusentals gånger per månad. Kontakta oss för mer information om hur du kan nå ut med ditt budskap.